Nando15
Nando15
  15 January 2011 (pierwszy post)
jakie polecacie autka w gazie ?? wraz z wzrostem benzyny szuka sie oszczednosci i zmiana na gaz;p
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wszystko to co nie da Ci astra

kontynuując
kupisz astre 1.4, 1.6, 1.8, czy 2.0 , masz od 70 do 130km, przedni napęd, i z bajerów klimatyzacje i może elektrycznie sterowane dwie szyby przednie, mało komfortowe zawieszenie, nijakie prowadzenie, ogólnie mówiąc samochód też nijaki :tak:
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: że wielowahacze w audi to porażka.

tysiące passatów B5 na tym jeździ i jakoś nikt nie płacze :tak:
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: kupisz astre 1.4, 1.6, 1.8, czy 2.0 , masz od 70 do 130km

Napisałem przecież, że bym tego nie kupił ; )

Konto usunięte
Konto usunięte: mało komfortowe zawieszenie, nijakie prowadzenie, ogólnie mówiąc samochód też nijaki

sory, że zapytam, ale jeździłeś, że wiesz? ; )

Tak poza tym, to zamiast audi wolałbym astre f gsi 150KM.
Nie jest ciężka, na moc i moment nie można narzekać. Cena w porównaniu do audi niższa. Prostsza i łatwiejsza do naprawy konstrukcja. Tańszy w eksploatacji. Prowadzenie bardzo dobre, a co do komfortu to zależy co kto lubi. Wole żeby samochód dobrze trzymał się drogi i dobrze wchodził w zakręty niż żeby gładko pokonywał nierówności drogi ; ) rzecz gustu
whitestok
whitestok
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak poza tym, to zamiast audi wolałbym astre f gsi 150KM.

ja bym wybrał Primerę P11 GT 150KM na twardym zawieszeniu i ładnej feldze + dwa kubełki :) lub Almerę GTI z tym samym silnikiem, na twardym zawieszeniu + dwa kubełki :)
Co do Astry F to zbyt plastikowa wewnątrz, wszystko trzeszczy na nierównościach :)
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do Astry F to zbyt plastikowa wewnątrz, wszystko trzeszczy na nierównościach :)

wszystko da się zrobić, do wszystkiego można się przyzwyczaić :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Primerę P11 GT 150KM

jest na czym oko zawiesić ; ) ale nie miałem przyjemności takiej prowadzić, jedynie starszym modelem, ale było całkiem przyjemnie :)
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: sory, że zapytam, ale jeździłeś, że wiesz? ; )

astrą II tak i szczerze pod mój gust golf IV bije ją na łeb pod każdym względem :tak:
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Napisałem przecież, że bym tego nie kupił ; )

ale proponujesz :ziober2:
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale proponujesz

proponuje bo uważam, że nie jest to zły samochód. Nie jest awaryjny, a dla zwykłego użytkownika, który potrzebuje auto z punktu a do b za 15tys złotych to chyba jedna z lepszych propozycji :)
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: potrzebuje auto z punktu a do b

"do przemieszczania się" tam zabrakło ;D
whitestok
whitestok
  16 January 2011
Ale jeśli miałbym wybrać coś wygodnego to wybrałbym takiego Galanta jak miałem, jeśli chodzi o prowadzenie i komfort jazdy to audi poważnie wymięka :) 2-3 lata temu na co dzień jeździłem w UK Galantem i pewnego razu przyleciałem do polski i kumpel odbierał mnie z lotniska swoją A6 C5 (egzemplarz po lifcie już) no i cholernie irytowały mnie te VAG'owskie głuche stukanie zawieszenia na dziurach...poza tym huk (nie było głośno ale wystarczyło aby irytować) w środku jak by było się zamkniętym w blaszanej i chuujowo wygłuszonej puszce, fotele twarde i nie wygodne. Oczywiście kumpla audi było i pewnie nadal jest w bardzo dobrym stanie. Dodam, że nawet w BMW E46 podróżuje się dużo przyjemniej niż w Audi A6 mimo, że 46 jest ciaśniejszym autem. Brat ma Toledo 2001 rok i też jest to głuche stukanie, ale chociaż nie ma już tego huku podczas jazdy jak w A6. Jeśli ktoś jeździł na co dzień jednym autem (w moim przypadku był to Galant VI) i po przesiadce do aut ubóstwianych przez 80% polaków (VAG) słyszy takie cuda to coś jest na prawdę nie tak z tymi autami skoro w "gorszym" aucie jest o niebo lepiej...
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: proponuje bo uważam, że nie jest to zły samochód. Nie jest awaryjny, a dla zwykłego użytkownika, który potrzebuje auto z punktu a do b za 15tys

no ale z drugiej strony kupywać nijaki samochód to może lepiej kupić beczke za 5 tyś w stanie idealnym i jeździć nawet bez zmieniania oleju bo ten samochód wszystko wytrzyma :ziober2:
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w środku jak by było się zamkniętym w blaszanej

mi się nie podoba pozycja pasażera w autach z vag'u bo ta szyba się strasznie mała wydaje (przednia)
ale za kierownicą jakoś mniej tą klaustrofobie czuć :mrgreen:
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no ale z drugiej strony kupywać nijaki samochód

co rozumiesz przez słowo "nijaki" ?
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co rozumiesz przez słowo "nijaki" ?

no nijaki
fotel kierownica pedały lewarek

tak powinno być wyposażone audi a4 w moim guście +automat do tego :tak:

po prostu samochód nie jest taki nudny i przygnębiający :lol2:
decyk07
decyk07
  16 January 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: do aut ubóstwianych przez 80% polaków

tu już chodzi o wypracowaną markę firmy. VW w swojej historii zrobił wiele udanych modeli i teraz większość ludzi uważa, że wszystkie VW to dobre auta, i nawet nie spróbują czegoś innego.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.