margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

4Pure
4Pure
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie no to już by było przegięcie.

W sumie trochę za proste to zadanie się wydaje.
Ah, czacha mi paruje od tego wszystkiego.
Chciałabym zobaczyć już prawidłowy klucz odpowiedzi, a nie sugerować się tym i komentarzami zdających z gazety.pl ...
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie trochę za proste to zadanie się wydaje. Ah, czacha mi paruje od tego wszystkiego. Chciałabym zobaczyć już prawidłowy klucz odpowiedzi, a nie sugerować się tym i komentarzami zdających z gazety.pl ...

no na interii np mają trochę inne odpowiedzi.
smencik
smencik
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie trochę za proste to zadanie się wydaje.

Jeżeli w zadaniu jest podane "wybierz właściwe", to dla mnie logiczne jest, że przynajmniej jeden z przykładów jest nieprawidłowy. Jeżeli pasują wszystkie, to dane zadanie jest niepoprawnie sformułowane.
Lckowy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Lckowy
  4 maja 2009

morał: czekam na oficjalne na gazeta.pl :ninja:

4Pure
4Pure
  4 maja 2009
Lucjan
Lucjan: Dziękować ;x

Nie stresuj się, będzie dobrze :-)

Konto usunięte
Konto usunięte: no mi te pojecia tez nie pasowaly ale jesli nie mialy byc przyporzadkowane wszystkie to moim zdaniem powinno to byc wyraznie zaznaczone w poleceniu...

''Spośród podanych przykładów wybierz właściwe i przyporządkuj je odpowiednio do stylu potocznego i naukowego''
Tak brzmiało polecenie.
Czyli najpierw wybrać, a później przyporządkować :-|
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: eżeli w zadaniu jest podane "wybierz właściwe"

ale "właściwe" można różnie interpretować, bo dla mnie to to właściwe odnosiło się do tego by właściwie wybrać jedne i właściwie drugie.
Jammi1990
Jammi1990
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli w zadaniu jest podane "wybierz właściwe", to dla mnie logiczne jest, że przynajmniej jeden z przykładów jest nieprawidłowy. Jeżeli pasują wszystkie, to dane zadanie jest niepoprawnie sformułowane.

jesli tak bedzie to mysle ze wiekszosc maturzystow i tak przyporzadkowala wszystkie... ja niestety az tak sie nie wczytywalam w tresci polecen:and:
4Pure
4Pure
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli w zadaniu jest podane "wybierz właściwe", to dla mnie logiczne jest, że przynajmniej jeden z przykładów jest nieprawidłowy. Jeżeli pasują wszystkie, to dane zadanie jest niepoprawnie sformułowane.

Tak to już jest, jak się nie czyta ze zrozumieniem :-|
Kurczę, takie łatwe zadanie, a tak je spaprać.
A z resztą, popieram :

Lucjan
Lucjan: morał: czekam na oficjalne na gazeta.pl
Jammi1990
Jammi1990
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ale "właściwe" można różnie interpretować, bo dla mnie to to właściwe odnosiło się do tego by właściwie wybrać jedne i właściwie drugie.

ja zrozumialam to tak samo...
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 'Spośród podanych przykładów wybierz właściwe i przyporządkuj je odpowiednio do stylu potocznego i naukoweg

tak, ale wybierz właściwe do czego? powinno być napisane:

wybierz właściwe dla stylu potocznego i naukowego i przyporządkuj je odpowiednio. bo tak jak jest teraz to w sumie mógłbym sobie wybrać jeden z nich i powiedzieć, że on jest właściwy, a resztę uznam za niewłaściwe, bo nie mam odniesienia do czego ma być właściwy.
4Pure
4Pure
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja zrozumialam to tak samo...

Ja też.

Kurdę, wiedziałam, że gdzieś jest haczyk.
Z resztą, czekam na wyniki :-)
4Pure
4Pure
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: bo tak jak jest teraz to w sumie mógłbym sobie wybrać jeden z nich i powiedzieć, że on jest właściwy, a resztę uznam za niewłaściwe, bo nie mam odniesienia do czego ma być właściwy.

Kurczę, masz rację.
Zobaczymy z czasem.
Może jutro gazeta poda :-)
hehaka
hehaka
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: podstawe:D jestem za glupia na rozszerzenie

moglam i ja wziać podstawę i spokojnie w piatek geografie pisac. ;]
smencik
smencik
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ale "właściwe" można różnie interpretować, bo dla mnie to to właściwe odnosiło się do tego by właściwie wybrać jedne i właściwie drugie.

W takim przypadku, wydaje mi się, że podali by coś w stylu "Przyporządkuj po trzy...", albo cuś :woot: No nie wiem. Mi tam ani hipnoterapeuta do naukowego nie pasował, a tym bardziej gotówka do potocznego. Już pieniądze są dla mnie bardziej potocznym zwrotem, niż gotówka.
hydeparkowy
hydeparkowy
  4 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kurczę, masz rację. Zobaczymy z czasem. Może jutro gazeta poda :-)

tylko znając życie oni moje racje mogą mieć głęboko gdzieś, pytania powinny być precyzyjnie sformułowane.

poza tym to tylko 2 punkty, za głupią kompozycję można o wiele więcej stracić. wszystko zależy od egzaminatora. póki co wydaje mi się, że zdałem, a to najważniejsze.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.