Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 20 z 256
Być może to, co teraz napiszę będzie zwyczajnym piełdoleniem głupot, ale rok temu w wypracowaniu na temat Lalki było polecenie 'zanalizuj i zinterpretuj', przy czym polecenie 'zinterpretuj' nie może być wymagane na poziome podstawowym. Cały klucz musiał ulec zmianie. (tak słyszałem, ptaszki mi wyćwierkały)
Więc nie zdziwię się, jeśli teraz taki numer odwalą.
Qva, potrafię dobrze napisać wypracowanie, a jak mam je spieprzyć przez głupi klucz, to dziękuję za takie coś. Piełdoliłem się z takimi bzdetami jak porównanie Zosi do ptaka, który jest biały, przy czym ogromnie ważne jest zarówno porównanie do ptaka, jak i jego kolor. A o całości utwory - niemalże zero.
Dobra, trza być względnie dobrej myśli
Nauczyciele często podkreślają, by pisać dużo, bo punktów ujemnych nie ma, jednak trzeba trochę pohamować naszą fantazję, bo obróci się to przeciwko nam :P
Jak dla mnie, to nawet jak na podstawę, to 170 minet, to o wiele za mało. Jak ja piszę taką pracę, to muszę sobie najpierw przemyśleć na spokojnie, a nie... Jakbym miał pisać najpierw całą tą pracę w brudnopisie i potem przepisać na czysto, to bym się nie wyrobił Nie jestem Mickiewicz, żeby po wciągnięciu krechy epopeje narodowe pisać