RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  2 grudnia 2009

Elitarni

Konto usunięte
Konto usunięte: Jest rok 1997, do Rio de Janeiro ma przylecieć papież Jan Paweł II. Przełożeni wyznaczają kapitanowi Nascimento (należącego do oddziałów specjalnych policji) eliminację dilerów ze slumsów. Kapitan bardzo angażuje się w zadanie, jednocześnie pragnąc odejść ze służby, gdyż żona spodziewa się dziecka i naciska na niego, żeby ten odszedł z policji. Nascimento jest zmuszony znaleźć godnego sobie następcę. Potencjalnymi kandydatami zostają dwaj przyjaciele z dzieciństwa: skrupulatny, ale też lekko wybuchowy Neto, oraz spokojny Matias. Obydwaj dopiero co wstąpili do służby.
...Ignorance is bliss...
Fr3ak
Fr3ak
  3 grudnia 2009

Gatunek: Animacja/Przygodowy/Sci-Fi

Konto usunięte
Konto usunięte: Kiedy 9 pierwszy odzyskuje przytomność, znajduje się w post-apokaliptycznym świecie, gdzie wszyscy ludzie zniknęli. Przypadkiem odkrywa małą społeczność podobnych do siebie, ukrywających się przed przerażającymi maszynami, które przemierzają ziemskie obszary z zamiarem o ich wytępieniu. Pomimo bycia neofitą grupy, 9 przekonuje innych, że kryjówka nie jest dobrym wyjściem. Muszą przejść do ofensywy jeśli chcą przeżyć oraz odkryć, dlaczego maszyny chcą ich zniszczyć. Przyszłość cywilizacji może zależeć od nich.
x00
x00
  7 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kiedy 9 pierwszy odzyskuje przytomność, znajduje się w post-apokaliptycznym świecie, gdzie wszyscy ludzie zniknęli. Przypadkiem odkrywa małą społeczność podobnych do siebie, ukrywających się przed przerażającymi maszynami, które przemierzają ziemskie obszary z zamiarem o ich wytępieniu. Pomimo bycia neofitą grupy, 9 przekonuje innych, że kryjówka nie jest dobrym wyjściem. Muszą przejść do ofensywy jeśli chcą przeżyć oraz odkryć, dlaczego maszyny chcą ich zniszczyć. Przyszłość cywilizacji może zależeć od nich.

Prześwietny film! Jak wszystkie od Tima Burtona, zresztą :mrgreen:
sne4
sne4
  9 grudnia 2009

Zapraszam do klanu http://www.fotka.pl/klan/817403/Zawisza_Pany_Niebiesko_Czarne_Szatany/blog/
Zapisujcie się i wysyłajcie dalej :D

RexMundi
RexMundi
  16 grudnia 2009
dla odświeżenia

11:14

Konto usunięte
Konto usunięte: Wielowątkowa opowieść o mieszkańcach małego miasteczka w USA, których losy stykają się o jednej, pechowej godzinie (11:14). Mamy tutaj między innymi pijanego kierowcę (Henry Thomas), na którego samochód spada ciało z roztrzaskaną głową, nadopiekuńczego ojca (Patrick Swayze) chcącego ocalić córkę przed kłopotami, sprzedawczynię (Hilary Swank) lubiącą zabawy z bronią, młodych ludzi jeżdżących zdezelowanym Vanem oraz, co najważniejsze, dwa ciała... Całość doprawiona sporą dawką czarnego humoru.
...Ignorance is bliss...
tomekkolarz
Reputacja: -65 | BluzgometrTM: 102
tomekkolarz
  21 grudnia 2009
RexMundi
RexMundi: Elitarni

świetny jest :) uważam że dużo lepszy niź niedawno oglądany przezemnie "Miasto Boga"

a ja polecę bo juz dawno nie polecałem :P

"Rewers" Polską czarna komedia z naprawdę dobrą Agatą Buzek. Już dawno nie było polskiego tak dobrego filmu :)

:zakochany:
KobeOsw
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 7
KobeOsw
  22 grudnia 2009

Stal Ostrów 72 - 71 Open basket Pleszew
http://www.youtube.com/watch?v=1IkVBuXXGOI

HandOfFate
HandOfFate
  22 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Dom Zly

doskonale polskie kino, az dziwne ze polak zrobil dobry film bo to sie od dluzszego czasu nie zdarzylo
DZIEKONek
DZIEKONek
  23 grudnia 2009
http://www.prisonwars.pl/120628/
tiii
tiii
  25 grudnia 2009

Wczoraj oglądałam Terminal. Świetny film, polecam. Jedynie zakończenie trochę kiepskie ale i tak warty zobaczenia.

Pozdrawiam :-*

kesah
kesah
  25 grudnia 2009

Obejrzałem sobie "Człowiek Pies" z Jetem Li i Morganem Freemanem. Jeden z najlepszych obrazów z udziałem mistrza Wu-Shu. Historia gdzie to chłopak od małego był wychowywany na maszynę do zabijania, nie mal całkiem wygarnięty z uczuć - pewnego dnia spotyka Sama (Morgan Freeman) - wówczas przemówiła do niego muzyka fortepianu, z czasem chłopak uciekł od tyrana który nim manipulował i zaadaptował się w rodzinie Sama - gdzie zaczął się uczyć uczuć, miłości a z czasem poznał swoją prawdziwą tragiczną przeszłość. Jak wspomniałem jeden z najlepszych filmów Jeta Li - chyba obok "Legendarnej Pieści" oraz "Fearless" a już na pewno najlepszy film jeżeli chodzi o aspekt aktorski, bo tutaj musiał się wykazać nie tylko umiejętnościami sztuk walki, ale także dobrze odwzorować postać osoby która żyła w wiecznym zamknięciu a na Świat zewnętrzny wychodziła tylko po to, by walczyć w imię swojego pana.

