Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 133 z 256
a mam pytanie dużo u Was uczniów w szkole nie zdaje ustnych z jezyków???jak to jest???ja to 30%faktycznie trzeba opowiedziec cały obrazek i odp na pytania???
u nas kazdy zdał;)))) tylo jedna osoba z technikum nie bo w komisji byla b.wymagająca nauczycielka;D
Konto usunięte: a mam pytanie dużo u Was uczniów w szkole nie zdaje ustnych z jezyków???jak to jest???ja to 30%faktycznie trzeba opowiedziec cały obrazek i odp na pytania???
A mam takie pytanko: czy dużo osób u Was w szkole nie zdaje ustnych z języków??
Na 30% trzeba opisac cały obrazek i odpowiedziec na pytania?? czy jak to jest??
czy raczej przepuszczaja??:D
u nas jak do tej pory zdali wszyscy :)
obrazek+2 pytania do obrazka+3 rozmowy sterowane :) 6 pkt wystarczy żeby zdać.
wszystko zależy od komisji, ale zazwyczaj nie robią jakichś większych problemów :)
A ja mature mam piasa cza rok ale i tak nie będe jej pisał bo pujde sobie na siłownie poćwicz z moim nowym cyklem koksu :D
u mnie jak na razie wszyscy zdali.
ZA obrazek masz chyba 4 pkt + jak odpowiesz na pyt. to chyba 8 .(łącznie) za rozmówki po 3 czyli łącznie 9 . I za język.Coś mi się tak obiło..
polski zdałem na 100 procent mimo, iż nie przygotowałem w ogóle pracy i miałem najgorszą komisję (średnio wszyscy dostawali 30-60 procent).
z niemca chciałbym chociaż 30, ale też mam najgorszą komisję, której wszyscy się obawiają
Ja tak samo. Jedyne, co zrobiłam, to dzień przed maturą przeczytałam życiorysy poetów z mojej pracy na wikipedii i to wystarczyło.
Myślę, że wszystko zależy od tematu: jak jest łatwy i przyjemny, to nie ma sensu niczego kuć na pamięć, bo bez tego da się sensownie opowiadać i na pytania odpowiedzieć.^^