RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 czerwca 2009 (pierwszy post)
Witam

FILMY
(polecane, szukane, opinie..itd.)

Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?
Chcesz go polecić innym ?
Szukasz filmów ?
W tym temacie masz szanse zareklamować film innym
i znaleźć to co polecają inni

Chcesz wyrazić swoją opinie na temat któregoś filmu
w tym temacie masz okazje podzielenia sie swoimi spostrzeżeniami

Nie pamiętasz tytułu filmu którego szukasz ?
umieść krótki opis i czekaj... cierpliwości ktoś Go na pewno widział

ZASADY

- wstawiamy najwyżej dwa filmy z krótkim opisem o czym są
(można dodać własne spostrzeżenia )
- Proszę o nie wypisywaniu listy np. 50 filmów co są kÓl
- Proszę nie "nabijać" niepotrzebnych postów
( piszemy tylko o filmach i naszych opiniach na dany film )
- za zbędne posty nagrodą będzie :ban:
- Nie "obrażamy" innych forumowiczów
(każdy ma prawo lubić to co chcę, uszanujmy gust innych)
- Filmy proszę prezentować TU a nie odsyłać linkami do innych stron

Proszę stosować się do tych zasad lub :ban:

Pozdrawiam
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  8 lipca 2009
RexMundi
RexMundi: Widział ktoś OPÓR ? warto starac sie o ten film ?

Sugerujac sie filmwebem chyba mozna obejrzec, ale nie nastawiajac sie na cos szczegolnego.

Konto usunięte
Konto usunięte: Odwazna

kurde, cos mi nie idzie to wklejanie obrazkow...raz za duze, raz za male.
wiewiooorka
wiewiooorka
  8 lipca 2009
RexMundi
RexMundi: Widział ktoś OPÓR ? warto starac sie o ten film ?

nie jest zły
dobra muzyka i zdjecia
obsada nienajgorsza całkiem dobrze sie sprawowała:) fabuła tez ciekawa
ale jako film o II wojnie swiatowej o Żydach itd to niesty zawiódł mnie:((
bardzo mija sie z prawda (delikatnie ujete) która znamy
a historia II wojny swiatowej to temat ktory powinno sie poruszac tylko i wyłącznie po to by pokazac prawde :and:
wiec jezeli ktos chce obejrzec ten film ze wzgledu na watek historyczny to nie polecam bo bedzie bluzgał ze hoho:)
na pewno jest co krytykowac w tym filmie :)
wiewiooorka
wiewiooorka
  9 lipca 2009

szukam filmów (znowu) :)
z wątkiem wielorakiej osobowosci/rozdwojenia jazni/dysocjacji jak kto woli schizofrenia tez moze byc:P
pomijając "piekny umysł" "siłe strachu" "mechanika" i "blady strach" :woot:

kuba92762
kuba92762
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: szukam filmów (znowu) :) z wątkiem wielorakiej osobowosci/rozdwojenia jazni/dysocjacji jak kto woli schizofrenia tez moze byc:P pomijając "piekny umysł" "siłe strachu" "mechanika" i "blady strach"

Moze "Zostań"? ciezki film, ale pojawia sie tam rozdwojenie jazni:)
wiewiooorka
wiewiooorka
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Moze "Zostań"? ciezki film, ale pojawia sie tam rozdwojenie jazni:)

Konto usunięte
Konto usunięte: obsada: Ewan McGregor Ryan Gosling Kate Burton

:w00t::crylol:
Ichabod
Ichabod
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: z wątkiem wielorakiej osobowosci/rozdwojenia jazni/dysocjacji jak kto woli schizofrenia tez moze byc:P pomijając "piekny umysł" "siłe strachu" "mechanika" i "blady strach"

