84min Juventus 1 - 2Bayern
19' Trezeguet D.
30' Butt H-J.
5'1 Olic I.
83' van Buyten D
kto by powiedział że tak będzie?
lista tematów
Liga Mistrzów! szkoda mi Juve strona 2 z 14
Słaba gra Juve... nie jestem w stanie stwierdzić czy to zmęczenie po Interze, czy brak Chielliniego w obronie. Juventus wyszedł po remis, a z takim nastawieniem w meczach dostaje się srogie lanie. Bayern zagrał bardzo agresywnie i wysoko w odbiorze co uniemożliwało "granie" Bianchonerrim. Diego został zneutralizowany, podobnie jak cała linia pomocy i ataku, a gra obronna wołała o pomstę do nieba. Jeżeli chcemy coś osiągnąć w LE to trzeba tą formację wzmocnić. Jedyni gracze do których nie ma pretensji to Buffon, bo przy żadnej z bramek nie zawinił oraz Caceres, który mimo tego iż spowodował karnego, to zagrał kolejny dobry mecz i mam nadzieję, że jego wykupienie na stałe jest kwestią czasu.
Konto usunięte: ja już na początku napisałam o Owenie :) Nikt mi nie wierzył, że ten piłkarz da sobie rade i na nowo odrodzi się w nowym klubie. A jednak ! To była kwestia czasu, aż ten piłkarz znowu stanie sie jednym z najlepszych napastników w tym sezonie.
No tak, ale obawiam się, że te 3 bramki i tak za bardzo nic nie zmienią i dalej będzie rezerwowym.
Nie! Juventus wygra:)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Cała robotę można powiedzieć robił Olić, który bez wątpienia zawodnikiem meczu. On ciągnął ataki Niemców, chociaż gdy zszedł przy spokojnym wyniku jego koledzy też grali.
Faktycznie, chociaż gdy strzelił Trezeguet to myślałem, że nie odpuszczą... pech

Peszko nie dostał przecież czerwonej kartki od razu, tylko dopiero w konsekwencji dwóch żółtych, które były jego (bodajże) piątą i szóstą kartką tego koloru w tej rundzie (w Ekstraklasie rzecz jasna).
W takim wypadku piłkarz nie pauzuje za czerwoną kartkę, tylko naliczają mu się te dwie żółte do ogólnego bilansu. W przypadku Peszki jeszcze do pauzy mu trochę brakuje.
Czyli teraz piłkarz pauzuje co 4 żółte kartki (a więc po 4,8,12 etc.)
Konto usunięte: LeonGrande:Czemu Peszko nie pauzowal w polskiej lidze
Peszko nie dostał przecież czerwonej kartki od razu, tylko dopiero w konsekwencji dwóch żółtych, które były jego (bodajże) piątą i szóstą kartką tego koloru w tej rundzie (w Ekstraklasie rzecz jasna).
W takim wypadku piłkarz nie pauzuje za czerwoną kartkę, tylko naliczają mu się te dwie żółte do ogólnego bilansu. W przypadku Peszki jeszcze do pauzy mu trochę brakuje.
Na potwierdzenie mych słów ;)
Za ekstraklasa.org: Regulamin Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2009/2010
Art. 7
7.1. Zawodnik, który w czasie zawodów o mistrzostwo Ekstraklasy otrzyma napomnienie (żółtą kartkę) zostanie automatycznie ukarany:
a. przy czwartym napomnieniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
b. przy ósmym napomnieniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
c. przy dwunastym napomnieniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów,
d. przy każdym kolejnym co czwartym napomnieniu (szesnastym, dwudziestym itd.) - karą dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów.
Nie jest co prawda Wolfsburg tak mocny jak w poprzednim sezonie, ale to ciągle dobry zespół. Jednak Man U to Man Juu:)
Konto usunięte: takim wypadku piłkarz nie pauzuje za czerwoną kartkę, tylko naliczają mu się te dwie żółte do ogólnego bilansu. W przypadku Peszki jeszcze do pauzy mu trochę brakuje.
A no fakt.

Konto usunięte: eszko nie dostał przecież czerwonej kartki od razu, tylko dopiero w konsekwencji dwóch żółtych, które były jego (bodajże) piątą i szóstą kartką tego koloru w tej rundzie (w Ekstraklasie rzecz jasna).
nooo w koncu wszystko jasne

w 3 lidze jest tak, że jeśli dostaniesz 2 żółte kartki i w konsekwencji czerwoną to pauzujesz dopiero wtedy gdy dostaniesz żółtą w kolejnym meczu.. jeśli dosatniesz od razu czerwoną to wtedy pauzujesz w następnym meczu..
Kumpel mi to tłumaczył, który gra w 3 lidze, jak dla mnie głupi przepis jeśli taki sam jest w ekstraklasie..