Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Kalidiuszka
Kalidiuszka
  24 października 2011
Patrishia
Patrishia: A ja sobie chyba obejrzę drugi raz

:ninja:
niech cie reka boska chroni od tego
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  24 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Donnie Darko bardzo intrygujacy film

Nudny i przereklamowany. Choć końcówka nieco ratuje ten film.
Sobie obejrzyj Wyspę Tajemnic :)
Kalidiuszka
Kalidiuszka
  24 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nudny i przereklamowany. Choć końcówka nieco ratuje ten film.

ahh tam nie ma dramy
lubie filmy z Jacobem

Konto usunięte
Konto usunięte: Sobie obejrzyj Wyspę Tajemnic :)

ogladalam
chyba nawet dwa razy
ale ksiazke bym chetnie przeczytala ;)
Gothiclady
Gothiclady
  24 października 2011

byłam wczoraj na PA3 w kinie i powiem Wam, że dobra część. Na koniec wszystko się wyjaśniło. problem był jedynie taki, ze przez część gimbusiarni nie można było się skupić bo ciągle śmichy chichy. Ale raz jak jeden chłopaczek się przestraszył i krzyknął na całą salę: "K***a mać!" to wszyscy ryknęli ze śmiechu a ja dostałam głupawki i śmiechałam jak głupia przez 10 min. płacząc przy okazji :D

teraz badam Wrong Turn 4 :P

Gothiclady
Gothiclady
  24 października 2011
SummerSale
SummerSale: Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

czwarta część będzie w przyszłym roku u nas! :w00tjump:
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  24 października 2011
Gothiclady
Gothiclady: czwarta część będzie w przyszłym roku u nas!

Chyba znów chcesz mi coś pomylić. :ziober2:
Myślisz o "Dziewczynie z Tatuażem" gdzie ma grać Daniel Craig? Gdy usłyszałam o tym filmie też sądziłam, że musiałam pogubić sie w częściach czy coś, a jest ich tylko kilka.
Larsson napisał 3 książki z tej serii: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet,
Dziewczyna, która igrała z ogniem, Zamek z piasku, który runął. Już są skandynawskie ekranizacje tych tytułów. Teraz Fincher robi remaka tych części. Pierwsza ma być własnie w styczniu (Dziewczyna z tatuażem) o czym pisałam gdzieś wcześniej i link nawet dałam. Co wydaje mi się kiepskim pomysłem. Tamte części są dość świeże bo z 2009, dobreeee i już doczekały się remeka.
Chociaż jest szansa, ze z takim reżyserem nie okażą się klapą.
Jeśli coś pokręciłam, tytuły czy coś innego to niech ktoś to sprostuje. :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  24 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ostatnio oglądałam To tylko sex z justin timberlake i milą kunis to bardzo fajna komedia polecam :))

obejrzyj sobie "No strings attached" - identyczna fabula, z Ashtonem Kutcherem i Natalie Portman - mi sie bardziej podobal, a obejrzalam obydwa w tym samym dniu i "FWB" ogladalam jako pierwszy.

Konto usunięte
Konto usunięte: "Uprowadzona" "The Town" "Hitman" "Rekrut" "W cieniu chwały" "Święci z Bostonu" "Wyrok śmierci"

Dzienks, choc wiekszosc chyba widzialam, nie pamietam po tytulach obczaje w domu.
Konto usunięte
Konto usunięte: ale miałem pewne wątpliwości co do tego czy rzeczywiście był chory. Reżyser jednak chciał, żeby film miał 2 możliwe zakończenia i tak naprawdę widz sam sobie jedno wybiera.

Na koncu jest zdrowy. Na koncu udalo im sie go uzdrowic, kluczowa scena jest ta gdy siedzi z tym swoim owym partnerem na schodach i wtedy on sam jako zdrowy symuluje nawrot choroby by poddac sie lobotomii - mowiac slowa w stylu "lepiej umrzec jak czlowiek niz zyc jako potwor". Chce tej lobotomii, bo chce wymazac ten mord ze swojej glowy, jednak lekarze nie poddaliby go operacji gdyby wiedzieli ze jest zdrowy. Stad udaje na koncu oblakanego.

Jeszcze jeden szczegol mowiacy o tym, ze nie ma mowy o dwoch scenariuszach do wyboru. Ten lekarz, nie pamietam nazwiska, z brodka... skoro on wg glownego bohatera byl takim potworem, to dlaczego w momencie nadejscia sztormu zabronil pielegniarzom przywiazywac pacjentow do lozek? Powiedzial, ze to sa owieczki boze i nie chce by umarly. Tak sie wyraza potwor? W innym przypadku mialby w dupie czy swiry przezyja czy sie utopia ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gothiclady
Gothiclady
  24 października 2011
SummerSale
SummerSale: Myślisz o "Dziewczynie z Tatuażem" gdzie ma grać Daniel Craig? Gdy usłyszałam o tym filmie też sądziłam, że musiałam pogubić sie w częściach czy coś, a jest ich tylko kilka.

kurde, to mi trailer pomieszał... myślałam że następna część ksiązki wyszła i film kręcą. to pieprzę - nie oglądam.

sorka :)

SummerSale
SummerSale: Larsson napisał 3 książki z tej serii: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet, Dziewczyna, która igrała z ogniem, Zamek z piasku, który runął. Już są skandynawskie ekranizacje tych tytułów.

nono, widziałam te genialności :)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  24 października 2011
massacre
massacre: Chce tej lobotomii, bo chce wymazac ten mord ze swojej glowy, jednak lekarze nie poddaliby go operacji gdyby wiedzieli ze jest zdrowy. Stad udaje na koncu oblakanego.