Kolejny film jaki wczoraj obejrzałem to "Święci z Bostonu" - tego chyba nie ma co przedstawiać. Historia dwóch irlandczyków którzy zostali "wyznaczeni przez Boga" by zrobić porządek ze złoczyńcami. Tak zaczęła się ich osobista walka w imię stwórcy.
Kapitalne kino akcji które na pewno każdy z was, albo przynajmniej większość widziała.

shamaramorgan
shamaramorgan
  29 grudnia 2009
tomekkolarz
tomekkolarz: "Rewers" Polską czarna komedia z naprawdę dobrą Agatą Buzek. Już dawno nie było polskiego tak dobrego filmu :)

ja prawdę mówiąc nie rozumiem zachwytów nad tym filmem i nad Agatą Buzek.
Być może jestem za mało inteligentna na takie coś :)
redeyess
redeyess
  30 grudnia 2009

"Wrota do piekieł"

Film obejrzałam już jakiś czas temu, bo przypadkiem natrafiłam na niego. spodziewałam się horroru o banalnej fabule, a jednak.. niektóre sceny potrafiły przestraszyć człowieka. niektóre sceny są zabawne, inne budzą grozę, ale tak czy siak polecam go osobom o mocnych nerwach. w skali na 10 dałabym 7 :-)

kesah
kesah
  31 grudnia 2009

Mi zamknęli temat to odniosę się w tym :

"Chocolate"

Film opowiadający o niezwykłym dziecku, jakim jest Zen. Urodziła się z niedorozwojem psychicznym, jednak wyróżniała się niezwykłymi umiejętnościami, wyostrzony słuch, niezwykła koncentracja czy bardzo dobry wzrok. Przypadek sprawił że zafascynowała się sztukami walki, poprzez samą obserwację była w stanie opanować techniki. Film jest przede wszystkim nie tylko świetnym kinem akcji, ale także poruszającym dramatem. Zen i jej przybrany brat robią wszystko by zdobyć pieniądze na uleczenie chorej matki, do czasu aż nie padli celownikiem miejscowej mafii.

"Chocolate" zostało docenione przez Quentina Tarantino który umieścił film w TOP 8 roku 2009. Trudno to negować, zwłaszcza że film pod wieloma aspektami jest po prostu Świetny i polecam obejrzeć... osobiście w skali do 10-ciu dał bym 9 lub nie co naciągane 10. Polecam.

"Raging Phoenix"

Film opowiada o dziewczynie - Deu, która przypadkowo trafia do grupy bohaterów, którzy są specjalistami od sztuki walki zwanej "drunken master" - z tym że dla oryginalności łączą ten styl z tańcem. Grupa ma na celu rozprawić się z gangiem który porywa kobiety.
Film ma po prostu niesamowitą choreografie scen walk, świetną scenografie, bardzo dobre ujęcia - niestety, fabuła kiepska a gra aktorska nie wiele lepsza. Jednak rekompensują to świetne walki i kapitalna muzyka. Mnie osobiście film urzekł, także poza w/w aspektami, również miała na to wpływ śliczna JeeJa Yanin - która także zagrała główną rolę we w/w filmie "Chocolate".

Osobiście ja miał bym być obiektywny to bym obniżył ocenę za kiepską fabułę... i dał 7/10 - ale jako że przy tym filmie obiektywnym być nie można, bo mimo wszystko jest to świetne kino akcji, to podciągnę ocenę do 8/10 - za ten niezwykły przekaz emocji.

"Fighting"

Film przedstawiający losy chłopaka który żyje na ulicy, zarabiając sprzedając trefne towary, pewnego dnia zostaje wypatrzony podczas ulicznej bójki i zaproponowano mu udział w nielegalnych, podziemnych walkach. "Fighting" to film bardzo podobny do "Never Back Down/Po prostu walcz" - motyw ten sam, kreacja bohatera bardzo podobna, bardzo fajna muzyka nadaje klimatu pojedynkom. Jednak film rozczarowuje, walki co prawda wyglądają efektownie, ale jest to tak naprawdę pojedynek z pod budki z piwem, żadnych umiejętności - zawodnicy rozwalają sobą wszystko co jest w promieniu kilku metrów... ogólnie "Po prostu walcz" mimo że średniawe to lepsze od "Fighting" - fabułe można uznać za całkiem dobrą, muzyka też ale reszta... przeciętnie - ode mnie 6/10 - Polecam o tyle, bo "Never Back Down/Po prostu walcz" zyskał spora popularność i ludziom się podobało, "Fighting" to taki klon tego filmu - pewnie Ci co są mniej wymagający będą nim zadowoleni.

andrrrej
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
andrrrej
  5 stycznia 2010
http://www.prisonwars.pl/69694/ -> kliknijcie pls jeśli mozecie ! z góry dziękuje
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.