magdalenapp
magdalenapp
  3 sierpnia 2011 (pierwszy post)
Witam,
Przedstawiam najnowsze zmiany, które zostały wprowadzone na fotka.tv.

1) Nie ma już formularza do pisania, gdy użytkownik jest niezalogowany. Zamiast tego wyświetla się komunikat.

2) Usunięty został przycisk "wyślij". Wysyłanie wiadomości odbywa się poprzez wciśnięcie klawisza Enter.

3) Moderatorzy widzą na liście pokoi pokoje prywatne i mają do nich dostęp bez znajomości hasła. Pokoje takie oznaczone są one czerwoną etykietą.

4) Na stronie głównej nazwa pokoju (login użytkownika) w boksie pokoju, została przeniesiona do podpisu w formie "Login: tytuł pokoju".

5) Boks z poradami przeniesiony do kolumny z wiadomościami z opcją zamknij z możliwością tymczasowego ukrycia.

6) Nazwa opcji "Zgłoś wiadomość" została zmieniona na "Zgłoś moderatorom".

7) Na profilu nadającego boks z miniaturką pokoju został przeniesiony do pływającej ramką z opcją zamknięcia.

emplo
emplo
  3 sierpnia 2011

A tak w sumie to po co te złote rady na stronie?
To wygląda jak instrukcja jazdy rowerem:
- wyjmij rower z garażu/piwnicy
- wsiądź na rower
- odepchnij się
- pedałuj
- uważaj żebyś się nie przewrócił
- zatrzymuj się na czerwonym

;)

binoleq
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 13
binoleq
  3 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: od okienko z transmisją bo trochę to przeszkadza w czytaniu czatu

mozesz ja zamknac przeciez

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

Mizogin
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
Mizogin
  3 sierpnia 2011

Widzę, że usunięto trochę postów.
Prawda jest taka, że te zmiany to całkowita porażka.
Nie wspominając o opłacie to jeszcze to śmieszne okienko które wyskakuje jak wejdziemy na profil nadającej osoby. Już gorszej rzeczy nie możnabyło wymyśleć. Mam nadzieje, że da się to jakoś zablokować w ADblockerze w Firefoxie.
To najgorsze zmiany jakie zaszły w fotce w przeciągu kilku lat.

loksley
loksley
  3 sierpnia 2011
binoleq
binoleq: loksley:Konfidentem nie jestem a ze przyjeliscie ludzi, ktorzy iloscia banow chca sie podlizac itd , a z systemem nie wygrasz po pierwsze zle widze ze rozumujesz to co napisalem no ale coz...jezeli pomaganie nazywasz to w taki sposob... poza tym nie musza sie moderatorzy podlizywac nikomu bo nic za to nie maja nie otrzymuja zadnej nagrody ani nic z tych rzeczy

top nie jest zadne pomaganie jak wlasnego grajdolka nie potraficie ogarnac... jak macie z tym problemy szukajcie rozwiazania we wlasnym gronie a nie pomocy u innych. Tak jak napisalem wczesniej zastanowcie sie kogo bierzecie do swego grona..
loksley
loksley
  3 sierpnia 2011

EDIT: w PRl-u donoszenie tez nazywali pomaganiem wladzy. To tak na marginesie

loksley
loksley
  3 sierpnia 2011
Mizogin
Mizogin: Widzę, że usunięto trochę postów.

Wszak żadna władza nie lubi jak się jej błędy wytyka:P
JestOK
JestOK
  3 sierpnia 2011

Bardzo podobają mi się te zmiany. Przez tę fotkę.tv dosyć często siedziałem przy kompie do późnych godzin nocnych i chodziłem niewyspany do pracy. Teraz poprzez wprowadzenie tych opłat już mi się nie chce tam zaglądać i będę mógł się w końcu wyspać. W ogóle najlepiej jakbyście zamknęli tę fotkę.tv, nie zrobi mi to różnicy już teraz.

Pozdrawiam wszystkich moderatorów i życzę przyjemniejszej i łatwiejszej pracy.

Kamilka009
Kamilka009
  4 sierpnia 2011

zmiana na plus :)

xxZLOSNICA
xxZLOSNICA
  4 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 2) Jeśli osoba nadaje transmisję w pokoju prywatnym (zahasłowanym) na jej profilu nie pojawia się informacja o nadawaniu. Wcześniej czy hasło czy nie - info było. I było lepiej. Da się to przywrócić?

