No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 41 z 47
Konto usunięte: Ej ja na wypracowaniach z polskiego tak pisałem do mojej wspaniałej Pani polonistki i nigdy nie miałem złej oceny :D :D
nam polonistka powiedziała, że są ludzie, którzy tak piszą i praca po przeczytaniu (bo najczęściej te słowa były na końcu wypracowania) była po prostu przekreślona. i taki uczeń nie zdawał :P
nie znasz modelu :) z interii to tylko przyklad... na dodatek komisja ktora sprawdza moze dopisac do modelu jeszcze cos :) wydaje mi sie ze rozsadek moze zostac uznany :)
Konto usunięte: W zad.5 napisałem prawie dobrze bo nie dopisałem "kto umie szukać ten znajdzie perełki"
hehe :) wydaje mi sie ze wlasnie o to zdanie chodzi "kto umie szukac ten znajdzie perelki"
kleant jest szwagrem Orgona ... blad rzeczowy - moga wykresli caly akapit jesli beda upierwliwi :) ...
klucz musza stworzyc teraz polonisci z komsiji i przeslac dalej gdzie zostanie sprawdzony i porownany z innymi ... potem powstanie klucz wlasnie :) tak nam tlumaczyla polonitka (egzaminatorka) ...
ale nalezy podchodzic do niego z dystansem... zeby sie nie zalamac na wynikach
No nic.. zobaczymy co szanowna komisja zrobi ;) Jednak mam malutkie nadzieje na to, że 30 % będzie :P
ale to ten nieoficjalny. ja mu nie wierzę
Konto usunięte: klucz musza stworzyc teraz polonisci z komsiji i przeslac dalej gdzie zostanie sprawdzony i porownany z innymi ... potem powstanie klucz wlasnie :) tak nam tlumaczyla polonitka (egzaminatorka) ...
klucz już chyba powinien byc stworzony przed wysłaniem arkuszy na egzamin