RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
SanchezGarcia
SanchezGarcia
  28 maja 2010

Poszukuję filmu... Lecz jedyne co pamiętam to, jak młody Amerykanin przyjeżdża do Europy do równie młodego rodzeństwa, dziewczyny i chłopaka. Amerykanin bodajże zakochał się w tej dziewczynie, ale przeszkadzały mu zażyłe kontakty tego rodzeństwa. Cała trójka kąpie się i śpi razem. Na końcu filmu wracają rodzice chłopaka i dziewczyny.
Jaki to film? :D

RexMundi
RexMundi
  28 maja 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Poszukuję filmu... Lecz jedyne co pamiętam to, jak młody Amerykanin przyjeżdża do Europy do równie młodego rodzeństwa, dziewczyny i chłopaka. Amerykanin bodajże zakochał się w tej dziewczynie, ale przeszkadzały mu zażyłe kontakty tego rodzeństwa. Cała trójka kąpie się i śpi razem. Na końcu filmu wracają rodzice chłopaka i dziewczyny. Jaki to film? :D

Marzyciele :woot:
...Ignorance is bliss...
SanchezGarcia
SanchezGarcia
  28 maja 2010
RexMundi
RexMundi: SanchezGarcia:Poszukuję filmu... Lecz jedyne co pamiętam to, jak młody Amerykanin przyjeżdża do Europy do równie młodego rodzeństwa, dziewczyny i chłopaka. Amerykanin bodajże zakochał się w tej dziewczynie, ale przeszkadzały mu zażyłe kontakty tego rodzeństwa. Cała trójka kąpie się i śpi razem. Na końcu filmu wracają rodzice chłopaka i dziewczyny. Jaki to film? :D Marzyciele

Racja! Jesteś istną kopalnia wiedzy filmowej, dziękuję. Podobał Ci się film?
RexMundi
RexMundi
  29 maja 2010

Sekspedycja

Konto usunięte
Konto usunięte: Ciężkie jest życie napalonego osiemnastolatka, szczególnie gdy jest prawiczkiem. Ian coś o tym wie. Ciśnienie… to znaczy, presja otoczenia narasta z każdym dniem, tym bardziej że w najbliższej perspektywie nie szykuje się rozdziewiczenie. Pewnego dnia z pomocą nieszczęśnikowi przychodzi wszechmocny internet, gdzie poznaje ochotniczkę gotową odbyć z nim "lot próbny". Brzmi dobrze, ale wybranka stawia twardy warunek – Ian musi odwiedzić ją w odległym Knoxville, bo porządnej dziewicy nie przystoi podróżować samotnie. Ian razem z przyjaciółmi - Lancem i Felicją, postanawiają wspólnie odbyć inicjacyjną eskapadę. W tym celu pożyczają od brata Iana zabytkowego Pontiac'a GTO - naturalnie bez pozwolenia

obejrzałem sobie wczoraj ten film i przyznam że się uśmiałem :tak:
...Ignorance is bliss...
Kinia1917
wpis jest ukryty
CzwartaRzesza
CzwartaRzesza
  7 czerwca 2010

Poszukuję tytułu filmu,dobre kilka lat temu widziałem go na TVP 1 późnym wieczorem.
Opiszę w skrócie: pewna młoda kobieta(bodaj z Holandii),wyjeżdża do chyba Norwegii i to gdzieś daleko na północ,gdy dociera zamieszkuje wraz z pewnym mało obytym,dość prymitywnym mężczyzną,dość długi czas się niezbyt "lubią",potem w rzoowoju zdarzeń stają się sobie coraz bliżsi,można powiedzieć,że ten facet wydaje się coraz bardziej ok,zaczyna iskrzyć między nimi ,no i dochodzi też do częstych :sex:
A miejsce w którym mieszkali,było na tyle niedostępne,że wszelkie artykuły niezbędne do życia dostarczano tam śmigłowcem,no i raz nawet wbił im do chaty niedźwiedź

Zna może ktoś z Was tytuł ?
Gdzie mogę znaleźć tytuł tego filmu ?
Gdzie jeszcze zapytać ?

