Jestem za:), a Wy?
Kto jest za rownouprawnieniem k i m? strona 2 z 12
Nie wiem. Nie byłam. Koleżanek we wojsku też nie posiadam więc temat jest mi zupełnie obcy jak to wygląda. Jest jeszcze takie coś jak Narodowe Siły Rezerwowe gdzie podobno kobiety chętnie są widziane. Ale głębiej w ten temat nie wchodziłam, bo nie interesuje mnie kariera militarna.
To zrozumiale, przez parytety parodia, dla tych co musza narazac zycie to wojsko nigdy parodia nie bedzie, znajoma na szczescie w kompanii szwejkow, a nie komandosach to i dlatego parodia...:)
Jak tak czytam, to dziewczyny tutaj z sensem pisza, powoli robie się taki maciupenki przy nich
Daj mi powód, bym się podniósł,nBy być skwielem podaj powód mi
Ja zawsze myślałem, że Feministka to ta która by bardzo chciała zostać chłopakiem, dosłownie mieć ciało faceta
Czy ty czasami nie jesteś jakimś agentem Państwowym?
Jestem całkowicie ZA! ;D
Chyba muszę się z tobą zgodzić ;)
Ale lepiej się nie przyznawaj nigdzie do tego, że myślałeś, że feministki to dziewczynki, które marzą o ptaszku. :))))
Bo Cię zjedzą.
Kurcze gdzies zgubilem zeszyt w kratke, a szkoda bo Wisienki wiedza nie jednego i jedna, by zwalila z nog, tylko zapisywac i felietony gotowe do redagowania, o ile by sie autorka zgodzila na publikacje w prasie, inaczej nici z interesu, ktorego sam D.T. by sie nie powstydzil:/
Równouprawnienie czyli typowe kobiety na traktory orać, albo łopata w dłoń i kopać doły, budować drogi.Kobiety jako grabarze ;d Kobiety jako stolarze,murarze, kobiety chodzące po rusztowaniach , kobiety dźwigające ciężkie przedmioty.Ale co będzie jak złamią sobie przy tym tipsa?Ból,czarna rozpacz i zgrzytanie zębów.
Inne normy są dźwigania ciężarów przez kobiety inne przez mężczyzn.Kobiety rodzą dzieci więc nie powinny dźwigać nie wiadomo ile, więc nie każda praca też jest dla nich i z racji tego że ich przeznaczeniem jest rodzić dzieci nie powinny wymagać traktowania na równi z facetami bo mają inne możliwości ...Są prace typowo męskie i typowo żeńskie i takie w których obie płcie się sprawdzają.
Dlatego z tym równouprawnieniem uważam że to przesada i same nie wiedzą czego chcą.Walczą o równouprawnienie ale takie, które by im dawało same korzyści bez straty przywilejów, a tak się nie da bo nie można tego nazywać równouprawnieniem.
Ale równouprawnienie w myciu podłóg , zmywaniu naczyń, prasowaniu, wieszaniu firanek i gotowaniu jak najbardziej xDDDD Wiadomo o co chodzi... Kobieta mechanik? hydraulik? Nie no która ma do tego głowę ;d
My ludzie , jesteśmy tacy sami. Mamy te same narządy typu serce wątroba itp Ale różnimy się tylko genitaliami i urodą. Każdy ma prawo robić to co chcę.Kobiety nie kiedy są lepszymi kierowcami niż mężczyźni.Gdyby siedziała by w zawodzie mechanik. lub hydraulik i miała by parcie do tego zawodu , to zapewne by robiła to jak najlepiej jak potrafi.Kwestia wykwalifikowania zawodu. ;)