Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

kuba92762
kuba92762
  15 października 2011
milu
milu: Patologia

O jaaa, wywaliłem ten film, a tak mi się podobał.
Zastanawiam się nad Ciekawym przypadkiem Benjamina, ale nie wiem czy warto 3 godziny poświęcać?
Kalida
Kalida
  16 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zastanawiam się nad Ciekawym przypadkiem Benjamina, ale nie wiem czy warto 3 godziny poświęcać

ogladalam i powiem ci ze wzruszajacy film :ninja:
podobal mi sie raczej warto poswiecic czas na ten film ( ale to tylko moje zdanie )
Gothiclady
Gothiclady
  16 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zastanawiam się nad Ciekawym przypadkiem Benjamina, ale nie wiem czy warto 3 godziny poświęcać?

no ja się poryczałam kilka razy na tym filmie i mi się podobał :)
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  16 października 2011
Gothiclady
Gothiclady: szczerze napiszę, że obejrzałabym sobie to jeszcze raz ino wywaliłam z tego lapka... zrzucę sobie na pędraka na jutro. swoją drogą ciekawe kto opisuje filmy na fw i w 1/3 nazwał to horrorem

Nie trudno zauważyć, że jesteś fanką horrorów i to jak dla mnie tych najbardziej obrzydliwych. :D
W tym filmie takich scen nie ma, ale bywały momenty, że byłam trochę przerażona.
Książka czytana? ;)

milu
milu: Patologia - niektórzy mówią, że film obrzydliwy, ryje banię i beznadziejny, ale mi tam się podobał, szczególnie ostatnia scena Ale jeśli komuś obrzydza widok wnętrzności, krwi i tym podobnych to nie polecam, bo się porzygacie :)

No i niestety ten film więcej niż obrzydliwości nie ma więcej do zaoferowania. Nie zachwyca, ale w pamięci gdzieś tam zostaje.
Ścieżka dźwiękowa za to daje rade. ;)

"Purpurowe rzeki" oglądany po raz setny. :>
ichabod
ichabod
  16 października 2011
There Be Dragons - przyjemnie się oglądało, dobry dramat.
Gothiclady
Gothiclady
  16 października 2011
SummerSale
SummerSale: W tym filmie takich scen nie ma, ale bywały momenty, że byłam trochę przerażona.

mnie tam przeraziło to, że facet tak dał się zmanipulować, że zabił swoje dzieci bo nie były czystej krwi. masakra.

SummerSale
SummerSale: Książka czytana? ;)

o jasna cholera, nawet nie wiedziałam że jest :O

szkoda, że nie zaczęłam od książki ;[

SummerSale
SummerSale: No i niestety ten film więcej niż obrzydliwości nie ma więcej do zaoferowania. Nie zachwyca, ale w pamięci gdzieś tam zostaje.

czekajcie, o tym filmie mówimy? http://www.filmweb.pl/film/Patologia-2008-411099

przecież tam nie było nic obrzydliwego :D no, ale ja to już mam jakieś skrzywienie :D

a teraz tak: po raz drugi oglądam (własnie kończę) the Hills Run Red i utwierdziłam się w przekonaniu, że nie ma się czym zachwycać. Może kilka mocniejszych scen, ale szału pały jak dla mnie nie ma :zabawa:

SummerSale
SummerSale: i to jak dla mnie tych najbardziej obrzydliwych. :D

chyba nie ma obrzydliwych horrorów (tzn jak dla mnie :P). mogą być jedynie głupio nakręcone :) a nie, jest jeden - Nekromantik. Obejrzałam raz, przewijając z resztą. Chore to (chodzi mi o fabułę), a jak zobaczyłam gościa zabijającego królika, to myslałam że wstanę i kogoś zapitolę. Przysięgam :(
milu
milu
  16 października 2011
Gothiclady
Gothiclady: smutłam na tej ostatniej scenie w sumie (gdy gość zabił dziewczynę innego gościa - nie pamiętam już imion). tez mi się podobał i stopień obrzydliwości w tym filmie był dla mnie zerowy :) a teraz oglądam sobie Fanatyka po raz kolejny :)

No to było smutne, fakt, ale podobało mi się jak tego doktorka na pół żywego rozcinał ^^

Gothiclady
Gothiclady: o ja LOL

To było specjalnie nabijane na 6999, a teraz zepsuło mi się przedwczoraj.. :/
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  16 października 2011

"Melancholia" - w 100% czuć Larsa. chociaż początek dość nudny i Wagner.. później robi się melancholijnie i hipnotyzująco.

