lista tematów
Rozmówki Forum Sport strona 310 z 822
Obejrzałem z nudów Jurassic ;P
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

moonlight30: akurat na sok z buraka nie wpadłam, płukałam wodą z solą DUŻO, do tego antybiotyk, prochy przeciwbólowe, bo każde poruszenie głowa u mnie to był bół jakby mnie ktoś łopatą przypiedolił , dużo miodu itd.Ale zapamiętam sobie o tym buraku bo nie wiem czy córka się nie zarazi ode mnie, już jakas osłabiona :/
Próbowałem też soli, ale momentalnie mnie odrzuciło prawie jak po leczeniu noworocznym w 2001 :-D
A więc w skórcie. Moje spojrzenie na zarażanie się od siebie będzie przez pryzmat Germańskiej Nowej Medycyny, ale nie tylko. ;) Ja dopiero zaznajamiam się dokładniej z tematem, ale na pierwszy rzut oka niektóre przypadki rzeczywiście się potwierdzają. GNM to zupełnie odrzucenie tego, czego do tej pory nauczano młodych lekarzy przez starszych, niby mądrzejszych. Infekcje i choroby górnych dróg oddechowych (choć trudno to sobie wyobrazić) wywoływane są przez silny strach z przerażeniem. Zresztą nawet lekarze medycyny tradycyjnej mówią nam, że jak chcemy by pacjent szybciej powrócił do zdrowia musi mieć zapewniony spokój. GNM jest trochę zakręcona, bo choroby nazwane przez medycynę tradycyjną w germańskiej często są fazą zdrowienia.
Skrócony przykład ze strony o GNM
Jeżeli strach jest ogromny, ale krótkotrwały np. strach przed możliwą stratą pracy po złym zaksięgowaniu kasy (duże manko) + kredyt na mieszkaniu i jeżeli cały czas (kilka godzin) chodzi nam po głowie możliwość wylądowania pod mostem, to nawet jak aktywność konfliktu nie trwała długo (szef po kilku godzinach wyjaśnił sprawę i okazało się że wszystko jest dobrze), to masa konfliktowa jednak była duża i objawy jakie nazwyamy chorobą pojawiają się po kilku godzinach.
Chyba najkrócej i wydaje mi się bardzo przystępnie opisał to Konrad W Górak znajdziesz w internecie przez: "Proces chorobowy - wyjaśnienie krok po kroku"
Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami!
Lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, religie niszczą duchowość.
Lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, religie niszczą duchowość.
TylkoUmysl: Próbowałem też soli, ale momentalnie mnie odrzuciło prawie jak po leczeniu noworocznym w 2001 :-D
Ja teraz byłam w takim już stanie że nawet to mnie nie odrzucało, czysta desperacja

A odnośnie tego co napisałeś poniżej do Magdy, u mnie PRAWIE ZAWSZE silny stres wywołuje chorobę, nie potrzebne mi do tego zadne teorie aby wiedzieć ze psychika przekłąda się na ciało i to czasami momentalnie, dlatego tak ważne przy zdrowieniu (jakimkolwiek) jest spokój ducha, umysłu...odgrywa to ogromną rolę.
Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami!
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało