Nando15
Nando15
  15 stycznia 2011 (pierwszy post)
jakie polecacie autka w gazie ?? wraz z wzrostem benzyny szuka sie oszczednosci i zmiana na gaz;p
Jedraszzko
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Jedraszzko
  16 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja myślę nad importem Fiata 125P do UK i poddaniu go delikatnym modyfikacjom...m.in wzmocnienie budy i jakieś japońskie uturbione serducho :)

Dobry mode nie jest zły. :) Ja bym poszedł w silnik od poloneza monte carlo :D 2.0 16v dohc ;)
ZSS POZnan* :D!
whitestok
whitestok
  16 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jakoś nie w moim guście

mi też się nie podobał do chwili, w której mogłem obejrzeć to auto na żywo z zewnątrz i wewnątrz. na prawdę robi wrażenie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Co tak na prawdę podoba Ci się w tych samochodach? Z wyjątkiem tych wszystkich bajerów bo to już wiemy :)

mnie bardziej ciekawi dlaczego większość polaków powie, że najładniejsze auto to "..." (jakaś niemiecka marka) mimo, że jest bardzo dużo aut z których niemieckie marki kopiują :D i łączą ze swoimi pomysłami czego najlepszym przykładem jest niewypał ost. E klasa :)
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  16 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mi też się nie podobał do chwili, w której mogłem obejrzeć to auto na żywo z zewnątrz i wewnątrz. na prawdę robi wrażenie :)

wnętrze poliftingowe (ostatnie)
fajne
ale z zewnątrz nie mój klimat :tak:

btw starych samochodów
sam się zastanawiam nad e36 325i, ew e30 do swapu, ale na kata a nie do jazdy na codzień :ziober2:
Jedraszzko
Jedraszzko
  16 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mimo, że jest bardzo dużo aut z których niemieckie marki kopiują

No przecież Common rail też nie jest niemiecki. Większość technologi Niemcy zapożyczają.
decyk07
decyk07
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu nie podobają mi się stare samochody

masz takie prawo, nikt Ci tego nie zabroni ;)
Ja osobiście jestem przeciwnikiem tych wszystkich bajerów w samochodzie typu tv, nawigacja, park assist i itp...
Dla mnie samochód jest po to abym to JA mógł go prowadzić, a nie on mnie. Lubię czuć przeciążenia, mieć świadomość że żaden system mnie nie wyciągnie z powrotem na tor jazdy gdy wpadne w nadsterowność. Czuć to co robię. Czuć jedność z autem. Wiedzieć, że wszystko co robie zależy tylko ode mnie. Nie ufać bezgranicznie komputerom.
Tylko ja, mój samochód i drogą jaką muszę pokonać. Sam, bez niczyjej "pomocy".
Ale cóż, każdy z nas jest inny. Jedni wolą zmagać się z autem, inni wolą komfort i wygodę, a jeszcze inni to mistrzowie prostej, którym zależy tylko na koniach pod maską.
I tym oto miłym, bądź i nie, akcentem żegnam się z Wami. Dobrej nocy:bye:
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  17 stycznia 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: No przecież Common rail też nie jest niemiecki.

a nie fiatowski ? :woot:
Jedraszzko
Jedraszzko
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: sam się zastanawiam nad e36 325i, ew e30 do swapu, ale na kata a nie do jazdy na codzień

Nie chcę Tobie nic mówić po co swap'a robić i "KATA" pizg*ć?
whitestok
whitestok
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale tam był chyba 125 z kierownicą po prawiej stronie?

były ale wolałbym z polski zdrowy egzemplarz :)

poza tym powiedz chociaż dlaczego patrzysz z pozytywem tylko na niemieckie marki? mam nadzieje, ze pytanie nie jest zbyt trudne i napiszesz jakąś sensowną odpowiedź.

Jedraszzko
Jedraszzko: Ja bym poszedł w silnik od poloneza monte carlo :D 2.0 16v dohc ;)

pewnie ciężko coś takiego dostać, poza tym wolałbym coś uwielbiającego wysokie obroty :) np 1JZ :)
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: masz takie prawo, nikt Ci tego nie zabroni ;) Ja osobiście jestem przeciwnikiem tych wszystkich bajerów w samochodzie typu tv, nawigacja, park assist i itp... Dla mnie samochód jest po to abym to JA mógł go prowadzić, a nie on mnie. Lubię czuć przeciążenia, mieć świadomość że żaden system mnie nie wyciągnie z powrotem na tor jazdy gdy wpadne w nadsterowność. Czuć to co robię. Czuć jedność z autem. Wiedzieć, że wszystko co robie zależy tylko ode mnie. Nie ufać bezgranicznie komputerom. Tylko ja, mój samochód i drogą jaką muszę pokonać. Sam, bez niczyjej "pomocy". Ale cóż, każdy z nas jest inny. Jedni wolą zmagać się z autem, inni wolą komfort i wygodę, a jeszcze inni to mistrzowie prostej, którym zależy tylko na koniach pod maską. I tym oto miłym, bądź i nie, akcentem żegnam się z Wami. Dobrej nocy

masz i rację
ale dosiądź nissana 350z z właczonymi systemami, i bez systemów, i nigdy więcej nie powiesz że esp itd to zło :tak:
Jedraszzko
Jedraszzko
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jedraszzko: No przecież Common rail też nie jest niemiecki. a nie fiatowski ?

Oczywiście, że jest fiatowski :)
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  17 stycznia 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: Nie chcę Tobie nic mówić po co swap'a robić i "KATA" pizg*ć?

bo szkoda marnować benzyny na 2,5 170km, jak można włożyć np 2,5 192 km
a po to pizg*ć żeby mieć zabawe i radość :ziober2:
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  17 stycznia 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: Oczywiście, że jest fiatowski :)

źle przeczytałem
przeczytałem " common rail też jest niemiecki" :ziober2:
Jedraszzko
Jedraszzko
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale dosiądź nissana 350z z właczonymi systemami, i bez systemów, i nigdy więcej nie powiesz że esp itd to zło
Dosiądź mojego malucha, który w serii nie ma systemów! hahaha
:lol::lol:
Jedraszzko
Jedraszzko
  17 stycznia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak można włożyć np 2,5 192 km a po to pizg*ć żeby mieć zabawe i radość

To wtedy już lepiej doinwestować ciut sianka i polatać bokiem :D
DylaraComesBack
DylaraComesBack
  17 stycznia 2011
Jedraszzko
Jedraszzko: To wtedy już lepiej doinwestować ciut sianka i polatać bokiem :D

o tym mówię :tak:

Jedraszzko
Jedraszzko: Dosiądź mojego malucha, który w serii nie ma systemów! hahaha

malucha nie testowałem
za to 350z zrobił na mnie wrażenie :tak:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.