lista tematów
Jakie auto w gazie ?? strona 4 z 12
audi a4 bmw e46 ,leganza ,civic accord omega vectra astra peugeot 307,206 megane laguna vw golf passat mazda 323, 626 toyota corolla
ale ja nie wiem czy gazowanie japońca to dobry pomysł bo niektóre mają mechanicznie regulowany luz zaworowy........
ale ja nie wiem czy gazowanie japońca to dobry pomysł bo niektóre mają mechanicznie regulowany luz zaworowy........
Konto usunięte: Golf 4, Peugeot 307, Focus, Laguna II, A3 ,A4?? mysle o tych modelach?? albo mondeo mk3 w dieslu:D
to tak
: golf 4, w sumie spoko
peugeot 307, niby fajny, ale mam citroena z 2007r i w życiu nie kupię francuza, byłbym gotów go zamienić na golfa z 2000r cz a4 z 1998
Laguna, niby tragedia z elektroniką, w sumie jak to we francuzach, ogólnie nie słyszałem nic dobrego o tych autach
focus całkiem przyjemny, ale benzyniakiem jeździłem z automatem i tragedia.
mondeo mk3 aby nie tdci bo w nich padają wtryski i są dość drogie przy wymianie

a3/a4
a3 to jak golf, ale a3 nie znajdziesz w quattro
więc, dalej podtrzymuje swoje zdanie
a4 1.8t Quattro
:
w żadnej innej japońskiej, francuskiej, czy amerykańskiej, koreańskiej marce, nie znajdziesz samochodu o tej pojemności, mocy, spalaniu i właściwościach jezdnych + dobre wyposażenie w tej cenie
+ duża zaleta, u nas w polsce zimy są nieciekawe, więc ten naped na 4 koła gwarantuje sprawniejszą jadę

Japoniec : Honda Civic VI Vti 1.8 192KM spalanie 10-12l.
Francuz: Citroen Saxo VTR. (tam chyba 1.8 i 130 lub 140) dokładnie nie pamiętam mocy i spalania obstawiam spalanie do 12l. bo silnik nie ma co ciągnąć kasta to piórko ;).
Koreańczyk: Hyundai Coupe.
Uważam, że auta wyżej przezemnie wymienione nie są gorsze od Audi a4 1.8T quattro, co więcej myślę, że osiągami przewyższają Audi. Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku. :)
Francuz: Citroen Saxo VTR. (tam chyba 1.8 i 130 lub 140) dokładnie nie pamiętam mocy i spalania obstawiam spalanie do 12l. bo silnik nie ma co ciągnąć kasta to piórko ;).
Koreańczyk: Hyundai Coupe.
Uważam, że auta wyżej przezemnie wymienione nie są gorsze od Audi a4 1.8T quattro, co więcej myślę, że osiągami przewyższają Audi. Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku. :)
ZSS POZnan* :D!
Jedraszzko: Uważam, że auta wyżej przezemnie wymienione nie są gorsze od Audi a4 1.8T quattro, co więcej myślę, że osiągami przewyższają Audi. Wyposażenie nie gra roli w moim przypadku. :)
civic w środku jest tragiczny

osiągami przewyższają

ale nie wygodą, prowadzeniem, wykończeniem

i kolegę chyba interesują trochę większe auta niż saxo

miałem co prawda nie był to jakiś wypas, ale Opel Vectra na pakiecie OPC to raczej dobrze wyposażone autko. Wiadomo, że niektórzy wolą i cenią sobie wygodę ponad wszytko. Osobiście wolę mieć zrywne auto z dwoma kubełkami :D.
Konto usunięte: ale nie wygodą, prowadzeniem, wykończeniem
i kolegę chyba interesują trochę większe auta niż saxo
No prowadzenie w hondzie nie jest tragiczne bo ową jeździłem chwilkę
i jest naprawdę fajny autkiem wyposażeniem też tragedii takiej nie ma. Saxo masz rację małe.
a4 bym odradzał ze względu na niezbyt solidne i drogie zawieszenie, które na naszych drogach można szybko uszkodzić (zwłaszcza teraz kiedy nie sposób ominąć jedną dziurę nie wpadając do drugiej)
Do 15tys, polecałbym astre II, vectre b fl, golfa IV, mondeo...
znalazłoby się jeszcze coś ciekawego ; )
Do 15tys, polecałbym astre II, vectre b fl, golfa IV, mondeo...
znalazłoby się jeszcze coś ciekawego ; )
jeździłem 1.4 hatchback na seryjnym ogumieniu (małe i wąskie)
to powiem że tragedia, dupe nosi .
Konto usunięte: a4 bym odradzał ze względu na niezbyt solidne i drogie zawieszenie, które na naszych drogach można szybko uszkodzić
jakby tak bać się wszystkiego to do końca życia będzie się jeździć starą plastikową astrą

Przyznam rację dacyk07 , że wielowahacze w audi to porażka.
Ja jeździłem Civic'kiem VI gen. 1.8 to w serii jest sztywna zawieszka do 192KM(raczej musi być), więc nie bez przesady dupa nie lata w każdą stronę. A Audi nie jeździłem, ale frajdy pewnie bym nie miał bo za kierowce myśli komputer. Kontrola trakcji przy ostrzejszej jeździe mruga cały czas tak jak w Passacie B6.
Konto usunięte: jeździłem 1.4 hatchback na seryjnym ogumieniu (małe i wąskie)
to powiem że tragedia, dupe nosi .
Ja jeździłem Civic'kiem VI gen. 1.8 to w serii jest sztywna zawieszka do 192KM(raczej musi być), więc nie bez przesady dupa nie lata w każdą stronę. A Audi nie jeździłem, ale frajdy pewnie bym nie miał bo za kierowce myśli komputer. Kontrola trakcji przy ostrzejszej jeździe mruga cały czas tak jak w Passacie B6.
Konto usunięte: Nie mówię, że a4 to zły samochód, tylko staram się doradzać rozsądnie.
Sam mając 15tys w kieszeni nie wybrałbym żadnego z tych aut które wymieniłem, bo wolałbym coś "z charakterem" ; )
dlatego audi 1.8t quattro pod gaz =
osiąi+
spalanie+
wygoda+
prowadzenie+
=
wszystko to co nie da Ci astra