W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
lista tematów
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 25 z 93
CO POWINNIŚMY WIEDZIEĆ ZANIM ZDECYDUJEMY SIĘ NA TATUAŻ:
Konto usunięte: mam kilka pytań odnośnie kolczyka w nosie.
chcę sobie zrobić ( moze jeszcze w tym roku) takiego malutkiego, delikatnego kolczyka.
ile może mniej więcej kosztować przekłucie? czy bardzo boli? jak długo się goi?
może ktoś z Was ma i może mi to jakoś dokładniej przybliżyć?
u mnie w miescie oczywiscie w PL kosztuje to 15zl, nie boli,co do gojenia nie pamietam dokladnie ale chyba tak szybko jak i szybko zarasta po wyciągnieciu kolczyka
Konto usunięte: Powiedzcie mi bo jestem strasznym laikiem w tych sprawach... na razie. Zrobilam sobie kolczyk w dolnej wardze 3 dni temu (dzisiaj jest 23.09 ) opuchlizna powoli schodzi, choc jeszcze jest, ale odnosze wrazenie ze kolczyk jest za krotki. Dlaczego? Bo to 'zapiecie' z tylu strasznie wżyna mi sie w skore. Moze tak powinnobyc na poczatku? A moze zawsze tak jest ?
Aha... ku pamieci. Czy tego rodzaju kolczyki mozna wymienic po okresie ok. 2 tyg? Chcialabym go zmienic na taki z gumowym zakonczeniem, bo nie chce porysowac szkliwa.
wg mnie ucucie zbyt malego koloczyka masz bo warga jeszcze jest spuchnieta ja przy pierwszym przekluciu dostalam od kosmetyczki wiekszego kolczyka po zejsciu opuchlizny zmienilam na mniejszego
Konto usunięte: Dobrze sie czujecie ? Wy na wszytkich z gory patrzycie czy jak ?
Robilam u piercera, w salone....
rece opadaja....
To, ze w salonie nie oznacza, ze u profesjonalisty. ;] Jeżeli dał Ci za krótki kolczyk to dupa a nie piercer z niego.
Konto usunięte: ...aha a ty NIGDY wiecej nie rob kolczyka u kosmetyczki. Ona nie jest do tego wykwalifikowana... to tak jakbym ja ci go zrobila.
Piercer nie potrzebuje kwalifikacji...
Konto usunięte: To, ze w salonie nie oznacza, ze u profesjonalisty. ;] Jeżeli dał Ci za krótki kolczyk to dupa a nie piercer z niego.
Boze... dala mi odpowiedni kolczyk... to nawet dyskusji podlegac nie powinno ....
Zle sie wyrazilam. Mialam na mysli to, ze kosmetyczka uj sie zna... a piercer ma jednak juz jakas wprawe w tym co robi.
Czy co, chcesz powiedziec ze tu i tu mozna isc, i nie bedzie problemu. Jak ci pistoletem nos przebija... Co kto lubi.
Konto usunięte: Zrobilam sobie kolczyk w dolnej wardze 3 dni temu (dzisiaj jest 23.09 ) opuchlizna powoli schodzi, choc jeszcze jest, ale odnosze wrazenie ze kolczyk jest za krotki. Dlaczego? Bo to 'zapiecie' z tylu strasznie wżyna mi sie w skore.
Ogarnij się ;]
Konto usunięte: Zle sie wyrazilam. Mialam na mysli to, ze kosmetyczka uj sie zna... a piercer ma jednak juz jakas wprawe w tym co robi.
Czy co, chcesz powiedziec ze tu i tu mozna isc, i nie bedzie problemu. Jak ci pistoletem nos przebija... Co kto lubi.
Gówno prawda. To, ze ktoś pracuje w studiu, nie u kosmetyczki wcale nie oznacza, ze ma odpowiednią wiedze, umiejetnosci i sprzet.