RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  19 stycznia 2011
Yuui
Yuui: Serial o szkole. Dyrektorem był takie wielki, gruby murzyn. Był też taki nauczyciel, historii chyba, pozytywna postać, ale był uważany za wariata... Ktoś kojarzy?

Boston Public pewnie ;>
...Ignorance is bliss...
Kalida
Kalida
  21 stycznia 2011

Najemnicy, gangsterzy jakuzy, skazańcy, żołnierze szwadronów śmierci. Oto najniebezpieczniejsi zabójcy na naszej planecie. Ale to nie jest nasza planeta… …to planeta, gdzie muszą stawić czoła bezlitosnej rasie wojowników, którzy urządzają na nich prawdziwe polowanie. Robert Rodriguez, twórca filmów "Grindhouse: Planet Terror", "Sin City - Miasto grzechu" i "Od zmierzchu do świtu" przedstawia "Predators" – nowy rozdział legendarnej sagi o niesamowitym przedstawicielu obcej cywilizacji, który wyreżyserował Nimrod Antal ("Kontrolerzy", "Motel"). W rolach głównych wystąpili: nagrodzony Oscarem za "Pianistę" Adrien Brody, Laurence Fishburne ("Matrix"), Topher Grace ("Spider-Man 3") i Alice Braga ("Jestem legendą").
666kamilka666
666kamilka666
  26 stycznia 2011

Pytanie:
Wie ktoś gdzie znajdę ekranizacje powieści Zoli "Nana"?
Szukałam w pobliskich bibliotekach i nie ma. Czy mogę ściągnąć ten film z jakieś strony?
Na YouTube jest ten film z 1926r, ale we francuskiej wersji.

Będę wdzięczna za pomoc

x5gram
wpis jest ukryty
Damjan
Damjan
  3 lutego 2011
Senność

Nowy film Magdaleny Piekorz, zdobywczyni Grand Prix Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych za film "Pręgi". "Senność" to opowieść o ludziach, którym życie zaczęło przeciekać przez palce, którzy zapadli w rodzaj emocjonalnego letargu i choć żyją, nie żyją naprawdę. Znakomity młody pisarz dokonał niewłaściwego wyboru życiowej drogi, brnąc w emocjonalną pułapkę, z której nie umie znaleźć wyjścia. Utalentowana aktorka cierpiąca na narkolepsję zamknięta w swym luksusowym domu podejrzewa męża o
...
zdradę. Wreszcie początkujący lekarz nie potrafi wydobyć się spod opiekuńczych skrzydeł rodziców i zacząć żyć na własny rachunek. Zbieg okoliczności sprawia, że drogi tych wszystkich ludzi przecinają się. Każdy pod wpływem impulsu budzi się na nowo do życia, podejmuje kolejną próbę pójścia własną drogą, na której znów może zdarzyć się miłość, nienawiść, zdrada, śmierć… wszystko
latynoska6
latynoska6
  4 lutego 2011
Oglądałam wczoraj Dramat Zło / Ondskan (2003)

Konto usunięte
Konto usunięte: Nominacja do Oscara w kategorii Najlepszy Film Nieanglojęzyczny. Oparty na autobiografii Jana Guillou, będącej bestsellerem w Skandynawii (w samej Szwecji przeczytały ją ponad dwa miliony ludzi), film okazał się międzynarodowym sukcesem. Nękany przez ojczyma Eric odgrywa się na otoczeniu w jedyny znany sobie sposób - bijąc każdego, kto stanie mu na drodze. Wyrzucony ze szkoły dostaje jeszcze jedną szansę: naukę w prestiżowej prywatnej szkole z internatem. Radość opuszczenia toksycznego domu gaśnie w chwili, gdy uświadamia sobie, że również tam zło jest częścią panującego porządku... Czy jest w nim miejsce na przyjaźń i miłość? I czy Eric będzie do nich zdolny? ZŁO to opowieść o przemocy i stawianiu jej czoła, ale również o prawdziwej przyjaźni i początkach miłości. Momentami przypomina melodramaty w stylu "Buntownika bez powodu" Nicholasa Raya. Z kolei temat tej prawdziwej historii przywodzi na myśl "Pręgi" Magdaleny Piekorz.
Konto usunięte
Konto usunięte:

Polecam jak dla mnie najlepszy film jaki oglądałam ostatnimi czasy ;-)
Theo
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 3
Theo
  7 lutego 2011

szukam filmu , amerykanski, ma juz pare lat
rzecz sie dzieje w jednym z amerykanskich miast (tak mi sie zdaje),
grupa ludzi zaczyna uprawiac tam gangsterke, okupy, wymuszenia itp...itd...
jeden facet aby pokazac kto tu rzadzi wychodzi przed kawiarenka na ulice i strzela facetowi w łeb w biały dzien
[i tak staje sie jasne, ze zostal nowym Panem na miescie]

i teraz prosze o tytuł :mrgreen:

...

