RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
HandOfFate
HandOfFate
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Dark City / Mroczne miasto.

polecam, genialny obraz imo.
redeyess
redeyess
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: 500 days of summer pl. 500 dni miłości

idę obejrzeć właśnie :mrgreen:
RexMundi
RexMundi
  6 lutego 2010

Hounddog
Konto usunięte
Konto usunięte: 12 letnia Lewellen dorasta w latach pięćdziesiątych, w południowej Alabamie. Mieszka z dzikim ojcem i despotyczną babcią. Jedyną jej rozrywką jest muzyka. Kiedy dowiaduje się o tym, że do miasta ma przyjechać Elvis Presley, chce za wszelką cenę zdobyć bilet na jego koncert. Niestety nie wszystko idzie po jej myśli - pewien nastolatek proponuje jej bilet, za zatańczenie do piosenki "Hound Dog" bez ubrania. Lewellen zgadza się, a chłopak wykorzystując sytuację i brutalnie ją gwałci. Tylko muzyka daje jej nadzieję na lepszą przyszłość, pozwala zapomnieć o krzywdzie jaką jej wyrządzono - mała piosenkarka ucieka w świat bluesowych rytmów, wykorzystując swój wielki talent.

jeden z najbardziej kontrowersyjnych filmów ostatnich lat plus Dakota Fanning
...Ignorance is bliss...
kruspe88
kruspe88
  8 lutego 2010
RexMundi
RexMundi: Szukasz filmów ?

Może ktoś polecić jakieś dobre filmy utrzymane w brytyjskim, chuligańskim klimacie?
Coś w stylu Harry Brown, Clubbed, GSH itp.
RexMundi
RexMundi
  8 lutego 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Może ktoś polecić jakieś dobre filmy utrzymane w brytyjskim, chuligańskim klimacie?

Rise of the Footsoldier
...Ignorance is bliss...
kruspe88
kruspe88
  8 lutego 2010
RexMundi
RexMundi: Rise of the Footsoldier

to już widziałem ;)
Ichabod
Ichabod
  15 lutego 2010
The Boondock Saints II: All Saints Day

Konto usunięte
Konto usunięte: Kontynuacja "Świętych z Bostonu". Bracia MacManus ukrywają się wraz ze swym ojcem, gdzieś na irlandzkiej ziemi. Kiedy dociera do nich wiadomość, że ich ukochany ksiądz został zabity przez mafię, mężczyźni wracają do Bostonu, aby dokonać zemsty.

Film świetny, jeżeli komuś podobała się pierwsza część, to musi go zobaczyć.
kKinguSss93
kKinguSss93
  17 lutego 2010
Państwo młodzi: Chuck i Larry

Konto usunięte
Konto usunięte: Adam Sandler i Kevin James wcielą się w role dwóch strażników, którzy udają, że są gejowskim małżeństwem. W ten sposób chcą zgarnąć pieniądze z funduszu socjalnego dla małżeństw, które co roku wypłaca ich firma.

Jak dla mnie przezabawny :) Polecam te komedie ;)
bocjan
bocjan
  21 lutego 2010
Rozbitkowie / Stranded: I Have Come from a Plane That Crashed on the Mountains

