Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 12 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
polecam norwegię! ale żadne wycieczki z biurami podróży bo to męka, tylko na własną rękę. norwegowie to cudowni ludzie.
szkocja też jest bardzo ładna, ale to jednak nie jest ten sam klimat. chociaż szczerze mówiąc, to w tej chwili nie umiałabym wybrać gdzie bardziej mi się podobało.
w norwegii zupełnie inny klimat, inni ludzie + trafiłam na dwa dni białych nocy, które są po prostu nie do opisania.
Kurcze, Szkocję już dawno chciałam odwiedzić, ale ostatnio właśnie Norwegia mnie zafascynowała. No nic, pewnie i tak się zdecyduję w ostatniej chwili, jak zawsze.
a jeszcze odnośnie wycieczek z biurami - byłam raz w maroku. z biurem - tragedia. plaża pusta, bo nie dało się zdjąć na niej butów, piasek tak potwornie parzył, że nie dało się położyć nawet na ręczniku/ach. więc wszyscy siedzieli przy basenie. wycieczki, oczywiście dodatkowo płatne polegały na kilku godzinach jazdy w starym autobusie z kilkoma przesiadkami, godzinę połażenie z przewodnikiem którego angielski był na poziomie przedmaturalnym i powrót. tydzień leżenia plackiem i zdychania. rok temu pojechałam z chłopakiem i dwójką znajomych. przez tydzień zwiedziliśmy połowę maroka, dowiedziałam się masy ciekawych rzeczy o kraju, kulturze, spróbowałam masy jedzenia, jakieś zioła do palenie i takie tam. zupełnie inny kraj.
w egipcie i tunezji największymi atrakcjami są przejażdżki na wielbłądach.
@mmaryjka:
moja znajoma trafila akurat na ramadan w maroko, masakra z tego co mowila.
i podobno przy tych dwoch hiszpanskich prowincjach w Maroko jest zandarmow/zolnierzy co nie miara, bo Marokańce probuja wszelkich sposobow by zwiac.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Człowieka nie ma parę dni a tu takie zmiany :mrgreen:
Odpiszę teraz bo wcześniej nie mogłam ( brak neta ). Z Garniera kupiłam 3 opakowania takie w niebieskim pudełku najjaśniejszy odcień bodajże. Chodziło mi o to żeby zniwelować żółte i pomarańczowe refleksy i dało radę. Teraz mam jasne ( ale nie białe ) i popielaty blond. Wreszcie !
ten dokładnie :
http://www.dominique-cosmetics.pl/garnier-color-naturals-farba-wlosow-super-rozjasniacz-popielaty-blond-p-5951.html#nclid=5b0555257a583435322a908656d89c5e
jak to trafiła? przecież to nie jest żadna nowość, wystarczyło sprawdzić. w wielu krajach typowo turystycznych jest syf, kiła i mogiła właśnie przez turystów-ignorantów którzy jadą tylko po to żeby poleżeć plackiem. oczywiście ja nic do takich osób nie mam, ale wystarczyłoby wziąć przewodnik, przeczytać o kulturze i obyczajach i zachowywać się zgodnie z jakimkolwiek kodeksem. ramadanu mogła uniknąć w bardzo prosty sposób i miałaby fajne wakacje.
no wlasnie wyszla ignorancja. pytalem ja czemu nie sprawdzila - zapomniala.
peszek;)
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Wesołych Świąt i jajka smacznego ;D ! ;** Madzia Wam życzy ;D ;**
Lubicie święta? Co najbardziej?Co najmniej?
Które wolicie?Boze Narodzenie czy Wielkanoc ?
;DD ;DD