RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
Yuui
Yuui
  5 sierpnia 2010
RexMundi
RexMundi:

Dziękuję :))
andrewkoegh
andrewkoegh
  7 sierpnia 2010
Valhalla Rising

Konto usunięte
Konto usunięte: Przez lata, Jednooki, niemy wojownik o wielkiej sile, był jeńcem wodza Barde. Z pomocą chłopca imieniem Are, zabija go i razem uciekają w samo serce mroku. Uciekając przed łowcami nagród, Jednooki i Are dostają się na pokład okrętu Wikingów, lecz szybko spowiła go mgła i znaleźli się na nieznanych terytoriach. Wikingowie spotykają swój okrutny los, a Jednooki odkrywa swe prawdziwe przeznaczenie...
CharDeCombat
CharDeCombat
  8 sierpnia 2010

wracając do filmu "plan doskonały" naprawdę niezły film podobało mi się jak mu z bara walną na koniec xd :)
Szukam jakiegoś dobrego horroru, dreszczowca ale taki działający na psychikę a nie potworów z gębą jak obity kotlet, jakieś propozycje?

Uzi
Uzi
  14 sierpnia 2010

W ostatnim czasie ściągnęłam kilka filmów. Zaszalałam ze swoim internetem i rozpieprzonym komputerem, który blokuje mi łącza :and:

Przechodząc do sedna sprawy ( nie wiem czy było i sorry ale nie będę czytać 27 stron )
Chcę POLECIĆ :D
Po 1.
Film: Chłopiec w pasiastej piżamie ( tytuł oryginalny: The Boy in the Striped Pajamas )

Fantastyczny. Bardzo realny. Jezu... Arcydzieło. Nienawidzę filmów, w których pokazuje się na ekranie chociaż jeden żołnierz. Ale ten film jest naprawdę świetny. Wzrusza. Na pewno nie bawi.
Jeżeli ktoś lubi filmy opowiadające o wydarzeniach z czasów II wojny światowej to ten film jest właśnie taki, który pokazuje realną sytuację tego okresu.
Płakałam na nim 5 razy :ziober2:

Reszty nie będę polecać, bo jeszcze większości nie obejrzałam całej.

Ale może ktoś mi powie coś na temat filmu Sekret ?
Co prawda ściągnęłam go i parę razy już włączyłam. Ale strasznie mnie nudzi na początku, przez co nie mogę przebrnąć przez 1/4 filmu :and:

eMeR
eMeR
  14 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Chłopiec w pasiastej piżamie

o tak! ten film jest rewelacyjny, również polecam .
Uzi
Uzi
  14 sierpnia 2010
eMeR
eMeR: o tak! ten film jest rewelacyjny, również polecam .

Taki realistyczny. I kończy się inaczej niż 90% pozostałych filmów.
eMeR
eMeR
  14 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Taki realistyczny. I kończy się inaczej niż 90% pozostałych filmów.

świetnie zrobiony film, świetny klimat. zakończenie mega, wbija w fotel że tak powiem.

Jednak jeśli ktoś chce filmu o tym, co rzeczywiście działo się w obozach, w tym obrazie nie znajdzie tego wiele. Radykalnie różni się od książek czy filmów opartych na autentycznych wydarzeniach. Głównie dlatego, że jest tylko "przypuszczeniem" co by było, gdyby naprawdę doszło do spotkania dwóch chłopców z tak różnych światów. Jakby przebiegała ich znajomość, przyjaźń dopóki nie nadeszłaby "mroczna epoka rozsądku".
Film to studium charakterów, zachowań i przekonań ludzi w różnym wieku żyjących w okresie tak tragicznym, jakim była II WŚ.
Tak go odbieram ja.
RexMundi
RexMundi
  23 sierpnia 2010

Prawo Zemsty

Konto usunięte
Konto usunięte: Człowiek, który stracił wszystko nie cofnie się przed niczym… Gerard Butler ("Gamer") w niezwykle mrocznej roli mężczyzny, który mści się po tym, jak jego rodzina została brutalnie zamordowana. Powstrzymać go może jedynie pewien prokurator - Jamie Foxx ("Zakładnik"). Konfrontacja obu jest nieunikniona. Nic jednak nie jest jednoznaczne. Genialnie zbudowane postacie powodują, że nie wiadomo, kto jest dobry a kto zły, ani po czyjej stronie stanąć w tej rozgrywce. Poznaj niesamowitą moc zemsty w najbardziej oczekiwanym filmie tej jesieni. - 2009
...Ignorance is bliss...
Piotr8723
Piotr8723
  24 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Chłopiec w pasiastej piżamie ( tytuł oryginalny: The Boy in the Striped Pajamas )

Oj bardzo bardzo polecam ten film niedawno go oglądałem i powiem wam aż łezka się zakręciła w oku
eMeR
eMeR
  24 sierpnia 2010

Filmy o holokauście, obozach koncentracyjnych, zagładzie Żydów...
Polecicie jakieś?

Oprócz: Lista Schindlera, Pianista, Życie jest piękne, Uczeń Szatana, Arytmetyka diabła, Ostatni pociąg, Chłopiec w pasiastej piżamie

RexMundi
RexMundi
  25 sierpnia 2010
eMeR
eMeR: Filmy o holokauście, obozach koncentracyjnych, zagładzie Żydów... Polecicie jakieś? Oprócz: Lista Schindlera, Pianista, Życie jest piękne, Uczeń Szatana, Arytmetyka diabła, Ostatni pociąg, Chłopiec w pasiastej piżamie

może Fałszerze, Dzieci Ireny Sendlerowej
...Ignorance is bliss...
Alucard
Alucard
  25 sierpnia 2010

Polecam:

Konto usunięte
Konto usunięte: Film ten oparty jest na prawdziwych wydarzeniach. Wykończony pracą katolicki ksiądz i młody pełen ideałów nauczyciel języka angielskiego poznają się w 1994 w Rwandan podczas trwającego tam ludobójstwa. Muszą zdecydować czy pozostać z tysiącami Tutsis, którzy mają zginąć, czy też dla własnego bezpieczeństwa ratować się ucieczką.
eMeR
eMeR
  25 sierpnia 2010
RexMundi
RexMundi: Dzieci Ireny Sendlerowej

to tez widziałam

RexMundi
RexMundi: Fałszerze

ale tego nie.
dzięki ;)
eMeR
eMeR
  26 sierpnia 2010

Letters to God/Listy do Boga (2010)

Konto usunięte
Konto usunięte: Tyler to chory na raka ośmioletni chłopiec, który pisze listy do Boga. Trafiają one do listonosza, który po ich lekturze postanawia odmienić swoje życie.

Wzruszający, dający do myślenia. Przed chwilą obejrzałam online, nie miał jeszcze premiery w Polsce. Chłopiec chory na raka piszący listy do Boga kojarzy mi sie z "Oskarem i panią Różą", także jeśli komuś podobała się ta książka, film "Listy do Boga" też powinien przypaść do gustu. Polecam.
caramon
caramon
  27 sierpnia 2010

Jeśli nie było to polecam gorąco "Into the wild" Seana Penn'a i "Spotkania na krańcu świata" Herzoga

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.