margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: Jutro odpisze , większość napisałem i przypadkiem nacisnalem backspace i wszystko poszlo w sina dal

:crylol: Ty to masz 'szczęście' , i ja przy okazji też :ninja:

a i jak Ci cały tekst za jednym naciśnięciem backspace skasuje to jeszcze możesz to uratować: edycja-cofnij :ssh:

papa :*
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: strasznie drogo... no i przez 3 lata? strasznie drogie te Twoje studia, to już lepiej na PG

e tam , nie patrzę się pod tym względem chociaż może powinienem :ninja:
ale przynajmniej za dwa semestry nie zapłacę tak dużo jak moja siostra ,
ja będę płacić 3000 zł rocznie , ona płaci 4 500 zł a
za rok może i ona będzie płacić 5 000 zł
więc nie narzekam bo mogło być o wiele gorzej
tylko ciekawi mnie ile w Akademii Morskiej kosztują poprawki, buszowałem po ich stronie i po google
nic nie znalazłem o tym , mam nadzieje że za darmo ale znając życie polska "darmowa" edukacja tak jak i "darmowa" opieka medyczna zrobi co innego
i będę musiał płacić jak za zboże

Konto usunięte
Konto usunięte: no może i nie są

raczej na pewno na takie coś nie polecą :nie: ,
dziewczyna pomyślałaby sobie
"jakiś głupi debil wpycha mi się w kolejkę" :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: tez się zaczynam zastanawiać czy oni na pewno są rasy ludzkiej no z tym że ten mój wynik z podstawy jakoś mi za dużo punktów nie daje no i faktycznie lepiej sie pesymistycznie nastawiać bo potem się nie jest aż tak zawiedzionym:) ja myślę że za rok będę poprawiać geografię i matmę na rozszerzeniu napiszę

:crylol: no to może jednak oni są OBCY , zadzwoniłbym na Twoim miejscu do NASA :ssh: to ciekawi mnie ile oni spędzają czasu na naukę , bo ja to się uczyłem tylko wtedy kiedy musiałem (poprawki itd.) :lol: , a tak to dwa mi wystarczało jednak
w przeciwieństwie do gimnazjum :lol2:
założę się że niektórzy składali podanie jeszcze z gorszymi wynikami od Ciebie
to ile u Ciebie jest miejsc na tym wydziale ? skoro 70 osób na jedno miejsce to chyba mało musi być :woot:

ja tam zawsze się nastawiam pesymistycznie pod tym względem nawet teraz jestem nastawiony że się nie dostanę , ale jak się nie dostanę to mogę spróbować przy drugim naborze , a jak będzie źle to pójdę na te studium informatyczne :ble:
geografia i matematyk w sumie jest bardzo łatwa do opanowania będąc skupionym tylko na tym , vademecum maturzysty i do dzieła :rock: , chociaż szkoda mi byłoby na to kasy , jakby inne ważniejsze wydatki nie istniały ( inwestycja w kompa ) :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: no można tak powiedzieć :D no to właśnie w takiej kolejce możesz wypróbować swój urok i sie kulturalnie wepchnąć ja wolę nawet nie myśleć jakbym wyglądała rodzice niby się martwią ale czasem dziwnie to okazują :) no nie wiem czy odważna, w końcu to tylko igły czemu nie oddajesz? boisz się? no słabe wyniki miałam, zagrożenie anemią co w sumie dziwne w moim przypadku tak patrząc na moją wagę, bo anemików zawsze kojarzyłam raczej z chudzielcami no wielu ludziom może to uratować, po wypadkach itp... w sumie nie ważne, grunt że po oddaniu czuje satysfakcję że zrobiłam coś dobrego sprzedawali? :szok2: no moja krew jest na pewno bardzo cenna