Ja w tej scenie troche inaczej to widze. Moment jak Chuck podchodzi do niego na schodach, a On nadal mówi o tym, żeby się wydostać. Chuck kiwa przecząco głową w stronę lekarzy. Można rozumieć na dwa sposoby. Albo, że Chuck przekazał, że nic z tego, nici z leczenia i trzeba go poddać lobotomii, albo, że rzeczywiście nie dał się jednak nabrać, że jest Andrewem i, że trzeba jednak go poddać lobotomii. Jak Teddy wstaje ze schodów, Chuck woła do niego: Teddy!
Czemu nie Andrew?
Z resztą teorię każdy ma na ten film inną. Wejdź sobie np. na filmweb i zobacz jak inni użytkownicy to rozumieją.
Alucard
Alucard
  24 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Donnie Darko

Mój ulubiony.
massacre
massacre
  24 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: że Chuck przekazał, że nic z tego, nici z leczenia i trzeba go poddać lobotomii

to nie gdybanie, tylko tak bylo. Kwestia tylko tego czy
1. Chuck uwierzyl mu, ze choroba nawrocila,
2. czy jako lekarz psychiatra znajacy go od 2 lat wyczul, ze symuluje, ale po tym tekscie o zyciu jak potwor zgodzil sie na wole pacjenta

stad pozniej ten znak w strone lekarzy, ze lobotomia ma sie odbyc.
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak Teddy wstaje ze schodów, Chuck woła do niego: Teddy! Czemu nie Andrew?

Wez pod uwage ze to psychiatra, automatycznie musial sie wcielac w role partnera, tak zrobil i tym razem... zbedna nadinterpretacja.

Konto usunięte
Konto usunięte: Wejdź sobie np. na filmweb i zobacz jak inni użytkownicy to rozumieją

Czytalam ich teksty zaraz po obejrzeniu filmu, bo moj facet mial taka sama teorie jak ty i zgupialam na poczatku, bo moj facet tak jak ty potrafi byc bardzo przekonywujacy... zwlaszcza tekstem "bo tak i uj" :rotfl:
A tak powaznie jak zaczelam czytac komentarze na filmwebie to tylko potwierdzily to, ze mam racje. Cala reszta kupy sie nie trzyma.
Jak masz z tym problem, obejrzyj ten film drugi raz pod katem wlasnie tego, ze wiesz od poczatku, ze Dicaprio jest oblakany a to wszystko wokol niego to wymysl lekarzy - innowacyjna metoda leczenia - wcielenie scenariusza w zycie i udowodnienie pacjentowi, jak bardzo jest to niedorzeczne. Obejrzyj pod tym wzgledem, zwroc uwage na szczegoly a zobaczysz jak ci sie wszystko rozjasni ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kalidiuszka
Kalidiuszka
  25 października 2011

Hihgway
slaby film
Leto i Gyllenhaal w obsadzie wiec spodziewalam sie czegos lepszego
ale sciezka dzwiekowa mi sie podobala

Kalidiuszka
Kalidiuszka
  25 października 2011

Brothers
bardzo mnie poruszyl :ninja:
swietny film moim zdaniem

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  25 października 2011
massacre
massacre: Czytalam ich teksty zaraz po obejrzeniu filmu, bo moj facet mial taka sama teorie jak ty i zgupialam na poczatku, bo moj facet tak jak ty potrafi byc bardzo przekonywujacy... zwlaszcza tekstem "bo tak i uj" A tak powaznie jak zaczelam czytac komentarze na filmwebie to tylko potwierdzily to, ze mam racje. Cala reszta kupy sie nie trzyma. Jak masz z tym problem, obejrzyj ten film drugi raz pod katem wlasnie tego, ze wiesz od poczatku, ze Dicaprio jest oblakany a to wszystko wokol niego to wymysl lekarzy - innowacyjna metoda leczenia - wcielenie scenariusza w zycie i udowodnienie pacjentowi, jak bardzo jest to niedorzeczne. Obejrzyj pod tym wzgledem, zwroc uwage na szczegoly a zobaczysz jak ci sie wszystko rozjasni ;)

Oglądałem film 2 razy i nadal mam wątpliwości. Nie chce mi się więcej polemizować, mimo tego zostaję przy swoim "gdybaniu".
Powracając do dobrych filmów dla Twojego yebaka: "Prawo zemsty"

miSZCz! :rock:
massacre
massacre
  25 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Powracając do dobrych filmów dla Twojego yebaka: "Prawo zemsty"

widzielismy