RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
incurious
incurious
  17 stycznia 2010
RexMundi
RexMundi: Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?

crooklyn

Konto usunięte
Konto usunięte: Opowieść o życiu jednej z brooklyńskich rodzin we wczesnych latach siedemdziesiątych. Państwo Carmichaelowie mają czterech synów i córkę Tarę. To głównie z jej perspektywy obserwujemy życie rodziny. Ojciec jest zawodowym muzykiem, który swego czasu nieźle zarabiał grając popularne przeboje. Odkąd zaczął komponować poważniejsze utwory, zarobki spadły do zera. Dom utrzymuje jego żona, nauczycielka, której tylko za największym trudem udaje się "wiązać koniec z końcem", co jest powodem cyklicznych kłótni z mężem artystą. Czwórka braci nie myśli jeszcze o przyszłości, są za to w stanie roznieść cały dom do góry nogami.

Observe and Report

Konto usunięte
Konto usunięte: Niezwykle zabawna komedia z Sethem Rogenem! Szef ochrony centrum handlowego chce schwytać ekshibicjonistę i przechytrzyć lokalnych policjantów. Marzy o dniu, kiedy sam zdobędzie odznakę policyjną. Świetna obsada gwarantująca super zabawę i powalające gagi!

swietny seth rogen....
xKarolka
xKarolka
  17 stycznia 2010

cześć. jutro wybieram się do kina.
niestety nie moge zdecydować jaki film.
"Avatar", czy "Wszystko co kocham" ? Poradźcie.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  17 stycznia 2010
xKarolka
xKarolka: "Avatar", czy "Wszystko co kocham" ? Poradźcie.

o Avatarze masz tematy na forum Kultura
osobiście zdecydowanie wybrałbym WCK :rock:
...Ignorance is bliss...
redeyess
redeyess
  18 stycznia 2010
''The lovely bones''

Konto usunięte
Konto usunięte: Susie Salmon zostaje brutalnie zgwałcona i zamordowana przez swojego sąsiada. To, co się dzieje po jej śmierci, obserwuje z nieba. Spoglądając w dół, snuje głosem czternastolatki powieść koszmarną, ale też pełną nadziei. Przez długie tygodnie po swojej śmierci Susie obserwuje życie, które toczy się już bez niej, przysłuchuje się pogłoskom na temat swojego zniknięcia, współczuje rodzicom, którzy ciągle wierzą, że córka się odnajdzie, obserwuje, jak ten, który ją zamordował, zaciera ślady zbrodni, widzi jak małżeństwo jej rodziców rozpada się, ojciec obsesyjnie pragnie zemsty, a siostra staję się osobą zupełnie obcą.

Po obejrzeniu zwiastuna liczyłam na coś lepszego, ale zawiodłam się. koniec już na początku był do przewidzenia.. nie ma szału
HandOfFate
HandOfFate
  18 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Po obejrzeniu zwiastuna liczyłam na coś lepszego, ale zawiodłam się. koniec już na początku był do przewidzenia.. nie ma szału

a mnie film urzekl :zakochany:
fabula moze nie jest jakas mega nieprzewidywalna, ale kawal pieknego kina moim zdaniem:tak:
chyba sie starzeje bo ostatnio sporo filmow mi sie podoba :)
redeyess
redeyess
  18 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: a mnie film urzekl fabula moze nie jest jakas mega nieprzewidywalna, ale kawal pieknego kina moim zdaniem chyba sie starzeje bo ostatnio sporo filmow mi sie podoba :)

a mnie właśnie nie, jakieś wymogi ostatnimi czasy mam :and:
HandOfFate
HandOfFate
  18 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: a mnie właśnie nie, jakieś wymogi ostatnimi czasy mam

ja zawsze krytycznie podchodze do filmow i malo ktory mi sie naprawde podoba, ale ostatnio jakby wiecej lepszych filmow bylo, albo mnie sie na starosc poprzeczka obnizyla, nie wiem. Natomiast lovely bones bardzo mi sie podobalo :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  19 stycznia 2010
sherlock holmes

Sherlock Holmes i jego wierny przyjaciel dr. Watson zostają poddani kolejnej próbie. Tym razem sławny detektyw, wykorzystując swoje nieprzeciętne umiejętności oraz legendarny intelekt, stanie do walki, podczas której zdemaskuje śmiertelny spisek mogący zniszczyć kraj. Jak ukarze jego twórców?

szczerze mowiac po tych wszystkich zwiastunach i reklamach liczylam na cos o wiele lepszego. film nienajgorszy.
i zostawili sobie otwarta furtke na druga czesc, wiec sie jej niebawem spodziewam.

couples retreat

Raj dla par / Couples Retreat

Opowieść o czterech parach, które spędzają wakacje w tropikalnym kurorcie. Jedna z nich przyjechała tu, aby zażegnać kryzys w swoim małżeństwie, a reszta z nich, aby się bawić. Okazuje się jednak, że uczestniczenie w małżeńskiej terapii nie sprzyja wypoczynkowi.

oczekiwalam czegos zabawniejszego, malo smiesznych momentow w nim bylo. jak na komedie to cieniutko.