w zeszłym roku to samo przerabiałem i jakieś dwa tygodnie temu również
przyjeżdżam do domu i widzę na forum że Jackson zmarł , to myślałem że ktoś sobie jakieś jaja robi a to jednak niestety prawda .
ja to kulturalnie z bara wchodzę :evil: , nie no żartuję jednak wolę już odczekać niż później mieć do czynienia z jakimś dziadami którzy by się burali , z resztą ja sam wiem jak to denerwuje kiedy stoisz sobie w kolejce (np. bo bilet na SKM albo u lekarza) , a tu jakiś dziad się wepchał bo "ja tylko na chwilę , zapytać" :martuska:
byłabyś cała mokra aż do majtek :ninja: a z butów wylewałaby Ci się woda :ninja: kurczę nie przypuszczałem że tak szybko się to mogło stać ,
dziwnie :woot: , moi to upierdliwi a to mnie strasznie wnerwia
no chyba mało dziewczyn daje się pokłóć :woot: , ja się boję igieł ? :crylol:
jak ja nawet nie czuję kiedy jest mi wbita ta igła ,
kiedyś moja ręka była tak podziurawiona tymi igłami że nie było miejsca już gdzie wbijać to przeszli na drugą rękę i tam później też brakło :lol: , w końcu było się trzy miesiące w szpitalu
a nie daję bo jeszcze nigdy nie wpadłem na taki pomysł, a poza tym dużo krwi trzeba oddać a u mnie jej pewnie nie wiele jest , i bym gdzieś zemdlał :woot:
o to w takim razie ja jestem zagrożony anemią :ninja: , to widocznie jednak Twoja waga łapie się do tych szczupłych ,a Ty już tam oczywiście myślisz że do tych puszystych :klaps:
racja nie myśleć o złym tylko o tym dobrym
no sprzedawali i to jeszcze tym niemcom, w to nie wątpię bo gdzie się taka sama krew znajdzie jak nie u Ciebie :lol:
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ale po co? nikomu przecież nic nie obiecywałeś, że odejdziesz przecież możesz zostać ja już muszę lecieć bo rano wcześnie wstaję... mam nadzieję, że jeszcze jutro będziesz;) dobranoc ;*

tyle że zadeklarowałem , a jak już coś zacząłem to powinienem to zrobić do końca
no niby mogę

do kościoła się idzie ? :pavarotti:
no jeszcze jestem :woot:
dzień dobry ;*
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ty to masz 'szczęście' , i ja przy okazji też a i jak Ci cały tekst za jednym naciśnięciem backspace skasuje to jeszcze możesz to uratować: edycja-cofnij papa :*

zawsze uważałem że jestem pechowcem , też zmazałaś ? :lol2:

nie da się uratować, nacisnąłem backspace i strona mi się cofnęła do poprzedniej strony :and:
bo tak to ja wiem że cofnij i po kłopocie

witam witam ;*
smencik
smencik
  5 lipca 2009

A wiecie już może jak tam u Was z ilością osób na miejsce na wybranych przez Was kierunkach? :mrgreen: Bo ja już sobie odpuściłem wszelkie nadzieje na dostanie się na dzienne :and:

U mnie przedstawia się to tak:
administracja (120 miejsc) - 6,43 osoby na miejsce
stosunki międzynarodowe (60 miejsc) - 7,15 osoby na miejsce
politologia (60 miejsc) - 4,61 osoby na miejsce

Oczywiście są to osoby, które przystąpiły do rekrutacji, ale jeszcze nie wszystkie z nich uiściły opłatę rekrutacyjną :jezyk2:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: A wiecie już może jak tam u Was z ilością osób na miejsce na wybranych przez Was kierunkach? Bo ja już sobie odpuściłem wszelkie nadzieje na dostanie się na dzienne

niestety nie wiem , skoro od ósmego czerwca , przynosząc podanie 3lipca byłem trzeci na liście to chyba mało chętnych na jedno miejsce :woot:
ja od razu waliłem na zaoczne
Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem:

jednak nie tylko Ty masz takiego pecha :lol:
ponad 40 minut zajęło mi odpisywanie na tego strasznie długiego posta, i jak kliknęłam na "dodaj posta" okazało się że przez ten czas mnie wylogowało :crylol:
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jednak nie tylko Ty masz takiego pecha ponad 40 minut zajęło mi odpisywanie na tego strasznie długiego posta, i jak kliknęłam na "dodaj posta" okazało się że przez ten czas mnie wylogowało

ale mi to się zdarza częściej :ninja:
aż 40 minut :wtf:
czy on taki długi :lol: , obawiam się że będą jeszcze dłuższe
no to faktycznie też miałaś pecha :lol2:
Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: ale mi to się zdarza częściej aż 40 minut czy on taki długi , obawiam się że będą jeszcze dłuższe no to faktycznie też miałaś pecha

