W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 76 z 93
najlepiej to po całkowitym zagojeniu sie.
tak, poniewaz skóra tam jest cieńsza i nie masz tam tkanki mięśniowej
najlepiej tam gdzie masz najwiecej mięśni, tam gdzie masz skórę i kości np łokieć czy żebra oraz tam gdzie skóra jest najbardziej wrazliwa to tam boli.
skóra jest na całym ciele
Jak? Bez zmian! Czas twardo do przodu a ja dalej ten sam
Poszukuje osób z Gdańska, które zajmują się piercingiem.
Chodzi mi dokładnie o zrobienie STERNUM.
kolczyk w uchu dokładnie TRAGUS.
1. czy boli? ( tak tak wiem ze to sprawa indywidualna) ale jesli posiadacie go to jak bardzo bolało robienie.?2. jak długo sie goi ??
mam zamiar wybrac sie do osoby doswiadczonej u ktorej robilam juz dwa kolczyki ;) Ale wole zapytac jeszcze osoby które juz posiadaja takiego kolczyka :)) pozdrawiam.
@kissangelkiss ja mam dwa tragusy. Nie były to dla mnie bolesne przekłucia, raczej nazwałabym je "nieprzyjemnymi". Sama przekłuwam, więc widziałam różne reakcje na tragusa, jedni znosili to bez mrugnięcia okiem, drudzy się krzywili, ale nikt z bólu nie płakał ani się nie darł ;-) Skoro masz zaufanego piercera, to wiesz doskonale, że samo przekłucie to ułamek sekundy. O wiele bardziej zaboli, gdy zahaczysz w trakcie gojenia, które trwa średnio 3 miesiące.
dzięki za odpowiedz :)
Hej :)
Muszę wyrobić nowy dowód, byłam dzisiaj u Pana fotografa i od razu poprosiłam o retusz ucha ponieważ założyć spowrotem moje skarby nie jest łatwo, na co Pan odpowiedział ze ok te małe wymaże a tunele mogą zostać, nie ukrywam że zdziwiło mnie to trochę...
Czy ktoś z was wie może jak to w końcu jest? ( nie ukrywam że nieco się wkur**** jak mi babsko z urzędu tego nie przyjmie )
Dziękuję :)
Z tego co się orientuję Pan Fotograf powinien poprosić Cię o wyjęcie tunelu i powinien dorobić Ci normalny płatek ucha. Teraz to i tak po ptokach, więc zobacz, co przyniesie przyszłość :-P
PLanuję zrobić sobie ponownie kolczyk w pępku, miałam go 4 lata temu, został mi ślad. MOje pytanie: czy jeśli zrobię ponownie to będzie bardziej bolało? Bo miałam zrobiony idealnie prosto więc pewnie byłby zrobiony w tym samym miejscu.
Dokładnie w tym samym miejscu nie można - nie wolno kłuć przez bliznę (większy ból, dłuższy okres gojenia, możliwe powstanie keloidu). Piercer powinien dobrać dłuższy kolczyk i przekłuć pod blizną. Dzięki temu jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo migracji i brak komplikacji opisanych powyżej.
Orzeszku..... nastraszyłaś mnie:C
Nie straszę, po prostu informuję ;-) Przy dobrym piercerze nie ma się czego bać.
Ból to sprawa indywidualna, zależy od wielu czynników. Ogólnie nie jest to bolesne przekłucie, o wiele bardziej zaboli, jeśli zahaczysz w trakcie gojenia. Zakładany jest kolczyk typu labret - od środka masz płaską stopkę, z zewnątrz kulkę.