margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

Kashrius
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13332
Kashrius
  4 maja 2009

a jak napisalem ze Mickiewicz tworzył w pozytywiźmie zamiast w romantyźmie? (wiem debilny błąd) :zonk:

hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: heh w sumie ja się nie martwię bo mapisałam 300 pare i wydaje mi się, że optymalnie ale moja kumpela na 450 pare i się teraz boi.

ja miałem 689 słów dokładnie i co mi mogą zrobić skoro połowę miejsca na zapisanie wypracowanie zużyłem? nie ma żadnych limitów. Na próbnej napisałem na ponad 1700 słów wypracowanie.
smencik
smencik
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: heh w sumie ja się nie martwię bo mapisałam 300 pare i wydaje mi się, że optymalnie ale moja kumpela na 450 pare i się teraz boi.

Jak jej kartek wystarczyło, to nie ma się czym martwić :mrgreen: Gorzej tylko, jak połowa z tego, to będzie jakiś bełkot o niczym :jezyk2:
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Kashrius
Kashrius: a jak napisalem ze Mickiewicz tworzył w pozytywiźmie zamiast w romantyźmie? (wiem debilny błąd)

no toś pojechał :ninja: jak by się uparli to to mogą pod kardynała podpiąć :ninja:
LaNinaMia
LaNinaMia
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a miałem 689 słów dokładnie i co mi mogą zrobić skoro połowę miejsca na zapisanie wypracowanie zużyłem? nie ma żadnych limitów. Na próbnej napisałem na ponad 1700 słów wypracowanie.

Ty książkę zacznij pisać :ninja:
btw chciało Ci się liczyć?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak jej kartek wystarczyło, to nie ma się czym martwić Gorzej tylko, jak połowa z tego, to będzie jakiś bełkot o niczym

niee ona chyba nie leje tak wody jak reszta :mrgreen:
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak jej kartek wystarczyło, to nie ma się czym martwić Gorzej tylko, jak połowa z tego, to będzie jakiś bełkot o niczym

no trzeba uważać przede wszystkim na kompozycję i zapis, bo pisząc dużo można dużo stracić.
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ty książkę zacznij pisać btw chciało Ci się liczyć?

i tak nie miałem nic lepszego do roboty, bo o 10.05 skończyłem pisać :ninja:
smencik
smencik
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: myli błąd rzeczowy z kardynalnym.

Ona jest trochę nieogarnięta, więc można wybaczyć :and: A błąd kardynalny jak wygląda w ogóle? Bo może popełniłem, a jestem nieuświadomiony :jezyk2:

Kashrius
Kashrius: ja miałem 689 słów dokładnie i co mi mogą zrobić skoro połowę miejsca na zapisanie wypracowanie zużyłem? nie ma żadnych limitów. Na próbnej napisałem na ponad 1700 słów wypracowanie.

Wojtku, wróżę Ci karierę poety :mrgreen: Stwórz kolejną epopeję narodową!
Kashrius
Kashrius
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

czemu skopiowalas mój nick a nie moją wypowiedz? :crylol:
smencik
smencik
  4 maja 2009
Kashrius
Kashrius: czemu skopiowalas mój nick a nie moją wypowiedz?

Zdarza się najlepszym :ninja: Przepraszam :mrgreen:
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ona jest trochę nieogarnięta, więc można wybaczyć A błąd kardynalny jak wygląda w ogóle? Bo może popełniłem, a jestem nieuświadomiony

trudno to zdefiniować, ale ogólnie błąd rzeczowy świadczy o kompletnej nieznajomości tematu. Teoretycznie łatwo przez zagapienie jakąś głupotę palnąć, ale rzadko się zdarza, że egzaminator jest na to wyczulony.

Znany mi jest przypadek, że osoba opisująca Barykę twierdziła, że była to kobieta, bo w zadaniu była charakterystyka Baryki. I to jest właśnie błąd kardynalny.
Kashrius
Kashrius
  4 maja 2009
Kashrius
Kashrius: smencik: czemu skopiowalas mój nick a nie moją wypowiedz?

skopiowalas
sorki eś eś :mrgreen:
Encore26
Encore26
  4 maja 2009

Tego Baryke zamiast Boryny też mogą pod Kardynalny podpiąć ? To było tylko takie wtrącenie w nawiasie , że Hanka była żoną Baryki

LaNinaMia
LaNinaMia
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: i tak nie miałem nic lepszego do roboty, bo o 10.05 skończyłem pisać

serio pisz książkę :ninja:.
w sumie ja o 10.40 skończyłam ale mam o wiele krótsze wypracowanie.
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wojtku, wróżę Ci karierę poety Stwórz kolejną epopeję narodową!

jeden dramat w życiu napisałem całkiem niedawno, skutki były takie, że mało co ze szkoły nie wyleciałem, gdyż była to satyra, która uderzała w wiele osób.
a co do pisania to po prostu szybko piszę w miarę i na ogół jeśli mam czas to po prostu staram się robić analizę jak najdokładniej. Niestety punkty, które zazwyczaj dostaję za rozwinięcie tematu + walory równoważą się z tymi straconymi za styl i kompozycję.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.