79AsonUnique79
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 1
79AsonUnique79
  8 lutego 2011
Theo
Theo: jeden facet aby pokazac kto tu rzadzi wychodzi przed kawiarenka na ulice i strzela facetowi w łeb w biały dzien [i tak staje sie jasne, ze zostal nowym Panem na miescie]

http://www.youtube.com/watch?v=jwyOcJvG9Tg&feature=related
.. może być ???

I`m Not Trying To Save HipHop,I`m Trying To Save My Son From OnomatoPeja....the Saga Continues .....http://www.youtube.com/watch?v=sBFx74laoGc

wojtecky
wojtecky
  14 lutego 2011

Jeden z lepszych filmów jaki ostatnio widziałem: Remember me/Twoj na zawsze.

gat. Melodramat,
początkowo film wydawał się lekko nudnawy, ale się rozkręcił. A końcówka to już w ogóle szokująca, film bez happy endu? najwyraźniej.

trailer mało przekonujący, ale warto zobaczyć film. http://www.youtube.com/watch?v=wqhWouo5K_s

HandOfFate
HandOfFate
  14 lutego 2011
King's speech // Jak zostać królem

Opis:

Fascynująca opowieść o człowieku, który uratował królestwo i w przełomowym momencie historii mężnie poprowadził Anglików w walce przeciwko najeźdźcy. Po szokującej abdykacji Edwarda VIII książę Albert musi, mimo wielkich oporów, zasiąść na tronie Anglii jako Jerzy VI. Ogromną przeszkodą w wypełnianiu monarszych obowiązków jest dla niego... problem z wysławianiem się. Jedyną osobą, która może pomóc Jerzemu w odnalezieniu własnego głosu i stawieniu czoła groźbie inwazji hitlerowskiej, okazuje się australijski specjalista o wielce nieortodoksyjnych metodach pracy nad wymową. Wkrótce rodzi się przyjaźń, która odmieni życie dwóch niezwykłych ludzi i zadecyduje o losach największej z wojen.

Od siebie:

Po pierwsze, film na faktach wiec mozna zaczerpnac nieco ciekawej historii.
Po drugie, mimo ze dramat, to momentami mozna sie naprawde niezle usmiac.
Po trzecie, genialna gra aktorska, duet Firth & Rush jest w tym filmie wrecz doskonaly.
Naprawde goraco polecam, film jest zwyczajnie wart obejrzenia. Kawal dobrego kina
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  15 lutego 2011

Byłem wczoraj, mega dobre teksty. Polecam !!

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
RexMundi
  15 lutego 2011

EKSPERYMENT

26 osób zostaje wybranych do udziału w pewnym eksperymencie. Polega on na symulacji życia więziennego. Ochotnicy zostają podzieleni na strażników i więźniów. Projekt z upływem czasu wymyka się spod kontroli.

kolejna produkcja bazująca na niechlubnym eksperymencie nazwanym "Stanford Prison Experiment". Podobała mi się gra Whitakera
...Ignorance is bliss...
HandOfFate
HandOfFate
  16 lutego 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Byłem wczoraj, mega dobre teksty. Polecam !!

Moim zdaniem kompletna masakra, mialem ochote wyjsc w polowie z kina.

RexMundi
RexMundi: EKSPERYMENT

Dobry, aczkolwiek oryginal niemiecki uwazam za sporo lepszy.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  16 lutego 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Moim zdaniem kompletna masakra, mialem ochote wyjsc w polowie z kina.

Mam kompletnie odmienne zdanie, beka z tekstów i ujaranych babek :lol:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

wojtecky
wojtecky
  19 lutego 2011

całkiem przyjemny film, końcówka trochę dziwna, ale okej.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.