Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  11 czerwca 2019 (pierwszy post)

Były już rozmowy nocne, gdzie tak nabrały tempa, że stały się całodobowymi, ale niestety było - minęło. Moze czas na nowy temat ? Może tu pogadamy o tym , co nam leży na sercu, jak minął dzieñ, jakieś porady..?? Zobaczymy co z tego wyjdzie 😊

Avatar u偶ytkownika anfet4minkaanfet4minka
Reputacja: -72 | BluzgometrTM: 177
anfet4minka
  4 lipca 2019

Chciałabym mieć tyle czasu co Ty ale po 1 oboje pracujemy w innym mieście niż mieszkamy ja na zachód, mąż na wschód, oboje mamy swoje lata jak na rodziców, swoje lata mamy, ciekawe ile byś miała siły pracując normalnie na etacie - umysłowo co jest bardziej męczące niż fizycznie, a potem robiłabyś to samo co robisz przez cały dzień, marzę żeby się wyspać od dawna. Jasne mogłabym pójść na wychowawcze, zabrać Igiego z żłobka, ale uważam i wiem że tam ma lepsze przygotowanie pedagogiczne niż sama mu mogę dać, a siedzenie w domu dla mnie to katorga.

Никто не должен быть в курсе
Никто не должен знать об этом
Я удалю secret chat
О нас никто никогда не узнает

oam
oam
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: Chciałabym mieć tyle czasu co Ty ale po 1 oboje pracujemy w innym mieście niż mieszkamy ja na zachód, mąż na wschód, oboje mamy swoje lata jak na rodziców, swoje lata mamy, ciekawe ile byś miała siły pracując normalnie na etacie - umysłowo co jest bardziej męczące niż fizycznie, a potem robiłabyś to samo co robisz przez cały dzień, marzę żeby się wyspać od dawna. Jasne mogłabym pójść na wychowawcze, zabrać Igiego z żłobka, ale uważam i wiem że tam ma lepsze przygotowanie pedagogiczne niż sama mu mogę dać, a siedzenie w domu dla mnie to katorga.
nie musisz rezygnowac z pracy ani innych rzeczy by się w końcu wyspac i odpoczac. Wystarczy ze maz wezmie na siebie troche więcej obowiązków, chociazby na kilka dni zebys sie zregenerowala i zresetowala.
anfet4minka
  4 lipca 2019

oam, a jakie ja mam obowiązki, wyprać, wyprasować, posprzątać, ugotować i kupić to. Przecież to nie jest za wiele. Na ogół nie zawożę ani nie przywożę Ignacego robi to tata, nie wyrzucam śmieci i nie zmieniam kuwet kocich, robi to mąż. Nie myje aut bo on to też w końcu robi jak poproszę, tak na prawdę nie muszę gotować, ale chcę, nie muszę mu robić śniadań do pracy ale chcę, wg mojego męża nawet nie ma co sprzątać, ale ja widzę i mnie to drażni.

Я удалю secret chat

Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: Chciałabym mieć tyle czasu co Ty ale po 1 oboje pracujemy w innym mieście niż mieszkamy ja na zachód, mąż na wschód, oboje mamy swoje lata jak na rodziców, swoje lata mamy, ciekawe ile byś miała siły pracując normalnie na etacie - umysłowo co jest bardziej męczące niż fizycznie, a potem robiłabyś to samo co robisz przez cały dzień, marzę żeby się wyspać od dawna. Jasne mogłabym pójść na wychowawcze, zabrać Igiego z żłobka, ale uważam i wiem że tam ma lepsze przygotowanie pedagogiczne niż sama mu mogę dać, a siedzenie w domu dla mnie to katorga.

Najpierw popracuj mc fizycznie , a potem pogadamy 😉. Owszem - tez mi siły czesto brakowało, ale od tego mialam męza zeby pomagał w obowiazkach. Pracowalam na szwalni po 9 godz.na akord 6 dni w tyg. Wierz mi - wcale lekko nie było.
Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
Konto usuni臋te
Konto usuni臋te: anfet4minka: Chciałabym mieć tyle czasu co Ty ale po 1 oboje pracujemy w innym mieście niż mieszkamy ja na zachód, mąż na wschód, oboje mamy swoje lata jak na rodziców, swoje lata mamy, ciekawe ile byś miała siły pracując normalnie na etacie - umysłowo co jest bardziej męczące niż fizycznie, a potem robiłabyś to samo co robisz przez cały dzień, marzę żeby się wyspać od dawna. Jasne mogłabym pójść na wychowawcze, zabrać Igiego z żłobka, ale uważam i wiem że tam ma lepsze przygotowanie pedagogiczne niż sama mu mogę dać, a siedzenie w domu dla mnie to katorga.nie musisz rezygnowac z pracy ani innych rzeczy by się w końcu wyspac i odpoczac. Wystarczy ze maz wezmie na siebie troche więcej obowiązków, chociazby na kilka dni zebys sie zregenerowala i zresetowala.