najlepszy to jest murzyn na plakacie glownym, ktorego dophoszotowano :rotfl:
MalyKubusXD
MalyKubusXD
  20 stycznia 2010
Najlepsza stronka z filmami i premierami filmów . http://www.swiat-reklam.net/pages/index.php?refid=
xklaudiuniax
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 21
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  26 stycznia 2010

Film Home

Konto usunięte
Konto usunięte: Wspólny projekt Luca Bessona i fotografa Yanna Arthusa-Bertranda to zapierające dech w piersiach, piękne i poruszające obrazy. To niesamowita podróż w głąb australijskiej rafy koralowej, wędrówka przez niebezpieczne amazońskie lasy, bezkresną pustynię Gobi i industrialne dzielnice Szanghaju… Podróż przez wszystkie kontynenty, której celem jest zwrócenie uwagi świata na problemy i zagrożenia środowiska naturalnego

Obrazy z filmu rzeczywiście zapierają niekiedy dech w piersiach, czy to przez swoje piękno, czy tez przez brzydotę jej dużej degradacji. Film jest mocny, mocne są wnioski, prognozy w nim zaprezentowane. Nie napawają one optymizmem, bardziej straszą ogromnymi liczbami które mają podstawy. Może pocieszającym być fakt, że można zaradzić temu, lecz potrzeba chęci - z resztą jak zawsze. Polecam film, jest bardzo dobry.
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 stycznia 2010
surrogates

Świat przyszłości. Ludzie żyją w całkowitej izolacji, a jedyny kontakt między nimi następuje za pomocą robotów, które są lepszymi wersjami ich samych. Agent FBI (Bruce Willis), a właściwie jego elektroniczny zastępca, pracuje w wydziale zabójstw. Pewnego dnia zostaje zmuszony jednak do dość ryzykownego wyjścia z domu. Nie ma jednak innej możliwości, bo tylko on sam jest w stanie zapobiec niebezpiecznemu spiskowi i serii tajemniczych morderstw.

calkiem przyjemny film do ogladania, fajne zakonczenie. ogolnie, podobal mi sie, chociaz wiadomo, jakims tam arcydzielem nie jest :)

500 days of summer
pl. 500 dni miłości

Zwariowana komedia romantyczna o młodej kobiecie, która nie wierzy w miłość, dopóki nie spotyka na swej drodze chłopaka, gotowego na wszystko, by zdobyć jej serce. W rolach głównych: Zooey Deschanel ("Jestem na tak", "Zdarzenie") i Joseph Gordon-Levitt ("Zakochana złośnica", „Halloween: 20 lat później").

dobre w tym jest to, ze on sie tak o nia staral, a ona znalazla innego faceta. no i zakonczenie, gdzie poznaje autumn :rotfl:
uwielbiam amerykanskie imiona
kuba92762
kuba92762
  27 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: dobre w tym jest to, ze on sie tak o nia staral, a ona znalazla innego faceta. no i zakonczenie, gdzie poznaje autumn uwielbiam amerykanskie imiona

Wlasnie to zakonczenie mnie zabilo, cos sie ze mna dzieje, bo znowu tesknie za happy endami:and: (nie mowie, ze to bylo zle zakonczenie, ale lepsze byloby dla mnie gdyby byl z ta Zooey-Fajny typ urody ma:mrgreen:)

Konto usunięte
Konto usunięte: surrogates

thttp://www.fotka.pl/forum/read.php?f=14&t=2690153
Tego filmu niestety do konca nie dotrwalem. Zasnalem po 25 minutach widzac.
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Wlasnie to zakonczenie mnie zabilo, cos sie ze mna dzieje, bo znowu tesknie za happy endami (nie mowie, ze to bylo zle zakonczenie, ale lepsze byloby dla mnie gdyby byl z ta Zooey-Fajny typ urody ma )

no ale w sumie nie wiadomo, moze po autumn byla jeszcze winter i byla ladniejsza nawet od summer :mrgreen:
w sumie ja uwazam, ze sie dobrze skonczylo, gdyby wrocil do czegos, co sie wczesniej skonczylo byloby troche tandetnie i by pokazali, jaki byl slaby...

Konto usunięte
Konto usunięte: Tego filmu niestety do konca nie dotrwalem. Zasnalem po 25 minutach widzac.

:mrgreen:
spsulo sie wszystko na koncu :)
Ichabod
Ichabod
  28 stycznia 2010
Dark City / Mroczne miasto.

Konto usunięte
Konto usunięte: John Murdoch budzi się w pokoju hotelowym. Nie pamięta, kim jest, jak się tu znalazł i co robił poprzedniego dnia. Na podłodze leży trup brutalnie zamordowanej dziewczyny. Wkrótce mężczyzna dowiaduje się, że jest ścigany za serię brutalnych morderstw. Przerażony, musi uciekać nie tylko przed policyjną obławą, ale też przed dziwnymi ludźmi w czarnych ubraniach, którzy wydają się mieć wielką władzę nad pogrążonym w ciemnościach miastem. Niespodziewanie zyskuje sprzymierzeńca w osobie tajemniczego doktora Schrebera.

Film starszy, ale historia w nim przedstawiona jest świetna i warto go obejrzeć.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.