Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 135 z 256
mam to odebrać jako groźbę? :P
prawie robi wielką różnicę ;P
skąd Wy takie informacje macie? ;P Mi to tam ogólnie tita ile osób zdało/nie zdało ;P Tzn. wiem tylko, że z mojej klasy chyba wszyscy zdali xD
Konto usunięte: skąd Wy takie informacje macie? ;P Mi to tam ogólnie tita ile osób zdało/nie zdało ;P Tzn. wiem tylko, że z mojej klasy chyba wszyscy zdali xD
dzien przed wydzwanialam do ludzi, bo panika zaisali, ze komisja strszan, okropna, co oni niby nie wyprawiaja, musialam sie upewnic, no i wtedy powiedzieli, ze jeden koles nie zdał, 4pkt mial. My mała szkolka jestesmy, kazdy wszycho o wszystkich wie..; )
nie jestem zadowolona :/ mialam nie taki trudny zestaw a zwalilam :/
Obrazek: Na pierwszym planie gosciu- recepcjonista i babka ktora sie melduje czy cos tam. Na drugim planie bylo pare ludzi siedzacych w fotelach. Dodam ze sytuacja byla w hotelu
Pierwsze pytanie bylo czemu ta babka tam stoi a drugie jakies z marsa ktorego nie zrozumialam
Uzyskiwanie: Ze jestem chora i mam powiedziec lekarzowi co mnie boli na jakie leki jestem uczulona i ile dni mam lezec w lozku.
Relacjonowanie: Ze poklocilam sie z sasiadka i mam opowiedziec czemu sie poklocilam w jakiej sytuacji i do czego ta klotnia doprowadzila.
Negocjowanie: Bylo ze moi przyjaciele chca isc do kina a ja do teatru i mam podac argumenty ze teatr jest lepszy potem nie zgodzic sie z z ich argumentami i na koncu zawrzec kompromis.
Toz se popisalam troche
Teraz tylko polski
I znow sie nie ciesze
Hej :)
1. Ile czasu zajęła Wam nauka na ustny polski? W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?
2. Mam pewien problem :p W mojej prezentacji mam taki fragment: według jego obliczeń w języku mediów ogólnych funkcjonuje ok.300 nowych pożyczek(...), ok. 100 zapożyczeń(...), to w sumie daje ok. 500 anglicyzmów.
Mam powiedzieć trzynasta czy trzystu, sto czy stu, pięćset czy pięciuset?
Konto usunięte: dzien przed wydzwanialam do ludzi, bo panika zaisali, ze komisja strszan, okropna, co oni niby nie wyprawiaja, musialam sie upewnic, no i wtedy powiedzieli, ze jeden koles nie zdał, 4pkt mial. My mała szkolka jestesmy, kazdy wszycho o wszystkich wie..; )
a no chyba, że w ten sposób xD I rozumiem, że się okazało, że aż taka straszna komisja nie była? ;]
F-O-C-H
ale zdane? :)
Taa ja milam obrazek z dentystka ktora jest nachylona nad pacjetka siedzaca na fotelu i cos jej tam w gebie robi aaale to nic zdalam 20/20 i jestem happy.. :D
Konto usunięte: Relacjonowanie: Ze poklocilam sie z sasiadka i mam opowiedziec czemu sie poklocilam w jakiej sytuacji i do czego ta klotnia doprowadzila.
to bym miał ciężko po polsku wymyślić
2 godziny - przeczytanie streszczeń (w międzyczasie robiłem inne rzeczy)
Konto usunięte: W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?
w ogóle się nie uczyłem, bo nie miałem pracy. Po prostu wiedziałem o czym chcę mówić.
jest na to nawet wyjasnienie
zdane no jasne , inaczej bym tu nie byla :P
14 pkt mialam a chcialam 16
nie bylo zle ale tym zadaniem najwiecej zawalilam bo zapomnialam mowic w czasie przeszlym
mam w czwartek i jeszcze nic nie umiem
Konto usunięte: W jaki sposób się tego uczyliście? Zdanie po zdaniu? Akapitami? Czy może tylko czytaliście kilka razy?
nie ucz sie na pamiec jak sama pisalas prezentacje to ucz sie wzrokowo przeciez wiesz co gdzie mniej wiecej napisalas :)
chyba nie czaje
Ja mam jutro angielski a w srode polski :/
Najbardziej obawiam sie polaka ... moja szkola liczy 25 maturzystow ;D mamy jedna klase w szkole xd
dzis zaczely sie ustne ... z polaka mowilo dzis 12 osob chyba ... zdali wszyscy
boje sie, ze bede pierwszym uczniem w historii szkoly, ktory nie zdal ustnego ; o