Primal Fear - pierwszy film z Edwardem Nortonem; zagrał on podejrzanego o morderstwo cierpiącego na rozdwojenie jaźni
Mr. Brooks - genialna rola Costnera
Memento
Identity
Repulsion - stary, ale dobry
Le Locataire - j.w.
The Jacket
Tefen
Tefen
  9 lipca 2009

Jeśli chodzi o filmy grozy to chciałbym polecić wszystkim islandzko - niemiecki film Bagno (Myrin) - 2006 r.. Filmik naprawdę świetny, trzymający w napięciu do końca.
Powstał on na podstawie równie znakomitej książki Indridasona " W bagnie".
Dla wszystkich którzy lubią zagadki kryminalne tutaj rozwiązywane przez komisarza Erlendura

unfounded
unfounded
  9 lipca 2009
RexMundi
RexMundi: Widziałeś/aś ostatnio dobry film ?

filadelfia

Konto usunięte
Konto usunięte: Młody prawnik z Filadelfii jest homoseksualistą i nosicielem wirusa HIV. Kiedy jego zwierzchnicy dowiadują się o jego chorobie zwalniają go z pracy. Nie mający już nic do stracenia młody człowiek podaje swą firmę do sądu...

tajemnica brokeback mountain

Konto usunięte
Konto usunięte: Ennis i Jack poznali się jeszcze jako młodzi ludzie, starający się o pracę u jednego przedsiębiorcy. Ponieważ do pracy potrzebowano dwóch ludzi, obydwaj dostali posadę. Chodziło o pilnowanie stada owiec pasących się na Brokeback Mountain. Z początku młodzieńcy niewiele ze sobą rozmawiali. Z czasem jednak naprawdę się zaprzyjaźnili, a można nawet powiedzieć, że się w sobie zakochali. Obaj bowiem postanowili ujawnić swoje skłonności homoseksualne i nawiązali romans. Nadszedł jednak czas, gdy trzeba było sprowadzić owce z gór i drogi Ennisa oraz Jacka rozeszły się. Obydwaj założyli rodziny z dala od siebie. Po kilku latach Jack postanowił odnowić kontakty z Ennisem.
agoosiaaa
agoosiaaa
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: http://pic.leech.it/i/b3dae/c270b27c71997733.jpg

taken...
jakos nie moglam wziasc tego filmu na serio i powodowal u mnie wybuchy smiechu, przy ogladaniu.
ja chyba mam cos nie tak z glowa :woot:
WueRZet
WueRZet
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: tajemnica brokeback mountain

Jeden z najbardziej przecenionych filmów w historii. Gdyby nie otoczka, oraz problematyka jaką się zajmuje byłaby to kolejna średnia amerykańska produkcja :nie:
kuba92762
kuba92762
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wiewiooorka

Obsada moze smieszyc, ale jednak jest to ciezki film, szczerze? Musialem przeczytac wytlumaczenie na necie bo nie do konca go zrozumialem.

Konto usunięte
Konto usunięte: jakos nie moglam wziasc tego filmu na serio i powodowal u mnie wybuchy smiechu, przy ogladaniu. ja chyba mam cos nie tak z glowa

E tam. Moze nie jest jakis przeambitny, ale jest w stylu starych dobrych filmow akcji takich jak Komando itp i przez to wlasnie ma ten urok.:)

Człowiek w ogniu

Konto usunięte
Konto usunięte: Film powstał na podstawie powieści A.J. Quinnell pod tym samym tytułem. Powieść jak i inne książki autora jest autobiograficzna, gdyż naprawdę jest on najemnikiem i podróżnikiem. Film skupia się na byłym żołnierzu amerykańskim (Denzel Washington), który żyje w Mexico City. Niechętnie zgadza się on chronić dziecko Pinta Balletto, którego rodzice są zastraszeni przez grupę porywaczy. Nieoczekiwanie, zjadliwy samotnik zaprzyjaźnia się z dziewczyną jednakże, gdy zostanie ona porwana, a później zamordowana, żołnierz zaczyna się obwiniać i zbiera się w nim odpowiedzialność oraz żądza zemsty...

