massacre: @pijana, dzięki za info. Ani Nigela, ani Gordon nie należą do moich autorytetów kulinarnych. Nigela jedzie na węglowodanach, a Gordon... no cóż, nie trafił do mnie :D. Kwestia więc chyba jakie programy kulinarne się ogląda ;)
Ja oglądam wiele, ale nie robię potraw, które przygotowują
To raczej forma zabicia czasu.
TylkoUmysl: Słabo. Raczej to taki dodatek, by zupa wyglądała jak na kości :)
Do ziemniaczków lubię masełko i dziś wrzuciłem kilka jak piekłem chleb, ale ostatecznie jako omasta padło na olej lniany. A przy okazji najlepsze ziemniaczki jakie jadłem, to wykonane jak te z tej fajnej serii "fork to fork" (połączenie informacji o organicznym uprawianiu warzyw z 2-3 smacznymi i prostymi potrawami) http://www.youtube.com/watch?v=JvZyMnlh6Hs O ziemniakach pierwsze ok. 10min.
Zaraz obczaję :-)
Że się wtrącę - wg mnie Samsungi w ogóle robią słabe zdjęcia. A nawet jak na fonie wygląda ok, to po zrzuceniu na kompa jedno wielkie rozczarowanie. Miałam Omnię, mam Note'a i wciąż nie jestem zadowolona ze zdjęć.
A dziś na obiad zapiekanka z piersi kurczaka, cukinii, pieczarek, pomidorów z puszki, czosnku, czerwonej cebuli. Przyprawy: świeży tymianek, świeży rozmaryn, chili w proszku, odrobina soli, oregano.