no mi tez kilka razy się zdarzyło, że się skasował, ale nie włożyłam w nie nigdy tyle pracy :lol:
może spróbuje jeszcze raz ale postaram sie bardziej streszczać :mrgreen:
no tak po kilku godzinach pisania te poty by były prawie jak książka :crylol:
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no mi tez kilka razy się zdarzyło, że się skasował, ale nie włożyłam w nie nigdy tyle pracy może spróbuje jeszcze raz ale postaram sie bardziej streszczać no tak po kilku godzinach pisania te poty by były prawie jak książka

mi się to zdarza codziennie :tak: , za mało używam myszki to pewnie dlatego :tak:
no teraz tak jakby trzeba trochę włożyć w to siły przede wszystkim :ninja:
ja się wziąłem już na sposób, będę pisać w notatniku a później tylko kopiuj , wklej i gotowe :ziober2:
gdyby tak to wszystko podsumować to mogłaby i już teraz wyjść "książka" :ninja:
Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: do kościoła się idzie ?

byłam, bo zostałam dzisiaj matką chrzestną :pavarotti:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: ja będę płacić 3000 zł rocznie , ona płaci 4 500 zł a za rok może i ona będzie płacić 5 000 zł

kupę kasy w to włożysz... to co Twoja siostra studiuje że az tyle płaci? :wtf:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: nic nie znalazłem o tym , mam nadzieje że za darmo ale znając życie polska "darmowa" edukacja tak jak i "darmowa" opieka medyczna zrobi co innego

no oby było za darmo, chociaż tutaj to co darmowe zawsze najdrożej wychodzi :woot:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: raczej na pewno na takie coś nie polecą , dziewczyna pomyślałaby sobie "jakiś głupi debil wpycha mi się w kolejkę"

jakbyś walnął jakimś fajnym tekstem i ładnie się uśmiechnął to by Cię wpuściły :ninja:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: no to może jednak oni są OBCY , zadzwoniłbym na Twoim miejscu do NASA to ciekawi mnie ile oni spędzają czasu na naukę , bo ja to się uczyłem tylko wtedy kiedy musiałem (poprawki itd.) , a tak to dwa mi wystarczało jednak w przeciwieństwie do gimnazjum założę się że niektórzy składali podanie jeszcze z gorszymi wynikami od Ciebie to ile u Ciebie jest miejsc na tym wydziale ? skoro 70 osób na jedno miejsce to chyba mało musi być geografia i matematyk w sumie jest bardzo łatwa do opanowania będąc skupionym tylko na tym , vademecum maturzysty i do dzieła , chociaż szkoda mi byłoby na to kasy , jakby inne ważniejsze wydatki nie istniały ( inwestycja w kompa )

ogólnie to to fajna klasa była, tylko jak na mnie za bardzo lubili sie uczyc :mrgreen:

ja tez sie nigdy jakoś specjalnie nie uczyłam :pavarotti: w gimnazjum to na przerwie przed sprawdzianem zaglądałam do książki a w liceum to jedna osoba drukowała ściągi dla całej klasy i po kłopocie :lol:

u mnie nie jest tak że 70 osób na miejsce, tylko jest łącznie 70 wolnych miejsc na ten kierunek. no i rozmawiałam z kilkoma osobami, które sie tam wybierają i wszystkie miały lepsze wyniki niż ja, więc nie mam praktycznie nadziei :and:

no niby łatwe do opanowania ale z matmy jednak trzeba kilka zadań porobić ;P

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: wolę już odczekać niż później mieć do czynienia z jakimś dziadami którzy by się burali , z resztą ja sam wiem jak to denerwuje kiedy stoisz sobie w kolejce (np. bo bilet na SKM albo u lekarza) , a tu jakiś dziad się wepchał bo "ja tylko na chwilę , zapytać" byłabyś cała mokra aż do majtek a z butów wylewałaby Ci się woda kurczę nie przypuszczałem że tak szybko się to mogło stać , dziwnie , moi to upierdliwi a to mnie strasznie wnerwia no chyba mało dziewczyn daje się pokłóć , ja się boję igieł ? jak ja nawet nie czuję kiedy jest mi wbita ta igła , kiedyś moja ręka była tak podziurawiona tymi igłami że nie było miejsca już gdzie wbijać to przeszli na drugą rękę i tam później też brakło , w końcu było się trzy miesiące w szpitalu a nie daję bo jeszcze nigdy nie wpadłem na taki pomysł, a poza tym dużo krwi trzeba oddać a u mnie jej pewnie nie wiele jest , i bym gdzieś zemdlał o to w takim razie ja jestem zagrożony anemią , to widocznie jednak Twoja waga łapie się do tych szczupłych ,a Ty już tam oczywiście myślisz że do tych puszystych racja nie myśleć o złym tylko o tym dobrym no sprzedawali i to jeszcze tym niemcom, w to nie wątpię bo gdzie się taka sama krew znajdzie jak nie u Ciebie