Własnie o tym mowie. Ja nie umiałabym funkcjonowac , a co najwazniejsze, nie bylabym szczesliw bedac ciagle nie wyspana, a chce zeby moje dziecko widzialo mnie usmiechniętą a nie styraną. I ciagle podkreslam : od tego jest też mąż.
Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: oam, a jakie ja mam obowiązki, wyprać, wyprasować, posprzątać, ugotować i kupić to. Przecież to nie jest za wiele. Na ogół nie zawożę ani nie przywożę Ignacego robi to tata, nie wyrzucam śmieci i nie zmieniam kuwet kocich, robi to mąż. Nie myje aut bo on to też w końcu robi jak poproszę, tak na prawdę nie muszę gotować, ale chcę, nie muszę mu robić śniadań do pracy ale chcę, wg mojego męża nawet nie ma co sprzątać, ale ja widzę i mnie to drażni.

To juz przestaje ogarniac dlaczego chodzisz nie wyspana i wstajesz o 4 rano. Dla mnie to juz za duzo sprzecznosci na tym etapie
anfet4minka
  4 lipca 2019

Czego Ewa nie rozumiesz, ja mam maniakalne natręctwa i sprzątanie jest jednym z nich, będę sprzątać do usranej śmierci bo wszędzie brud widzę. Muszę bo to silniejsze od mnie. Prasuje sprzątam, gotuje piorę, robię zakupy dla mnie to nie jest jakoś wielkie rzeczy. Tym bardziej że wracam tą godzinę wcześniej do domu i mam czas na to, no nie zawsze mnie się chce po porostu. Muszę mieć posprzatane bo się źle czuje po prostu. Wg mojego męża nie ma co sprzątać a ja i tak widzę. Nie uśmiecham się bo nie mam w naturze. Nie każdy Ewo czerpie radość z siedzenia w domu, chciałabym się wysypiać ale nie mam na to czasu, ja nie zasypiam przed dzieckiem tylko po nim. A wstaje przed nim nie mam szans spać 8h no chyba że chodzisz spać przed własnym 2 latkiem koło 20.

Я удалю secret chat

Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019

Wierz mi , ze ja tez nie czerpie radosci z siedzenia w domu i chetnie bym poszła do pracy , ale nie zawsze jest tak jakbysmy tego chcieli. Tak czy owak bede obstawac przy tym , ze męza tez mozna wlaczyc w obowiazki. A natrectwa nie są mi obce, bo moj syn na nie cierpi 😉

anfet4minka
  4 lipca 2019

To wiesz jak ta nerwica się objawia, mam ją na punkcie sprzątania i mycia rąk. Żadna nowość. Mąż wiedział biorąc mnie za żonę. To ja akurat tu jestem problemem bo ja nie umiem powiedzieć sobie dość nie sprzątaj. Muszę mieć klinicznie czysto bo nie umiem spać inaczej.

Я удалю secret chat

Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: To wiesz jak ta nerwica się objawia, mam ją na punkcie sprzątania i mycia rąk. Żadna nowość. Mąż wiedział biorąc mnie za żonę. To ja akurat tu jestem problemem bo ja nie umiem powiedzieć sobie dość nie sprzątaj. Muszę mieć klinicznie czysto bo nie umiem spać inaczej.

Ale nie mozesz sie dac zwariowac. A ogarniajac wszystko na bierząco jest duzo łatwiej niz wstac rano i nie wiedziec gdzie rece wlozyc. Czasem trza wrzucic na luz , zeby nie oszalec, lub powiedziec męzowi "dzis Ty ogarnuasz dom bo ja padam na twarz"
anfet4minka
  4 lipca 2019

Ewka, wyobraź sobie że wróciłam do domu, posprzątane, podłogi zmyte, roleta odebrana. Mówiąc szczerze aż byłam zachwycona. Hmm to na pewno dla tego że umówiłam się dzisiaj z facetem na soczek 😂

Я удалю secret chat

Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: Ewka, wyobraź sobie że wróciłam do domu, posprzątane, podłogi zmyte, roleta odebrana. Mówiąc szczerze aż byłam zachwycona. Hmm to na pewno dla tego że umówiłam się dzisiaj z facetem na soczek 😂

No i widzisz - da sie ?? 😜💪
anfet4minka
  4 lipca 2019

No da się jest super. Przyszłam i byłam taka zadowolona

Я удалю secret chat

Przeczytajmojopis
Przeczytajmojopis
  4 lipca 2019
anfet4minka
anfet4minka: No da się jest super. Przyszłam i byłam taka zadowolona

No i bardzo sie ciesze. Widze, ze id razu masz humor lepszy 😁
anfet4minka
  4 lipca 2019

Oczywiście. Mało tego nawet mi poszedł chleb kupić do piekarni wiec w ogóle wow. Fakt poprosiłam ale to zrobił

Я удалю secret chat

Dyskusja na ten temat zosta艂a zako艅czona lub te偶 od 30 dni nikt nie bra艂 udzia艂u w dyskusji w tym w膮tku.