Nando15
Nando15
  15 ledna 2011 (pierwszy post)
jakie polecacie autka w gazie ?? wraz z wzrostem benzyny szuka sie oszczednosci i zmiana na gaz;p
dawidusw202
dawidusw202
  16 ledna 2011
audi a4 bmw e46 ,leganza ,civic accord omega vectra astra peugeot 307,206 megane laguna vw golf passat mazda 323, 626 toyota corolla
ale ja nie wiem czy gazowanie japońca to dobry pomysł bo niektóre mają mechanicznie regulowany luz zaworowy........
whitestok
whitestok
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Polecam hyundai lantra 98r 2.0 16v zalóż gaz i śmigaj tanio w dodatku 8.6s do 100km/h

jeśli ktoś lubi koreańce...
chicel
chicel
  16 ledna 2011
dobra ja się nie wypowiadam już bo każdy wie swoje kłócił się z nikim nie będę.
pozdrawiam
Nando15
Nando15
  16 ledna 2011
Golf 4, Peugeot 307, Focus, Laguna II, A3 ,A4?? mysle o tych modelach?? albo mondeo mk3 w dieslu:D
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Golf 4, Peugeot 307, Focus, Laguna II, A3 ,A4?? mysle o tych modelach?? albo mondeo mk3 w dieslu:D

to tak
: golf 4, w sumie spoko
peugeot 307, niby fajny, ale mam citroena z 2007r i w życiu nie kupię francuza, byłbym gotów go zamienić na golfa z 2000r cz a4 z 1998 :ziober2:
Laguna, niby tragedia z elektroniką, w sumie jak to we francuzach, ogólnie nie słyszałem nic dobrego o tych autach
focus całkiem przyjemny, ale benzyniakiem jeździłem z automatem i tragedia.
mondeo mk3 aby nie tdci bo w nich padają wtryski i są dość drogie przy wymianie :tak:
a3/a4
a3 to jak golf, ale a3 nie znajdziesz w quattro
więc, dalej podtrzymuje swoje zdanie
a4 1.8t Quattro
:
w żadnej innej japońskiej, francuskiej, czy amerykańskiej, koreańskiej marce, nie znajdziesz samochodu o tej pojemności, mocy, spalaniu i właściwościach jezdnych + dobre wyposażenie w tej cenie :tak:
+ duża zaleta, u nas w polsce zimy są nieciekawe, więc ten naped na 4 koła gwarantuje sprawniejszą jadę :tak:
Jedraszzko
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Jedraszzko
  16 ledna 2011
Japoniec : Honda Civic VI Vti 1.8 192KM spalanie 10-12l.
Francuz: Citroen Saxo VTR. (tam chyba 1.8 i 130 lub 140) dokładnie nie pamiętam mocy i spalania obstawiam spalanie do 12l. bo silnik nie ma co ciągnąć kasta to piórko ;).
Koreańczyk: Hyundai Coupe.

Uważam, że auta wyżej przezemnie wymienione nie są gorsze od Audi a4 1.8T quattro, co więcej myślę, że osiągami przewyższają Audi. Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku. :)
ZSS POZnan* :D!
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 ledna 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: Uważam, że auta wyżej przezemnie wymienione nie są gorsze od Audi a4 1.8T quattro, co więcej myślę, że osiągami przewyższają Audi. Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku. :)

civic w środku jest tragiczny :tak:
osiągami przewyższają :tak:
ale nie wygodą, prowadzeniem, wykończeniem :tak:
i kolegę chyba interesują trochę większe auta niż saxo
:tak:
WujekBeton
WujekBeton
  16 ledna 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku.

czyli do tej pory nie miałeś styczności z dobrze wyposażonym autem
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: sprawniejszą jadę

jazdę **

Konto usunięte
Konto usunięte: czyli do tej pory nie miałeś styczności z dobrze wyposażonym autem

:brawo:
Jedraszzko
Jedraszzko
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czyli do tej pory nie miałeś styczności z dobrze wyposażonym autem

miałem co prawda nie był to jakiś wypas, ale Opel Vectra na pakiecie OPC to raczej dobrze wyposażone autko. Wiadomo, że niektórzy wolą i cenią sobie wygodę ponad wszytko. Osobiście wolę mieć zrywne auto z dwoma kubełkami :D.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie wygodą, prowadzeniem, wykończeniem i kolegę chyba interesują trochę większe auta niż saxo

No prowadzenie w hondzie nie jest tragiczne bo ową jeździłem chwilkę :mrgreen: i jest naprawdę fajny autkiem wyposażeniem też tragedii takiej nie ma. Saxo masz rację małe.
decyk07
decyk07
  16 ledna 2011
a4 bym odradzał ze względu na niezbyt solidne i drogie zawieszenie, które na naszych drogach można szybko uszkodzić (zwłaszcza teraz kiedy nie sposób ominąć jedną dziurę nie wpadając do drugiej)
Do 15tys, polecałbym astre II, vectre b fl, golfa IV, mondeo...
znalazłoby się jeszcze coś ciekawego ; )
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 ledna 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: No prowadzenie w hondzie nie jest tragiczne bo ową jeździłem chwilkę

jeździłem 1.4 hatchback na seryjnym ogumieniu (małe i wąskie)
to powiem że tragedia, dupe nosi .

Konto usunięte
Konto usunięte: a4 bym odradzał ze względu na niezbyt solidne i drogie zawieszenie, które na naszych drogach można szybko uszkodzić

jakby tak bać się wszystkiego to do końca życia będzie się jeździć starą plastikową astrą :tak:
Jedraszzko
Jedraszzko
  16 ledna 2011
Przyznam rację dacyk07 , że wielowahacze w audi to porażka.

Konto usunięte
Konto usunięte: jeździłem 1.4 hatchback na seryjnym ogumieniu (małe i wąskie) to powiem że tragedia, dupe nosi .

Ja jeździłem Civic'kiem VI gen. 1.8 to w serii jest sztywna zawieszka do 192KM(raczej musi być), więc nie bez przesady dupa nie lata w każdą stronę. A Audi nie jeździłem, ale frajdy pewnie bym nie miał bo za kierowce myśli komputer. Kontrola trakcji przy ostrzejszej jeździe mruga cały czas tak jak w Passacie B6.
decyk07
decyk07
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jakby tak bać się wszystkiego to do końca życia będzie się jeździć starą plastikową astrą

Nie mówię, że a4 to zły samochód, tylko staram się doradzać rozsądnie.
Sam mając 15tys w kieszeni nie wybrałbym żadnego z tych aut które wymieniłem, bo wolałbym coś "z charakterem" ; )
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 ledna 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie mówię, że a4 to zły samochód, tylko staram się doradzać rozsądnie. Sam mając 15tys w kieszeni nie wybrałbym żadnego z tych aut które wymieniłem, bo wolałbym coś "z charakterem" ; )

dlatego audi 1.8t quattro pod gaz =
osiąi+
spalanie+
wygoda+
prowadzenie+
=
wszystko to co nie da Ci astra :tak:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.