Konto usunięte: Trylogia czasu to bardziej fantasy
:(
Konto usunięte: Nie mów nikomu, Harlan Coben 7/10Bardzo szybko się czyta, wciągająca fabuła pełna akcji. Zaskakujące zakończenie, szczególnie sprawa ujawniona dosłownie w ostatniej scenie.
Ćśśś! Zamierzam to przeczytać. :D
A ostatnio:
- "Jedyna szansa" H.Coben - 9/10. Potrafi, skurkowaniec, budować napięcie... Czasem, jak był jakiś opis np. wprowadzający coś czy relacjonyjący wydarzenia, to przypominał mi się Larsson - podobnie wprowadzał coś nowego, inny temat. Tylko że u niego to zajmowaaało... :)
- "Najczarniejszy strach" H.Coben - 7-7,5/10. D*py nie urywa, niby zaskoczenie na końcu było, ale jakieś to takie... "bez emocji". Przeczytana ekspresowo. Fajnie, że dużo dialogów i mało opisów. Straciła w porównaniu z poprzedniczką.
Zaskoczenie Cobenem przemiłe! Przyniosłam do domu "Jedyną szansę" już wcześniej, odniosłam i wróciła z "Najczarniejszym strachem". Nie wiedzieć czemu, miałam opory z rozpoczęciem czytania. Jednak rozpoczęłam i było warto. :) Czyta się ekspresowo, wciąga niesamowicie, styl jest lekki, brak skomplikowanych określeń. Sięgnę po następne, z pewnością. :)
Konto usunięte: Zaskakujące zakończenie, szczególnie sprawa ujawniona dosłownie w ostatniej scenie.
Też to zauważyłam w dwóch w/w. :) Niby wszystko już wiadomo, wszystko się wyjaśniło, a tu jeszcze jeden rozdział i bach! Całkiem inne albo jeszcze jakieś rozwiązania. W żadnej z dwóch książek nie wpadłam na to, że mogłoby tak być. A później "a no rzeczywiiiście...". ;)