Gothiclady
Gothiclady: mnie tam przeraziło to, że facet tak dał się zmanipulować, że zabił swoje dzieci bo nie były czystej krwi. masakra.

chociażby z takich powodów w 100% zalicza się do filmów psychodelicznych.
czesanie trupa i siebie.. jednym grzebieniem. bleh.

Gothiclady
Gothiclady: o jasna cholera, nawet nie wiedziałam że jest :O szkoda, że nie zaczęłam od książki ;[

Palacz Zwłok - Ladislav Fuks, książka genialna. nastrój, groza.. wszystko na plus.
a jak już jesteśmy przy tym autorze to warto sięgnąć też po 'wariacje na najniższej strunie', nawet lepsze od 'palacza..' ;)

Gothiclady
Gothiclady: czekajcie, o tym filmie mówimy? http://www.filmweb.pl/film/Patologia-2008-411099 przecież tam nie było nic obrzydliwego :D no, ale ja to już mam jakieś skrzywienie :D

o tym, o tym.
jak dla mnie za dużo trupów. :D
mamy inny poziom wytrzymałości na krew i inne obrzydliwości.
jeśli nawet już się one pojawiają to niech to będzie tło dla treści.. ma się coś dziać!
Gothiclady
Gothiclady
  16 października 2011
SummerSale
SummerSale: czesanie trupa i siebie.. jednym grzebieniem. bleh.

trupa, siebie, syna oO

SummerSale
SummerSale: "Melancholia" - w 100% czuć Larsa. chociaż początek dość nudny i Wagner.. później robi się melancholijnie i hipnotyzująco.

no w końcu muszę się za to wziąć

SummerSale
SummerSale: Palacz Zwłok - Ladislav Fuks, książka genialna. nastrój, groza.. wszystko na plus.

przejdę sie jutro do księgarni i poproszę żeby mi ściągnęli książkę :)

SummerSale
SummerSale: a jak już jesteśmy przy tym autorze to warto sięgnąć też po 'wariacje na najniższej strunie', nawet lepsze od 'palacza..' ;)

później poszukam na necie opisu :)

SummerSale
SummerSale: jak dla mnie za dużo trupów. :D mamy inny poziom wytrzymałości na krew i inne obrzydliwości.

ja wszystko ogarne prócz podcinania żył, rozcinania tętnic, w ogóle mam problem z żyłami i tętnicami i wtedy się nie patrzę bo mi słabo :D

a teraz oglądam Sklult http://www.filmweb.pl/film/Skjult-2009-491488 :)
Gothiclady
Gothiclady
  16 października 2011

* w sensie że Skjult. uwielbiam norweskie horrory/thrillery. skandynawskie w ogóle :)

Kalida
Kalida
  16 października 2011

skonczyl mi sie pakiet KU%&#! ... :and:
znacie jakies czary na omijanie limitow ?
moze jakies programiki ?

bo nim mi sie film sciagnie to sie zestarzeje :and:
wiec wole na stronach ogladac

Patrishia
Patrishia
  16 października 2011

Kiedyś wysyłałam program na omijanie limitów, jak nie wyczyściła historii to powinna mieć link do niego Asia, nick 'Slepa' ;)

Gothiclady
Gothiclady
  17 października 2011

niech to szlag... zassałam 'Melancholię' z wgranymi napisami und napisy z 1. części nakładają się z tymmi z części 2. ;[

jutro robię podejście drugie.

JFC
JFC
  17 października 2011

"Tulipany"
kręcony w domu, w którym właśnie siedzę..bjaaaacz.

Kalida
Kalida
  17 października 2011

Marmaduke :)
Perfecy Body