no w sumie to masz rację. mnie strasznie wkurzaja osoby które w kolejkę wpuszczają jeszcze 20 swoich znajomych :martuska: ale tak to nie mam jakichś skrupułów żeby się jaki
Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009

cholera, jeszcze nie miało się dodać! :crylol:
ja to jednak chyba zmęczona jestem:D
zaraz ciąg dalszy :lol:

Jammi1990
Jammi1990
  5 lipca 2009

no więc nie mam skrupułów żeby się jakimś chlopakom wepchnąć :lol:

co do igieł to nie wiem czemu zazwyczaj się zakłada że dziewczyny się boją :woot: ja zazwyczaj ide z kilkoma koleżankami oddawać:D

zapomniałam że Ty tyle czasu w szpitalu spędziłeś... i aż taki chudy jesteś że by Ci krwi nie pobrali? :lol: ja to naprawdę do najszczuplejszych nie należę i dlatego właśnie nie rozumiem dlaczego ta moja krew taka słaba :woot:

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: tyle że zadeklarowałem , a jak już coś zacząłem to powinienem to zrobić do końca

taka tam deklaracja...

JestemSzejkiem
JestemSzejkiem: ja się wziąłem już na sposób, będę pisać w notatniku a później tylko kopiuj , wklej i gotowe gdyby tak to wszystko podsumować to mogłaby i już teraz wyjść "książka"

to z notatnikiem to świetna myśl :mrgreen: przynajmniej posty nie będą się kasować albo dodawać w połowie :crylol:
no w sumie racja, jakąś powieść by już z tego dało :lol:
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: byłam, bo zostałam dzisiaj matką chrzestną

a to takie buty :ziober2: , no przypominam sobie jak mówiłaś że idziesz na chrzciny i zostaniesz matką chrzestną , no i że potrzebujesz kasę na nowe ubrania
ale ten czas szybko leci :ninja: , zanim się obejrzę to zostanę starym człowiekiem na morzu

Konto usunięte
Konto usunięte: kupę kasy w to włożysz... to co Twoja siostra studiuje że az tyle płaci?

no włożę ale tym to ja się nie martwię bo jednak zarobię na to i będzie gitara
ja się martwię czy się tam utrzymam
moja siostra studiuje Turystykę i Rekreacje gówniany że tak powiem kierunek , z resztą ona też tak twierdzi.

Konto usunięte
Konto usunięte: no oby było za darmo, chociaż tutaj to co darmowe zawsze najdrożej wychodzi

ale jednak wątpię żeby to było darmowe , pewnie poprawka jednego przedmiotu kosztuje jakieś 500zł albo i nawet lepiej
czasem właśnie sobie tak myślę , czy oni myślą że są jeszcze jacyś idioci którzy polecą na słowo za darmo :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: jakbyś walnął jakimś fajnym tekstem i ładnie się uśmiechnął to by Cię wpuściły

no mogę walnąć w stylu reklamy cukierków Mmms czy jakoś tak
"cześć mała czy chciałabyś się spocić ze mną w spocie reklamowym" :lol:
być może to przekręciłem bo nie pamiętam reklam zawsze przełączam na inny kanał,
strasznie mnie to denerwuje , a jak dzisiaj zobaczyłem co w tej telwizji leci to chyba powoli dostaję depresji (TVN pięć odcinków brzyduli od dwudziestej )
czy ich nie poyebalo?
ale poszukam sobie na innych kanałach czegoś w końcu ma się ten cyfrowy polsat

