Witam Wszystkich..
chcialabym poruszyc tutaj temat modelek ktore za smieszne pieniadze pracuja dla agencji fotografow roznych firm itp. statystyki dobrych modelek ceniacych sie spadly przez amatorki ktore za 100 zł przez 12 godz sesji pakują sie do katalogu np sukien slubnych. kiedys tego nie bylo. " konkurencja" o ile mozna nazwac te amatorki wzrosla. czesto mlode dziewczyny marzace o karierze modelki lub FOTOmodelki uwazaja ze jak pokaza sie nago przed obiektywem duzo zyskaja.. to prawda zyskaja tylko darmowe zdjecia... - i nie zawsze beda one dobrze wykonane. sztuka jest to by rewelacyjny fotograf robiacy akty zaproponowal modelce zwykla sesje - fashion, portrety... tak wiec maly apel do FOTOmodelek- dziewczyny musicie sie wyzej cenic i szanowac ;)) ... amen.
modelki nie cenią się strona 4 z 9
Ciekawe dlaczego napisałaś ten temat. Bo zapewne jakaś dziewczyna dostała Twoją sesje i zbulwersowana nie miałaś do kogo pójść. Cenisz się za wysoko, a tak naprawdę jesteś za tania.
Jak potrafisz w tak krótkim czasie ocenić czy ktoś niczego w życiu nie osiągnął i czy nie ma przyjaciół?
nie obrażając nikogo, to jest tylko to co zaobserwowałem, po niektórych płciach "pięknych" które znam z reala, z widzenia bądź nawet z neta...
mam wrażenie, że niektóre panny po kilku sesjach uważają się juz za modelki na poziomie Naomi Campbell... wyżej sr**ją niż du** mają. Pójdą takie na jedną, dwie sesje i już noszą się jak królowe... paranoja
@4JustBe4:
nie komentuje Twoich wypowiedzi, ale w Twoich fotach, aż kipi photoshopem, a to nie jest profesjonalne
no dobrze ... a teraz 10 glebokich wdechow i wysil sie ... takie rzeczy czytam od ponad 10 lat i juz mnie nudza ... badz kreatywna ... jestes modelka ... no dalej !! ;]
Ale usłyszałaś zdanie na temat swojej osoby, ponieważ to czysta hipokryzja. Napisałaś by dziewczyny (amatorki) nie robiły konkurencji: czy to za nagie (erotyczne, tandetne) sesje, czy za loda pod biurkiem. Najwyraźniej po obejrzeniu Twoich zdjęć ludzie twierdzą, że sama masz tandetną sesje, z wypiętym tyłkiem czy coś...