Denzel dla mnie w tym filmie pokazal, ze jest jednym z lepszych aktorow.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  9 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: z wątkiem wielorakiej osobowosci/rozdwojenia jazni/dysocjacji jak kto woli schizofrenia tez moze byc:P

Fight Club :D
Ja Irena i Ja :D
Bezsenność
Sekretne Okno z J.Deppem
Ptasiek

Konto usunięte
Konto usunięte: tajemnica brokeback mountain

ciężki film :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Człowiek w ogniu

lubię ten film :tak:
i końcowa piosenka jest fajna
...Ignorance is bliss...
wiewiooorka
wiewiooorka
  10 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Obsada moze smieszyc, ale jednak jest to ciezki film, szczerze? Musialem przeczytac wytlumaczenie na necie bo nie do konca go zrozumialem.

chodziło mi o to ze wlasnie dobra całkiem :mrgreen:

RexMundi
RexMundi: Fight Club :D Ja Irena i Ja :D

hehe dzieki
fight club nawet niezły :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Memento

e ....on miał popsuta głowe z tego co pamietam a nie wieloraka osobowosc
NeverMind1910
NeverMind1910
  10 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: e ....on miał popsuta głowe z tego co pamietam a nie wieloraka osobowosc

Pamiętał tylko wydarzenia z pięciu ostatnich minut. Film rewelacyjny.. Jeden z lepszych jaki oglądałem. Skłania do myślenia, ponieważ akcja dzieje się wspak od zakończenia do początku. Człowiek musi sobie w głowie wszystko ułożyć chronologicznie lub.. obejrzeć film od końca :)

Konto usunięte
Konto usunięte: fight club nawet niezły :)

Nawet niezły? Jeżeli Fight klub to film niezły, jaki film zatem jest dobry lub bardzo dobry?

RexMundi
RexMundi: Sekretne Okno z J.Deppem

Podobał mi się ten film. Rewelacyjne zakończenie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Obsada moze smieszyc, ale jednak jest to ciezki film, szczerze? Musialem przeczytac wytlumaczenie na necie bo nie do konca go zrozumialem.

Po co? Piękno tego filmu polega na tym, że zakończenie jest kwestią interpretacji. Każdy może ten film zrozumieć inaczej. Moim zdaniem dobrą rolę w filmie zagrał Gosling. Nie rozumiem wcześniejszego śmiechu. Pomimo młodego wieku to bardzo dobry aktor. Oczywiście początki miał dosyć komicznie grając w serialach dla młodzieży jednak to porządny aktor.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeden z najbardziej przecenionych filmów w historii. Gdyby nie otoczka, oraz problematyka jaką się zajmuje byłaby to kolejna średnia amerykańska produkcja

Nie jestem tolerancyjny dla homoseksualistów i film mnie zwyczajnie brzydzi. Zazwyczaj dzieło kontrowersyjne w Stanach pryzmuję się bardzo dobrze. U nas w Polsce jest inaczej.. Co nie znaczy, że mamy gorszy gust.

Konto usunięte
Konto usunięte: Sugerujac sie filmwebem chyba mozna obejrzec, ale nie nastawiajac sie na cos szczegolnego.

Dobra rada. Nie sugeruj się filmwebem..

Ja na dzisiaj mogę polecić Godziny strachu. Przyjemny thriller z zaskakującym zakończeniem. Nie jest to kino najwyższych lotów, jednak jest w filmie coś co każdemu powinno się spodobać.

A teraz pora na horror.
NeverMind1910
NeverMind1910
  10 lipca 2009

Wybaczcie za zdublowany post.
Myśląc o rozdwojeniu jaźni przypomniał mi się wyśmienity film "Spokojny człowiek".
Genialne dzieło, o dziwo film jest stosunkowo "młody".

Gorąco polecam koneserom "inteligentnego kina"

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.