Ichabod
Ichabod
  8 czerwca 2010
Unthinkable

Konto usunięte
Konto usunięte: "Unthinkable" to thriller psychologiczny skupiający się wokół zagrożenia jakie niosą dla Stanów Zjednoczonych bomby jądrowe podłożone przez jednego terrorystę (Michael Sheen) w trzech miejscach na terenie USA. Mając tylko dwa dni nim zostaną zdetonowane, niezależny, stosujący brutalne metody przesłuchań tajniak "H" (Samuel L. Jackson) oraz agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) muszą zdecydować jak daleko się posuną by je odnaleźć.
akszeingakainabru
akszeingakainabru
  11 czerwca 2010

Wczoraj obejrzałam w DKF-ie film, na który "polowałam" od dłuższego czasu- od premiery w marcu- "Różyczka" (reż. Jan Kidawa-Błoński).Jest to wyjątkowy, przepiękny obraz skomplikowanych uczuć w bardzo trudnych czasach. Bohaterowie uwikłani są w problemy Polski późnych lat 60; SB, inwigilacja, historyczny spektakl "Dziadów" w reż. Dejmka, rozruchy na UW. Bardzo dobra jest gra aktorów w tym filmie- A. Seweryn w roli starszego profesora zakochanego w młodej agentce (Boczarska). Wzruszająca jest osobista historia trójki bohaterów. Polecam gorąco film, którego atutem jest tez muzyka Lorenca.

RexMundi
RexMundi
  19 czerwca 2010

Konto usunięte
Konto usunięte: Życie dwóch biznesmenów w średnim wieku obraca się do góry nogami kiedy pod ich opiekę trafiają siedmioletnie bliźniaki. W komedii zagra przezabawny w tej roli John Travolta, który wystąpi u boku swojej żony Kelly Preston oraz 7-letniej córki Elli Bleu. Drugiego z bohaterów sportretuje Robin Williams.

głupkowaty ale całkiem zabawny
...Ignorance is bliss...
DjAcRO
DjAcRO
  19 czerwca 2010
szukam dwóch filmów kino niemieckie jeden jest o tym jak ojciec ze swoją mało córko biorą udział w wyścigu jadą bodajże czerwonym mustangiem tam tez jest scena jak porywają policjantkę.
a drugi film jest tez niemiecki o pościgach pamiętam ze tam był pościg gonili kogoś policyjnym porsche a także była tam scena jak smart wjechał do windy sobie zjechał w dół i pojechał dalej jeśli ktoś zna niech da znać na PW.
Zadziora
wpis jest ukryty
kuba92762
kuba92762
  29 czerwca 2010
Orphan

Konto usunięte
Konto usunięte: Młode małżeństwo przeżywa dramat po stracie nienarodzonego dziecka. Chcąc przywrócić życiu namiastkę normalności, decydują się na adopcję. W pobliskim sierocińcu zaprzyjaźniają się z dziewięcioletnią Ester. Jej pojawienie się daje początek niecodziennym zdarzeniom. Kate odkrywa niebezpieczeństwo i usiłuje zwrócić na nie uwagę innym. Niestety jej ostrzeżenia zostają wysłuchane w momencie, gdy dla wszystkich jest już za późno… Dziewięcioletnia Esther zmienia życie Kate i Johna w koszmar.

Film warto obejrzec. Swietna gra Isabelle, z pewnoscia jedna z najlepiej zapowiadajacych sie aktorek mlodego pokolenia.
Yuui
Yuui
  7 lipca 2010

Ema.
Poszukuje filmów z zaskakującym zakończeniem.
Po Eden Lake mam chrapkę na WIĘCEJ! :))
Co polecacie?

RexMundi
RexMundi
  8 lipca 2010
Yuui
Yuui: Co polecacie?

zaskoczyło mnie dość pozytywnie Nieproszeni goście
na pewno filmy takie jak
Mechanik
Podziemny krąg
Prestiż
Iluzjonista
Piła ;p
a wczoraj widziałem slasher Wszyscy kochają Mandy Lane - tez ciekawe zakończenie ale film niekoniecznie do polecenia :D
...Ignorance is bliss...
Yuui
Yuui
  8 lipca 2010
RexMundi
RexMundi:

Wielkie dzięki :))
Jeślim przypomni Ci się jeszcze jakiś to daj znać ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.