Dołączam się również z prośbą o przywrócenie tej opcji.
Grigori89
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Grigori89
  4 sierpnia 2011

Dodajcie z powrotem klawisz WYŚLIJ. Często zdarza mi się używać Fotki.tv na tablecie którego klawiatura ekranowa nie ma klawisza ENTER i ten klawisz to był dla mnie jedyny sposób na wysłanie wiadomości. Teraz wasza stronka straciła dla mnie dużo na funkcjonalności. A oprócz tego dużo osób pisze wiadomość, a wysyła później używając myszki i klawisza WYŚLIJ. Na pewno dla wielu osób był ważny.

odie83
odie83
  4 sierpnia 2011

Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie?
Wchodzę sobie na czyjś profil, wyskakuj mi super ekstra mega wypasiona pływająca miniaturka z transmisją... zamykam ją bo chcę obejrzeć zdjęcia... Gdy zobaczę wszystkie chcę wejść na transmisję, nie ma miniaturki - mam sobie w pasku adresu przeglądarki ręcznie wpisywać przed nickiem "fotka.tv"? Czy na tym portalu jakiekolwiek zmiany przed ich wprowadzeniem w życie są analizowane czy po prostu lubicie robić buble a potem je ewentualnie poprawiać i usuwać... bądź zostawiać na stałe tak jak nową wyszukiwarkę osób...?

DonLukash
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 2
DonLukash
  6 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie? Wchodzę sobie na czyjś profil, wyskakuj mi super ekstra mega wypasiona pływająca miniaturka z transmisją... zamykam ją bo chcę obejrzeć zdjęcia... Gdy zobaczę wszystkie chcę wejść na transmisję, nie ma miniaturki - mam sobie w pasku adresu przeglądarki ręcznie wpisywać przed nickiem "fotka.tv"? Czy na tym portalu jakiekolwiek zmiany przed ich wprowadzeniem w życie są analizowane czy po prostu lubicie robić buble a potem je ewentualnie poprawiać i usuwać... bądź zostawiać na stałe tak jak nową wyszukiwarkę osób...?

sluszna uwaga.. naprawde sluszna; p o tym chyba nikt nie pomyslał.
podobnie chciałbym sie wypowiedzieć odnośnie liczby osób mogących pisać. rozumiem sens tej zmiany (ograniczenie spamu, namawiania do rozbierania, itd) logiczniej byloby jednak zrobic ograniczenie np dla uzytkowników bez zdjec lub cos w tym rodziaju. 100 osób to faktycznie pewne nieporozumienie. i jednak zgodze sie. naciaganie na kase. a to jest bardzo nie w porzadku
pozdrawiam
evin12
evin12
  7 sierpnia 2011
DonLukash
DonLukash:

Co do ograniczenia liczby osób to w zupełności się z tym zgadzam. Totalna głupota! Normalni ludzie kiedy chcą sobie po prostu porozmawiać nie mogą bo muszą za to płacic... Tak więc tutaj bawimy się czy tylko sciągamy kasę???
Pozdro.
Kiciock
Kiciock
  7 sierpnia 2011

Największą głupotą jest to, że moderator ma wstęp do pokoju na hasło. Co jeśli mam ochotę z kimś porozmawiać i nie życzę sobie, żeby moderator nagle wszedł "z buciorami" do mojego pokoju i sobie słuchał? Patrzycie jedynie na zarobek, na pokoje z dużą oglądalnością, ale jeśli chcecie, żeby Fotka.tv służyła nie tylko do pokazywania cycków to po co tak głupia zmiana? Zróbcie tak, że pokoje z widzami powyżej 5 osób (te na hasło) są otwarte dla moderatorów, żeby ludzie mieli trochę prywatności.

Zmiana jakości streamu na Fotka.tv to też śmiech na sali. U większości osób są kwadraciki. Chcieliście odciążyć serwery, ale pojechaliście po bandzie i stream jest odchudzony maksymalnie, porażka.

DonLukash
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 2
DonLukash
  8 sierpnia 2011

Wczoraj w nocy spotkalem sie z taka sytuacja... siedzimy ze znajomymi w zahaslowanym pokoju. 3 osoby.. rozmawiamy sobie uzywajac jeszcze skypa.. nagle widac ze w pokoju jest nas wiecej.. delikwent zostal znalezniony po nicku i dzieki Jego wizytom w podgladaczu... zostal poproszony chociaz o przywitanie sie... gdzie tam.. zero reakcji.. nie przytocze pana z nicka z racji wlasniej kultury.. Panowie i Panie Moderatorzy.. traktujcie uczestnikow transmisji mniej podejrzliwie. warto tez uzywac klawiatury do odpowiedzi na pozdrowienia

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.