eh... Nie dosc ze zaglosno lecialy nagrania to list mi nie podszedl:( i 6 zadanie tez mi sie nie podobalo:( a jak u was
lista tematów
Matura z Angielskiego:O
No to ja według tych odpowiedzi straciłem jedynie na gramatyce 2 pkt, a czytanie mam całe dobrze :] Zrobiłem tylko 2 podpunkty źle w zadaniu drugim i dziewiątym.
Konto usunięte: no to dobrze :)
Gratuluję !
a jak ciezko jest na ustnym ? Pomagają ? Naprowadzaja ? Trzeba miec bogaty zasób słów ?
Pioweim tak mialam Pana ktory myslalam ze mnie nie lubie ale okazalo sie ze byl mily;) Komisja skladala sie z 2 osob z mojej szkoly osoby i z poza szkoly:)
No i tylko gadal ze mna moj pan no i byl mily naprowadzal jak mowilam ze nie rozumiem to zamienial slowa Ulatwial jak sie zacielam to mowil zdanie i czy o to mi chodzi takze luz:)
MalenstwoxD: Pioweim tak mialam Pana ktory myslalam ze mnie nie lubie ale okazalo sie ze byl mily;) Komisja skladala sie z 2 osob z mojej szkoly osoby i z poza szkoly:)
No i tylko gadal ze mna moj pan no i byl mily naprowadzal jak mowilam ze nie rozumiem to zamienial slowa Ulatwial jak sie zacielam to mowil zdanie i czy o to mi chodzi takze luz:)
na ile pkt zdalas?:)
MalenstwoxD: Zdalam :( ale Jestem zawiedziona:( bardzo i sie trzeslam nie moglam pwoeidziec ni zdania i uj:(
ja tak samo miałam na próbnej. trzęsłam się cała.
ja mam dwie osoby spoza mojej szkoły. ode mnie nikogo nie ma w komisji podczas angola ode mnie.
Dziś widziałam te arkusze z obu matur i aż się zdziwiłam, bo naprawdę łatwe były. Nawet moja nauczycielka z polskiego mówiła że słyszała listeningi i stwierdziła, że ona, która nie zna dobrze angielskiego, bez problemu rozumiała o czym tam gadają.
julCiak69: MalenstwoxD:
Zdalam :( ale Jestem zawiedziona:( bardzo i sie trzeslam nie moglam pwoeidziec ni zdania i uj:(
ja tak samo miałam na próbnej. trzęsłam się cała
nam nauczycielka mówiła, że to źle jak ktoś się stresuje na ustnej maturze, komisja wyżej ocenia kiedy ktoś mówi głośno i jest pewny siebie a nie zestresowany. Wiadomo że jakiś tam stres jest ale lepiej go powstrzymać ;)
Konto usunięte: nam nauczycielka mówiła, że to źle jak ktoś się stresuje na ustnej maturze, komisja wyżej ocenia kiedy ktoś mówi głośno i jest pewny siebie a nie zestresowany. Wiadomo że jakiś tam stres jest ale lepiej go powstrzymać ;)
Nie wiem czy jakbym zastapila moj stres pewnoscia siebie mowiac to co mowilam nie uznali mnie za glupia :) Nie moglam byc pewna wiedzac jaki mam zasb slow:) Zreszta cwaniakow gorzej oceniali:)
Tego nie wiem na jakiej maturze ona siedziała, ale mówiła właśnie o listeningu, że był łatwy, przy czym nie wiem czy ona tylko tak gadała czy naprawdę, poza tym nie znam jej umiejętności angielskiego więc nie mogę powiedzieć ;) Wiem tylko tyle, ile nam powiedziała.
A sama też listeningu nie słyszałam dlatego nie wiem czy był łatwy, ale część pisamna z obu w miarę, dla mnie nie była trudna, rozwiązywaliśmy dziś na angielskim ;)
Konto usunięte: Tego nie wiem na jakiej maturze ona siedziała, ale mówiła właśnie o listeningu, że był łatwy, przy czym nie wiem czy ona tylko tak gadała czy naprawdę, poza tym nie znam jej umiejętności angielskiego więc nie mogę powiedzieć ;) Wiem tylko tyle, ile nam powiedziała.
A sama też listeningu nie słyszałam dlatego nie wiem czy był łatwy, ale część pisamna z obu w miarę, dla mnie nie była trudna, rozwiązywaliśmy dziś na angielskim ;)
Rozwiazujac cos z nauczycielem nawet ksiazka studencka wyda sie latwa.
Sprobuj sama zrobic rozszerzony a dopiero potem oceniaj