margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

hehaka
hehaka
  17 maja 2009

Jedna oosba ustnego polskiego nie zdala w mojej szkole.

thomas893
thomas893
  17 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: zebys sie nie mylil :P

mam to odebrać jako groźbę? :P

Konto usunięte
Konto usunięte: skromnie stwierdze ze ja prawie nic nie powtorzylam :P

prawie robi wielką różnicę ;P

Konto usunięte
Konto usunięte: Jedna oosba ustnego polskiego nie zdala w mojej szkole.

skąd Wy takie informacje macie? ;P Mi to tam ogólnie tita ile osób zdało/nie zdało ;P Tzn. wiem tylko, że z mojej klasy chyba wszyscy zdali xD
SladKrwi
SladKrwi
  17 maja 2009

dlaczego nie ma z egzaminu :and: dyskryminacja

hehaka
hehaka
  17 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: skąd Wy takie informacje macie? ;P Mi to tam ogólnie tita ile osób zdało/nie zdało ;P Tzn. wiem tylko, że z mojej klasy chyba wszyscy zdali xD

dzien przed wydzwanialam do ludzi, bo panika zaisali, ze komisja strszan, okropna, co oni niby nie wyprawiaja, musialam sie upewnic, no i wtedy powiedzieli, ze jeden koles nie zdał, 4pkt mial. My mała szkolka jestesmy, kazdy wszycho o wszystkich wie..; )
wyrafinowany
wyrafinowany
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

powodzenia na tym niemieckim i napisz później jaki zestaw miałaś :)
x5xBlAcKxAnGeLx5x
x5xBlAcKxAnGeLx5x
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: mam to odebrać jako groźbę? :P

:mrgreen:

wyrafinowany
wyrafinowany: powodzenia na tym niemieckim i napisz później jaki zestaw miałaś :)

nie jestem zadowolona :/ mialam nie taki trudny zestaw a zwalilam :/

Obrazek: Na pierwszym planie gosciu- recepcjonista i babka ktora sie melduje czy cos tam. Na drugim planie bylo pare ludzi siedzacych w fotelach. Dodam ze sytuacja byla w hotelu :mrgreen:
Pierwsze pytanie bylo czemu ta babka tam stoi a drugie jakies z marsa ktorego nie zrozumialam :smutny:

Uzyskiwanie: Ze jestem chora i mam powiedziec lekarzowi co mnie boli na jakie leki jestem uczulona i ile dni mam lezec w lozku.

Relacjonowanie: Ze poklocilam sie z sasiadka i mam opowiedziec czemu sie poklocilam w jakiej sytuacji i do czego ta klotnia doprowadzila.

Negocjowanie: Bylo ze moi przyjaciele chca isc do kina a ja do teatru i mam podac argumenty ze teatr jest lepszy potem nie zgodzic sie z z ich argumentami i na koncu zawrzec kompromis.

Toz se popisalam troche :lol:

Teraz tylko polski :smutny:
I znow sie nie ciesze :smutny:
BoLubieSmiacSie
BoLubieSmiacSie
  18 maja 2009

Hej :)
1. Ile czasu zajęła Wam nauka na ustny polski? W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?:woot:
2. Mam pewien problem :p W mojej prezentacji mam taki fragment: według jego obliczeń w języku mediów ogólnych funkcjonuje ok.300 nowych pożyczek(...), ok. 100 zapożyczeń(...), to w sumie daje ok. 500 anglicyzmów.
Mam powiedzieć trzynasta czy trzystu, sto czy stu, pięćset czy pięciuset? :woot:
thomas893
thomas893
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: dzien przed wydzwanialam do ludzi, bo panika zaisali, ze komisja strszan, okropna, co oni niby nie wyprawiaja, musialam sie upewnic, no i wtedy powiedzieli, ze jeden koles nie zdał, 4pkt mial. My mała szkolka jestesmy, kazdy wszycho o wszystkich wie..; )

a no chyba, że w ten sposób xD I rozumiem, że się okazało, że aż taka straszna komisja nie była? ;]

Konto usunięte
Konto usunięte:

F-O-C-H :lol2:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie jestem zadowolona :/ mialam nie taki trudny zestaw a zwalilam :/

ale zdane? :)
miska0809
miska0809
  18 maja 2009

Taa ja milam obrazek z dentystka ktora jest nachylona nad pacjetka siedzaca na fotelu i cos jej tam w gebie robi aaale to nic zdalam 20/20 i jestem happy.. :D

wyrafinowany
wyrafinowany
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Relacjonowanie: Ze poklocilam sie z sasiadka i mam opowiedziec czemu sie poklocilam w jakiej sytuacji i do czego ta klotnia doprowadzila.

to bym miał ciężko po polsku wymyślić :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ile czasu zajęła Wam nauka na ustny polski?

2 godziny - przeczytanie streszczeń (w międzyczasie robiłem inne rzeczy)

Konto usunięte
Konto usunięte: W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?

w ogóle się nie uczyłem, bo nie miałem pracy. Po prostu wiedziałem o czym chcę mówić.
x5xBlAcKxAnGeLx5x
x5xBlAcKxAnGeLx5x
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: F-O-C-H

:mrgreen: jest na to nawet wyjasnienie :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: ale zdane? :)

zdane no jasne , inaczej bym tu nie byla :P
14 pkt mialam a chcialam 16 :smutny:

wyrafinowany
wyrafinowany: to bym miał ciężko po polsku wymyślić

nie bylo zle ale tym zadaniem najwiecej zawalilam bo zapomnialam mowic w czasie przeszlym :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Ile czasu zajęła Wam nauka na ustny polski?

mam w czwartek i jeszcze nic nie umiem :wtf:

Konto usunięte
Konto usunięte: W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?

nie ucz sie na pamiec jak sama pisalas prezentacje to ucz sie wzrokowo przeciez wiesz co gdzie mniej wiecej napisalas :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam powiedzieć trzynasta czy trzystu, sto czy stu, pięćset czy pięciuset?

chyba nie czaje :wtf:
wyzeej
wyzeej
  18 maja 2009

ja niemiecki dopiero o 17:40 :ziober2:
polski na 75 % :ninja:

wyrafinowany
wyrafinowany
  18 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 14 pkt mialam a chcialam 16

a co to za różnica, ważne że zdane :tak:
ja się będę cieszył jak będę miał te 6 :lol2:
chrupus
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
chrupus
  18 maja 2009

Ja mam jutro angielski a w srode polski :/

Najbardziej obawiam sie polaka ... moja szkola liczy 25 maturzystow ;D mamy jedna klase w szkole xd
dzis zaczely sie ustne ... z polaka mowilo dzis 12 osob chyba ... zdali wszyscy

boje sie, ze bede pierwszym uczniem w historii szkoly, ktory nie zdal ustnego ; o

savoureaux
savoureaux
  18 maja 2009
chrupus
chrupus: w srode polski :/

pjona :and:

chrupus
chrupus: boje sie, ze bede pierwszym uczniem w historii szkoly, ktory nie zdal ustnego ; o

u mnie to samo :lol2: nie zdam, nic jeszcze nie umiem, nie chce mi sie tego uczyć. boję sie pytań.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.