Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 17 z 256
Temat z "Pana Tadeusza" był bardzo prosty. A za "Chłopów" się nawet nie brałam bo to jedyna lektura była jakiej nie przerobiłam. Tekst czytania ze zrozumieniem też był ok. Obecnie jestem zadowolona, zobaczymy jakie wyniki będą ;)
Konto usunięte: chodzi mi o bledy rzeczowe,typu,ze Telimena byla zlowroga itp.nie jest ich wiecej niz 2-3 zdania.
Takie tam, to wydaje mi się, że można zrobić, bo każdy może postrzegać daną postać, ze swojego punktu widzenia. Ale np. jak ktoś piźnie w pracy, że Telimena była matką Zosi, to raczej na za wiele liczyć nie może
Wcześniej czytałam że z Chłopów nie trzeba było odwołać się do całości , to nie prawda , tam wiedza całej lektury była wymagana , nie to co w Panu Tadeuszu, w nim mieliśmy tylko skorzystać z 4 przytoczonych fragmentów. :)
@smencik:
Napisalem,ze Telimena miala romans stądeuszem,i ze puzniej po tym Tadeusz zalowal i wiedzial,ze Kocha Zosie a przeciestądeusz pomylil Telimene z Zosia to jedno i drugie napisalem ze Telimena byla zlowroga,to wszystko...czy to jest konkretna wtopa i praca oblana??
Konto usunięte: Napisalem,ze Telimena miala romans stądeuszem,i ze puzniej po tym Tadeusz zalowal i wiedzial,ze Kocha Zosie a przeciestądeusz pomylil Telimene z Zosia to jedno i drugie napisalem ze Telimena byla zlowroga,to wszystko...czy to jest konkretna wtopa i praca oblana??
po co to pisałeś , miałeś zinterpretować te 4 fragmenty i na ich podstawie napisać jakie one były :)
A tak poza tym on się tak od razu w Zosii nie zakochał , nie do końca tak było .