Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 23 z 256
tak, ale w Chłopach wiadome było, że odwołać się można co najwyżej do pierwszego tomu, bo ten był obowiązkowy w spisie lektur. Poza tym jeśli opisujemy jakąś społeczność to moim zdaniem nie musimy podawać konkretnych przykładów. Tak jak pisząc np. o zachowaniu forumowiczów nie musimy wskazywać, że ten robił tak, a ta tak.
Konto usunięte: tak, ale w Chłopach wiadome było, że odwołać się można co najwyżej do pierwszego tomu, bo ten był obowiązkowy w spisie lektur. Poza tym jeśli opisujemy jakąś społeczność to moim zdaniem nie musimy podawać konkretnych przykładów. Tak jak pisząc np. o zachowaniu forumowiczów nie musimy wskazywać, że ten robił tak, a ta tak.
ja tam bym kogoś podala ze pokemoni na fotkowym forum
chodziło mi o to, ze nie odwolujac sie do tresci nalezy [pewnie bedzie to uwzglednione w kulczu] szczegolowo zanalizowac podane fragmenty, niemalze jak wiersze, linijka po linijce.
a we wszytkich pracach jakie pisałam w temacie było polecnie o odwolanie sie do calosci. wtedy tylko konkretnie fragment i siegasz do utworu. a dzisiaj nie wiadomo. :
Konto usunięte: ja tam bym kogoś podala ze pokemoni na fotkowym forum
chodziło mi o to, ze nie odwolujac sie do tresci nalezy [pewnie bedzie to uwzglednione w kulczu] szczegolowo zanalizowac podane fragmenty, niemalze jak wiersze, linijka po linijce.
a we wszytkich pracach jakie pisałam w temacie było polecnie o odwolanie sie do calosci. wtedy tylko konkretnie fragment i siegasz do utworu. a dzisiaj nie wiadomo. :
dzisiaj w panu tadku na sto procent tylko z tego fragmentu, w chłopach trzeba się było odwołać do całości, ale to jest takie odwołanie luźne moim zdaniem, no bo jak oni mogli traktować tych ludzi.
Konto usunięte: w chłopach trzeba się było odwołać do całości, ale to jest takie odwołanie luźne moim zdaniem, no bo jak oni mogli traktować tych ludzi.
mi tam sie przypomniala jakas babaka ktora poszla na zebry bo jo rodzina wygonila ale nie bylam pewna czy to w tej lekurze w kazdym razie takie tam odwolanie do calosci to nie problem, po prostu praktycznie to samo co z tym Bylica