Konto usunięte
Konto usunięte: ogólnie to to fajna klasa była, tylko jak na mnie za bardzo lubili sie uczyc ja tez sie nigdy jakoś specjalnie nie uczyłam w gimnazjum to na przerwie przed sprawdzianem zaglądałam do książki a w liceum to jedna osoba drukowała ściągi dla całej klasy i po kłopocie u mnie nie jest tak że 70 osób na miejsce, tylko jest łącznie 70 wolnych miejsc na ten kierunek. no i rozmawiałam z kilkoma osobami, które sie tam wybierają i wszystkie miały lepsze wyniki niż ja, więc nie mam praktycznie nadziei no niby łatwe do opanowania ale z matmy jednak trzeba kilka zadań porobić ;P

hmm to ja już Ciebie nie rozumiem :mrgreen: , jeszcze nie dawno narzekałaś na nich i jesteś pokłócona z połową klasy :ninja: , no właśnie dziwie im się jak można więcej czasu spędzać na naukę niż na przyjemności
a w gimnazjum to były czasy , prawie co dziennie się uczyłem żeby nie mieć dwa na semestr a w niektórych przypadkach nawet żeby nie mieć trójki
no co do Liceum to ja się w ogóle nie uczyłem , to co Ty gadasz że nie miałaś zgranej klasy ? u mnie to osoby drukowały ściągi dla poszczególnych osób , na moje szczęście byłem w tej grupce gdzie właśnie dostawałem te ściągi , ale i tak rzadko z nich korzystałem bo mnie dziady łapali :martuska: , ale za to z jednego przedmiotu byłem mistrzem w podkładaniu gotowców :pavarotti:

hmm 70miejsc to jednak wydaje mi się że mało ale mogę się mylić , powinni dać 140 minimum miejsc
ale to i tak może gadają ile to oni niby nie mają procentów , a okazać się może że mają o wiele mniej :tak:
a na zaoczne o tym kierunku nie chciałabyś iść :woot:, bo może i to by było jakieś rozwiązanie

ale matmę tylko zrozumiesz i już idzie jak po maśle :rock: , no zadania trzeba rozwiązywać i to chyba nawet masowo

Konto usunięte
Konto usunięte: no w sumie to masz rację. mnie strasznie wkurzaja osoby które w kolejkę wpuszczają jeszcze 20 swoich znajomych ale tak to nie mam jakichś skrupułów żeby się jaki

o to jest najgorsze , chociaż rzadko spotykane , ale najczęściej w szatni po kurtkę
takich typów to ja bym dawał na koniec tej kolejki ,

Konto usunięte
Konto usunięte: no więc nie mam skrupułów żeby się jakimś chlopakom wepchnąć co do igieł to nie wiem czemu zazwyczaj się zakłada że dziewczyny się boją ja zazwyczaj ide z kilkoma koleżankami oddawać:D zapomniałam że Ty tyle czasu w szpitalu spędziłeś... i aż taki chudy jesteś że by Ci krwi nie pobrali? ja to naprawdę do najszczuplejszych nie należę i dlatego właśnie nie rozumiem dlaczego ta moja krew taka słaba

hmm Ty też z takich , no nie :klaps: wybieraj ::gothiclady::
ba przecież dziewczyny od wieków uważa się za bojące , chociaż też się mówi że
"babę posłał do piekła " czy jakoś tak , nie pamiętam jak to dokładnie idzie
tak się w to wkręciłyście :woot: , ja bym tam poszedł tylko po to żeby dostać te czekolady czy co oni tam dają , chyba jeszcze zniżki na komunikację :ziober2:
no było się trochę w tym szpitalu , w końcu jestem pechowcem
a czy 65kg przy 180cm to jest dużo :woot: , bo mi się wydaje że to jednak o 5-10kg za mało
a co Ty chcesz się porównywać do anorektyczek ? :lol:
może jakieś chwilowe osłabienie to było :woot: , a z resztą nie wiem
nie znam się na tej medycynie i biologi (znienawidzony mój przedmiot) :jezyk:

Konto usunięte
Konto usunięte: taka tam deklaracja...

ale chyba jednak co się zacznie powinno zrobić się do końca :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: to z notatnikiem to świetna myśl przynajmniej posty nie będą się kasować albo dodawać w połowie no w sumie racja, jakąś powieść by już z tego dało

już tak robię :mrgreen: i jak na razie idzie bez zarzutu , no mi się nie zdarzyło dodać posta w połowie :lol:
tylko nie wiem komu by się to chciało czytać :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: cholera, jeszcze nie miało się dodać! ja to jednak chyba zmęczona jestem:D zaraz ciąg dalszy

:lol:

no to trochę czasu Ci zejdzie :mrgreen:
JestemSzejkiem
JestemSzejkiem
  5 lipca 2009

oszzz w mordę :wtf:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.