W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 32 z 93
Witam,
otóż sprawa, jak w temacie, dotyczy pępka a raczej kolczyka w nim.
w czwartek postanowiłam przebić sobie pępek, wykonałam to sama (wiem, głupota) w domu. Igłę, kolczyk oraz miejsce przebicia odkaziłam spirytusem, potem smarowanie trybiotykiem 3 razy dziennie aż do dzisiaj. Później idę po sol fizjologiczna bo trybiotyk do 7 dni sie stosuje. Ale nie o tym, kolczyk mam dopiero 6 dni, ale martwię się, bo przy górnej dziurce rana jest bardzo czerwona:
a sama dziurka nie wygląda za dobrze (nie, to nie ropa, przed zdjęciem smarowane trybiotykiem):
nie wiem czy to proces gojenia, czy może coś poważniejszego.
Mam to od poniedziałku. Wcześniej wydawało się, że wszystko jest w porządku, wiadomo, zaczerwienione było, jak to po przebiciu, ale teraz dopiero to wygląda, tak jak na zdjęciach
Może macie jakieś porady, jakich leków użyć?
(Pewnie poradzicie mi wyjąć kolczyk, sama się nad tym zastanawiam) .
Słyszałam, ze nie można wodą utlenioną, bo podobno zapycha kanał, to prawda?
Z góry dziękuję.
368212: |
To po uj tu przylazłaś? |
bo z hyde wygonili, a temat w TYM dziale zamkneli i kazali tutaj przyjsc?
368212: |
Wyciągnij to zanim nie jest za późno. |
kazdy kaze wyciagac, a nikt nie wie dlaczego, po prostu wyglada zle to wyjac najlepiej, chce konkretnych powodów