Konto usunięte
Konto usunięte: Rozbitkowie to najciekawsza adaptacja filmowa katastrofy samolotu, który w 12 października 1972 roku rozbił się podczas burzy śnieżnej w Andach. Film opowiedziany jest w formie dokumentu ustami uczestników wypadku, z perspektywy 35 lat po nim. Nie jest to wierna rekonstrukcja zdarzeń, ale raczej rodzaj niezwykłego wywiadu - ubrana w artystyczne inscenizacje wydarzeń dokumentalna wiwisekcja ludzkiej psychiki i pamięci. Gonzalo Arijon wnika w głąb sytuacji i zdarzeń, jakie miały miejsce w grupie ocalałych z katastrofy osób, aby za pomocą czarno-białych metaforycznych ujęć zestawić na ekranie ich przeszłość z teraźniejszością. Film pokazuje prawdziwy sens dramatu ludzi, którzy, aby przeżyć zmuszeni zostali stosować praktykę kanibalizmu. Instynktowna walka o życie i przetrwanie doprowadziła do konieczności zbudowania nowej, zminiaturyzowanej i pozbawionej cywilizacji, formy społeczeństwa. Czy było ono trwałe? Czy okazało się na tyle spójne, aby przetrwać? Wiele lat po katastrofie, jej uczestnicy, w towarzystwie bliskich osób, po raz pierwszy ujawnili tajemnicę przeżytej w młodości tragedii. Po raz pierwszy też wybrali się z rodzinami na miejsce katastrofy.

Polecam ten film, naprawdę. Zmusza do przemyśleń nad ludzką wytrzymałością, szokuje opowieściami o tym jak uczestnicy katastrofy musieli przez 2 miesiące jeść ciała swoich przyjaciół, aby przetrwać.
KobeOsw
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 7
KobeOsw
  22 lutego 2010
http://www.youtube.com/watch?v=LVEzP1Az7-M
RexMundi
RexMundi
  22 lutego 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Rozbitkowie / Stranded: I Have Come from a Plane That Crashed on the Mountains

będę miał okazję obejrzę
widziałem Alive: dramat w Andach (właśnie o tej katastrofie )
...Ignorance is bliss...
kKinguSss93
kKinguSss93
  22 lutego 2010
Zapowiedź (ang.knowing)

Konto usunięte
Konto usunięte: Film reżysera kinowego hitu „Ja, robot” (w roli głównej Will Smith). Rewelacyjny, nakręcony z rozmachem thriller z genialną rolą Nicolasa Cage’a. Film, na którym widz paradoksalnie najbardziej będzie się bał wiedzy o tym co się wydarzy. Czy nieświadomość jest rzeczywiście błogosławieństwem… czy może przekleństwem? Co ty byś zrobił, gdybyś znał najczarniejszą przyszłość?

Film, który w moim umyśle odbił sie dużym echem ;) Polecam
666kamilka666
666kamilka666
  25 lutego 2010

Konto usunięte
Konto usunięte: Sparaliżowany komandos Jake Sully zostaje wysłany na planetę Pandora, gdzie ma wziąć udział w programie militarnym Avatar, polegającym na uzyskaniu dostępu do cennych surowców. Sully przenika do zamieszkującego planetę plemienia Na'vi, poznaje ich obyczaje i odmienia swoje życie

blablabla.
ŻE-NA-DA, moim skromnym zdaniem.

Podobno na ten film wydano miliony, reżyser myślał nad nim 20 lat, krzyczano o nim że jest wspaniały, piękny. Podobno w Wielkiej Brytanii ileśtam % ludzi popadło w depresję po obejrzeniu "avatara" z tego powodu, że nie żyją w tak idealnym świecie.

A ja przesiedziałam, wymęczyłam się w tym fotelu. Nie wiem co w tym było idealnego i dlaczego miałabym popaść w depresję.
Jedyne co mi się podobało to skonstruowanie- majstersztyk.

Ale fabuła średnia, nie był to film zachwycający, nie trzymał nawet chwile w napięciu, nie zaciekawił mnie. Jedyna rzecz, nad którą rozmyślałam to tytułowy bohater, który w ciele Avatara mógł chociać. I to, jak zachwycił się stawiając swoje "pierwsze kroki".

Tyle, nie polecam.
666kamilka666
666kamilka666
  26 lutego 2010

oczywiście chodziło mi o chodzić* :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: który w ciele Avatara mógł chociać

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  26 lutego 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Film świetny, jeżeli komuś podobała się pierwsza część, to musi go zobaczyć.

jestem wielkim fanem świętych.
Polecić mogę film. Trzyma poziom, ale daleko mu do fantastycznej części pierwszej.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.