Czee ;)
Jak tam nastroje wśród maturzystów?
Macie może jakieś przeczucia, jakie lektury mogą się pojawić w tym roku?
Mój nauczyciel mówi, że może być "inny świat" albo dwie obowiązujące nas rozmowy z "Nad Niemnem" (btw ktoś wie, z których rozdziałów pochodzą te rozmowy?)
Ja boję się Potopu, ale z Lalki bym się ucieszyła ;)
Zapraszam do dyskusji:)
lista tematów
Wasze typy na mature z polskiego strona 4 z 19
Konto usunięte: no ja niby też zdałam, na powyżej 50% co było zaskoczeniem totalnym, ale teraz i tak mam jakieś tam obawy
w sumie to mi żadna lektura do końca nie odpowiada. :D
Ja CKE na 42, Operon na 30 xD
Co do lektur to żadna mi nie odpowiada, bo żadnej nie czytałam Jedynie streszczenia ze 3 czy 4... I najbardziej podobało mi się "Tango" :D A "Przedwiośnie" na próbnej mi podeszło, bo oglądaliśmy film no i ten temat prosty.
Konto usunięte: my jeszcze wtedy "Przedwiośnia" nie przerobiliśmy, więc byłam zmuszona pisać na temat znienawidzonego Kordiana
nienawidzę romantyzmu!
U mnie prawie zawsze z lektur w dzienniku widniała ocena 1 Zawsze uwielbiałam czytać, ale jak mnie ktoś przymusza to nie przeczytam choćby na złość. Poza tym dla mnie te lektury wszystkie są żałosne i nudne.
No właśnie, ale wtedy jeszcze czytałam lektury i rzeczywiście były super te "Kamienie...".
Nie znam
Jedna z chyba dwóch lektur z których miałam 5, przeczytałam streszczenie, ale to było naprawdę chore xD W sumie "Tango" też było mocno pogięte, ale mnie ujęło :)
Konto usunięte: Jedna z chyba dwóch lektur z których miałam 5, przeczytałam streszczenie, ale to było naprawdę chore xD W sumie "Tango" też było mocno pogięte, ale mnie ujęło :)
oj było pogięte, "Tango" było lepsze, też akurat przeczytałam.
ale "Szewcy" na prawdę.. Zbereźnicka, Scu..y ..
ej dziewczyny a co będzie jeśli przekroczę czas na ustnej z polskiego ? po prostu przerwą czy jak ? :D