Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 134 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Hej, nie chce mi sie zakladac nowego tematu...
Kupilam dzisiaj sukienke po przeczenie w h&m (ktora jest chyba moja pierwsza rzecza z tego sklepu) i tak wlasnie sie zastanawiam czy nie bede w niej wygladac jak mickey mouse...
http://www.erdbeerlounge.de/lieblingssachen/lipsy/Wundertolles-Kleid-mit-Herzen-von-HundM/i-146618/
Co myslicie...?? Bo ja jakos nie jestem przekonana...
...chce cukierka!
Widzę jak głodne oczy za nią podążają.
Duma rozpiera mnie bo wiem, że to ja mam ją.
I nie zmieni tego nic.
A ty jako widz możesz o niej śnić, Aniu:*
Wg mnie jest super, uwielbiam takie kroje. Do niej gładkie dodatki i będzie miód.
co ty gadasz, przeciez tam u ciebie to juz chaty tanie jak barszcz sa
ale dobrze kryje? bo ten co ja mam to jest terminator, nawet tatuaz nim zakryje - stad pewnie ta nazwa kamuflaz - no i pewnie dlatego ciezki jest - cos za cos :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
tja, ponad sto tysiecy za byle jaka drewniana chatke :)
akurat tu u mnie to tanio nie jest, bo mieszkam w kurorcie wakacyjnym (dobrze mysle, czy z czyms to myle )
dobrze kryje -tatuazu przypuszczam, ze moze nie, ale jesli chodzi o piegi itp to ich nie widac w ogole :)
poza piegami problemow nie mam, wiec nie powiem :) no poza sucha skora, ale to jest poza jakimkolwiek podkladem - bo odchodzic bedzie i tak czy siak :)
napisalam - ma przystojnych kolegow, a nie ciapatych - jedno z drugim sie wyklucza
wczoraj stoimy z kumplem u niego pod blokiem, pijemy piwko i jego kumpel z takim tekstem do jarka:
- ej a jak jestes pijany to nie calujesz sie z kolegami? - na to Jarek (z krzyzykami zamiast oczu jak w japonskiej kreskowce) - chyba cie pobalo!
- a ja tak - odpowiada kumpel - to spielaj - powiedzial jarek po czym sie odsunal
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
kot dobry jest, ale sie dlugo gotuje, wiec nie da rady
mowilam, ze nie wiem
ta kiecka jest z H&M? ktory sezon?
mnie sie nie podoba, ale to kwestia dodatkow jak bedziesz w niej wygladala.
Myszka Minnie mozesz byc, jak zalozysz do niej opaske z duzymi czarnymi uszami :D
100k to nic! u mnie na dzielni 3 bed house z ogrodkiem wersja bieda kosztuje 350k!!! Nawet Southend czy Bournemouth tez nad morzem, piekne miasta sa tansze niz ten pieprzony Londyn. My mamy mortgage na 250k, w Londynie moze dostaniesz 2 bed flat/ apartment, myslimy jednak zeby wyrzucic sie poza Londyn, nie wykorzystywac calego mortgage i kupic 3-4 bed dom, z ogrodem, podjazdem, garazem za ok 170-180 zeby sie nie udupiac z wysokim mortgagem.
Ceny chat sa tutaj tak wysokie, a zarobko podejrzewam jak wszedzie :/
mnie sie pytaj ja bym to nazwala kurort nadmorski jeden pies, wiadomo o co chodzi
ja tam lubie swoje piegi i ich nie zakrywam
no z tym ze u was chyba obydwoje pracujecie
moj facet szuka teraz nowej pracy, wiec nawet nie ma sensu sie pakowac w zadne kredyty, bede myslala o kupnie jak mi sie sytuacja ustabilizuje :)
to niech bedzie kuror nadmorski, jeden kij
a ja moich nie lubie :P
no tak, u nas obydwoje pracujemy, ale dochodza koszty za przedszkole, wiec czasem to jeden pies... nie mamy tutaj zadnej z babc co by sie wnukiem zajela ale kij tam, konczy w lipcu trzy lata to bedzie tansze troche, bo government daje (chyba?) 12.5h childcare free, wiec troche zejdzie.
kredyt jak kredyt, teraz wynajmujecie? jak bierzesz kredyt i wybierasz opcje interest only, to placisz grosze, wychodzi srednio polowa, max 3/4 tego co sie placi za rent wynajmujac. wg mnie to opcja lepsza, bo tansza i masz swoje :D
sa jakies inne?
no u innych ludzi czasem wygladaja fajnie :P
ja mam tu mame i tate, ale obydwoje pracuja, a starsi mojego faceta przezywaja druga mlodosc, wiec wiesz
no tak, daja iles tam godzin tygodniowo
wynajmuje od ojca mojego faceta, wiec placimy grosze w sumie :)
ale zeby dostac kredyt to trzeba miec raczej stale dochody :)
u kazdego piegi fajnie wygladaja, uwielbiam laski z piegami sa takie dziewczece
to tak jak moi nawet bym nie chciala babci miec dla mojego, w sensie tu do opieki - wiem, ze to wiele ulatwia, bo my za kazdym razem dzwonimy po opiekunke jak chcemy gdzies wyjsc :/
ale z drugiej strony nikt nam sie w nic nie wtraca - jak zwykle sa plusy i minusy - nawet gdybysmy chcieli, to mojego mama jest juz bardzo stara i ledwo chodzi - mlody by ja wykonczyl, z reszta bzika by dostal, bo ona by z nim nie wychodzila, ona ma swoje seriale i kazdy musi obejrzec ...
moja z kolei jeszcze pracuje i sama ma dzieci na garnuszku, moje rodzenstwo ma 15 lat
1. minimum 2 lata stalego udokumentowanego dochodu (wiadomo wysokosc tez sie liczy, im wiecej zarabiasz, tym wiekszy kredyt dostaniesz)
2. minimum dobry credit scoring - wiekscosc bankow bierze z Experiana, min musi byc good, masz jeszcze very good i excellent
3. depozyt - min 10% wartosci chaty - kiedys dawali i przy 5% ale przy recesji podwyzszyli wymagania
no spelniasz te trzy kryteria i wio, kredyt masz w kazdym banku
powiedz mi jakie rzesy i jaki kolor szminki/ blyszczyka uzywasz tutaj:
w ogole ile masz wlosow tez kiedys tyle mialam