No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 38 z 47
Konto usunięte: robota? :P
wez zaczekaj na swoja pierwsza sesje to zobaczysz haha, nie no u mnie pierwszy semestr byl taki nijaki ze tak ujme potem to sie zaczelo ;D laboratoria to juz w ogóle :D
noooooooooo. ja pójdę na prywatne. wole płacić te 400złotych miesięcznie, ale iść do roboty, bo teraz, jak młodzi ludzie idą do pracy to od kobiety wymagane są trzy rzeczy.
1). ładna, zgrabna, młoda
2). wykształcenie wyższe - co jest logiczne
3). minimum 10letnie doświadczenie.
Konto usunięte: tutaj akurat tego jest duzo, ja np pamietam, ze mialam taka kolorowa tabelke. i np najpierw zapamietalam, ze jest kilka er i okresów zaczynających się na literę "p" albo "k" i tak dalej, tzn, uczylam sie jakby pierwszych liter a potem ciagle czytalam te wszystkie ery itp i pozniej samo w praniu wyszlo. Najpierw spamietalam to wszystko, a pozniej ulozylam w kolejnosc. No i niektore rzeczy kojarzylam np kenozoik z permumami kenzo itp :D
typowy scislowiec?:P
nie uczy sie wyrazow a literek ?^^
Konto usunięte: tutaj akurat tego jest duzo, ja np pamietam, ze mialam taka kolorowa tabelke. i np najpierw zapamietalam, ze jest kilka er i okresów zaczynających się na literę "p" albo "k" i tak dalej, tzn, uczylam sie jakby pierwszych liter a potem ciagle czytalam te wszystkie ery itp i pozniej samo w praniu wyszlo. Najpierw spamietalam to wszystko, a pozniej ulozylam w kolejnosc. No i niektore rzeczy kojarzylam np kenozoik z permumami kenzo itp :D
masz jeszcze tę tabelkę???
poza tym jak to sama zrobisz, to szybciej Ci wejdzie w glowe, poza tym poczytaj troche o tym epokach, bo to tez Ci sie moye kojaryzc pozniej. Albo tez system karteczkowy Np napisz na karteczce prekambr i przyklej do rzeczy, ktora w Twoim domu wydaje Ci sie najstarsza i tak dalej... :) i pisz na tych kartkach numerki
tez probwalem uczyc sie na pamiec , efekt byl tragiczny bo zaciny mialem niezle ^^
Konto usunięte: noooooooooo. ja pójdę na prywatne. wole płacić te 400złotych miesięcznie, ale iść do roboty, bo teraz, jak młodzi ludzie idą do pracy to od kobiety wymagane są trzy rzeczy.
1). ładna, zgrabna, młoda
2). wykształcenie wyższe - co jest logiczne
3). minimum 10letnie doświadczenie.
tez myslalem o zaocznych ale mowiac wprost , chce szybko to skonczyc i zaczac prace w zawodzie, prace na wakacje raczje tylko lapie jak sie uda :)
Konto usunięte: poza tym jak to sama zrobisz, to szybciej Ci wejdzie w glowe, poza tym poczytaj troche o tym epokach, bo to tez Ci sie moye kojaryzc pozniej. Albo tez system karteczkowy Np napisz na karteczce prekambr i przyklej do rzeczy, ktora w Twoim domu wydaje Ci sie najstarsza i tak dalej... :) i pisz na tych kartkach numerki
w zasadzie to i masz rację. zaraz się wezmę do roboty.
Konto usunięte: tez myslalem o zaocznych ale mowiac wprost , chce szybko to skonczyc i zaczac prace w zawodzie, prace na wakacje raczje tylko lapie jak sie uda :)
hehe. niby tez sposób :>