Witam Wszystkich..
chcialabym poruszyc tutaj temat modelek ktore za smieszne pieniadze pracuja dla agencji fotografow roznych firm itp. statystyki dobrych modelek ceniacych sie spadly przez amatorki ktore za 100 zł przez 12 godz sesji pakują sie do katalogu np sukien slubnych. kiedys tego nie bylo. " konkurencja" o ile mozna nazwac te amatorki wzrosla. czesto mlode dziewczyny marzace o karierze modelki lub FOTOmodelki uwazaja ze jak pokaza sie nago przed obiektywem duzo zyskaja.. to prawda zyskaja tylko darmowe zdjecia... - i nie zawsze beda one dobrze wykonane. sztuka jest to by rewelacyjny fotograf robiacy akty zaproponowal modelce zwykla sesje - fashion, portrety... tak wiec maly apel do FOTOmodelek- dziewczyny musicie sie wyzej cenic i szanowac ;)) ... amen.
modelki nie cenią się strona 7 z 9
gdybys mnie znala to bys miala prawo do wyrazania takiej opini o mnie... jestes cwana bo ja zyje sobie w swoim miescie a ty w swoim... ;)
indeed ...
poprzez posty pokazujesz jaki z ciebie czlowiek a ludzie tylko wyciagaja wnioski ... o dziwo wszyscy takie same o_0 ...
dostajesz wiecej niz 2000pln za sesje ?? .. jak nie to jestes pi**a a nie modelka ...
Zamiast po sobie jeździć moglibyście się zająć czymś pożyteczniejszym bo obrażając dziewczynę zakładającą temat wcale nie pokazujecie, że jesteście inni niż ona.
W ogóle to tu kuźwa jest ktoś moderatorem?
Bo jak się patrzy na to wszystko to ja się zastanawiam po kiego ch. jest zrobione to forum.
Chyba tylko po to, żeby każdy z siebie robił zajebistego fotografa i zajebistą modelkę i w sposób chamski poniżał innych.
no za stanie i pozowanie i jeszcze jej płacą to powinna się cieszyć bo inne musza za to słono płacić
co ty piszesz kazda początkująca modelka a przynajmniej taka która chce być na okładkach czasopism nie koniecznie CKM PLEYBOY jak tylko ma szansę to lata gdzie popadnie aby tylko zdjęcia jej robili i nuż może się wybije ale jako fotomodelka a nie modelka na wybieg...
kiedyś był socjalizm i nic nie było ale cenzura za to tak
zazwyczaj nie chcą się pokazywać ale skoro przyszła na sesję bielizny to jednak jakieś to ciało musi mieć a nie tylko buzie z buzią to może blache na dach reklamować....
sama sobie najpierw zadaj pytanie czy się cenisz czy za 200zł jesteś pokazać coś więcej jak gołą łydke :D
Nie uwazam sie za fotografa, ale amatorsko sie tym zajmuje. Kazdy moze wyrazic swoja opinie. Dla mnie osobiscie 99% modelek to jest tak naprawde tylko przesciganie sie w sztucznosci. W wiekszosci zdjec mozna rozpoznac ze to jest typowa "modelka". To juz zalezy co kto woli. Mnie osobiscie takie puste, obrobione w photoshopie, umalowane i smooth skin nalozony ze az razi na kilometr ani troche sie nie podoba... Zreszta. Poza tym kazdy fotograf ma swoja koncepcje i nie kazdemu mozem u sie podobac. A modelki to juz tak naprawde towar przereklamowany. Byle by pokazac "idealna" buzke w celach komercyjnych a tak naprawde jest to tylko zwykla maska. Malo kto kladzie teraz nacisk na naturalnosc.
Tak samo ludzie marudza ze Ci co biora 1200 za wesela zamiast 5000 to psuja rynek
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)
Swoja droga to 5000 nie zaplacilbym sam... widzialem kolesia ktory bierze 3500 i jakos szczegolnie fajnych zdjec nie robil, z koleji widzialem kogos kto bierze kolo 1500 i zdjecia jakos bardziej mi sie podobaly, takze niektorzy sami sobie strzelaja w kolano... dolicz do tego ze jak organizujesz slub to masz w sumie duzo wiecej wydatkow na inne rzeczy niz na fotografa za 5000 ;)
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)