Są tutaj tacy?
Narodowcy/Endecy/Patrioci strona 2 z 9
Bazyli,ty jesteś Bredzisław !!
Odpowiadaj tylko i wyłącznie za siebie. Nie przypominam sobie bym upoważniła Cię do wypowiedzi w moim imieniu np?! To po pierwsze, a po 2, nie odnosisz Józuś wrażenia, ze Twoja wypowiedź jest dość butna i arogancka?!
Z Twojej wypowiedzi wynika, że piszesz o czasach współczesnych... więc tak tylko Ci przypomnę, że w chwili obecnej to chyba tylko Ukraina walczy sama o swój kraj, a w każdym innym zakątku świata(Bliski Wschód) -NATO. Trudno więc oczekiwać od najemników czy żołnierzy innych krajów że będą walczyć z poświęceniem i oczekiwać od nich patriotyzmu w stosunku do cudzego terenu i narodu. Takie moje zdanie, a Ty masz prawo się z nim nie zgadzać :)
Dziwna ta Wojna. Rosja nie przyznaje się do tego że tam walczy ich wojsko więc oficjalnie można powiedzieć że nie wiadomo z kim ta Ukraina walczy bo nie słyszałem aby wypowiedziała Rosji wojnę bo pewnie wie że i tak nikt by nie stanął w jej obronie. A Putin ma wyrąbane ilu Rosjan tam zginie czy najemników czort wie kto tam walczy czy regularne wojsko czy najemnicy. A sankcje Europy na Rosję to jakieś kpiny. Dopiero jak by EUropa zaprzestała od nich kupować GAZ to by mieli przesrane. ALe wiemy że do tego nie dojdzie.
Przeszłe i przyszłe dla wojska żołnierz ma wartość tylko jak jest w pełni sprawny a jak coś nie tak kop w dupę jeden plus to emerytura po 15 latach i sporo ludzi tylko dla tego idzie do wojska a resztę dorabiają w cywilu. Prawdziwy patriota jak widać nie masz nic do dodania więc już nie będę z tobą polemizował.
A no wygnani z raju na wieczną tułaczkę...ale to tylko biblia opowieści dla małych dzieci.
NO i sąd ostateczny też...Dinozaury już wyginęły więc na 100% i na nas przyjdzie czas.
Pilnujmy siebie będziemy w niebie ? :D
A resztę niech czort ....
Wolę wierzyć że to raczej matka natura ma wpływ na nasze życie na tym Globie
Non stop niszczy bezustannie
Takie rozumowanie typu jutro kometa walnie w glob i co i powiesz bo BÓG TAK CHCIAŁ... Chciał czy nie chciał taki los ...i po ptokach.
Cześć Kwiatuszku
Wypowiedziałem się w swoim imieniu. Na józka rozumek, wszystko wynika z miłości: przykazania, powstanie świata, cnoty :)
Józio do miłości powołany A Madame Kwiatuszek?
BTW Faktycznie trochę tych symboli faszystowskich widziałem ostatnio....
Wziąwszy pod uwagę to, że Ukraina sprzedaje Rosji broń którą później Rosja zabija Ukraińców, to masz racje, strasznie dziwna ta wojna. Co do skuteczności sankcji....Nie oszukujmy się, bo większość firm i koncernów niemieckich ma swoje interesy w Rosji chociażby w Gazpromie. Nie tak dawno temu wyciekły dokumenty o przynależności Putina do Stasi. Udziały Putina zasilają upadający Niemiecki Doutsche Bank... kółko się kręci.... Co zas do terytorium Ukrainy, to moim skromnym zdaniem jej los został przesądzony na szczycie G 20. Trump dogadał się z Chinami i ponad głowami Putina i Merkel których łączy obopólna "big love" i wiele interesów, zniszczą ekonomicznie strefę euro co już ma początek we Francji z najsłabszym prezydentem a zarazem największym sojusznikiem Niemiec, ten pociągnie za sobą Merkel i Niemcy, a te z kolei Putina z Rosją. Reakcja łańcuchowa...Tramp dostanie zachodnioeuropejskie rynki zbytu, Chiny Afrykę, Putin tylko Ukrainę. Ludność już jest przesuwana na zachód i wiele terenów Ukrainy zaczyna się wyludniać... Do tego wojownicza i wojująca Banderą Ukraina traci kolejnych sprzymierzeńców... Nikt się w ten bajzel nie wmiesza! Putin który w Polsce upatruje sojusznika musi być strasznie słaby... Oby tylko ta słabość i stawianie go pod ścianą nie zrobiła światu kuku
Zgadzałoby się, ale my mówimy o patriotyźmie w czasie pokoju, a ten niejedno ma imię... Dlaczego postrzegasz go tylko przez pryzmat wojny i wojska?!
Tak Józuś xd A potrafisz powiedzieć jakie czy klepiesz jak mantrę za tvn który zapłacił 20 kafli za ustawkę o nazistach i wafelkowych faszystach xd?! O tym że za ich głupotę płacimy z naszych podatków spec-komórce w policji która inwigiluje grupy narodowe w poszukiwaniu szitu w lesie już nawet nie wspominam...!xd
Kwiatuszku, znów jesteś agresywna, musimy poćwiczyć okazywanie miłości. Zrzuć kolczystość swoją. Taki o to radosny kwiatek dla Ciebie -
Jakieś nowe się pojawiły, krzyż w kole, pozostał niezmienny. Może, coś tutaj wstawię np powyższe krzyże ustawione po przekątnej w grze- kółko krzyżyk. Dziecinne, mimo to niepokoi. W zło nie zamierzam spoglądać.=)
Lubię Kwiatuszku wafelki, a Ty? Masz swoje ulubione nadzienie?
Udanego dnia Słoneczny Kwiatku, pamiętaj o tawułkach.
What??? A od kiedy krzyż celtycki, mieczyk Chrobrego czy falanga są symbolami zakazanymi?! Wszystkie organizacje używające tych symboli działają legalnie, a symbole są zarejestrowane i zatwierdzone przez sąd Do czasu delegalizacji, a takich odważnych nie ma.... działają legalnie i mają prawo do używania symboli nadanych i zarejestrowanych w sądach Trochę historii by Ci się Józuś przydało, bo coś na bagnach szare komórki Ci wyżarło Nie dość że kiepski z historii, to jeszcze i katolik do d...py
Nie tak dawno temu ktoś zapytał mnie jaki rząd wg mnie jest patriotyczny?! Ktoś odpowie wg wiedzy z otaczającego nas świata?
To pytanie teoretyczne czy mam wskazać daną partie?. Jak dla mnie kazdy człowiek u władzy sie zmienia zazwyczaj na gorsze. I juz to go przekreśla aczkolwiek podejmowanie kluczowych dla obywateli decyzji nie zawsze jest moralne lecz jak wiemy cel uświeca środki. Nie ma dymu bez ognia. Historia zazwyczaj wszystko weryfikuje czy cos było warte świeczki czy nie.
Więcej miłości Kwiatuszku. Wyzwól swoją duszę od nienawiści i pozwól działać Panu Bogu, wszak wszyscy jesteśmy dziećmi jednego Boga. :)
A podpis pod krzyżem był jednoznaczny, oznaczał nacjonalistów. Zresztą to fikcja, adekwatna demonom. :) Kłamstwa i manipulacje. Ufam tylko Bogu i stworzeniom Mu posłusznym. Czyli nie tobie i podobnym. :)
Życzę Tobie Kwiatku byś stanął kiedyś przed obliczem Boga, w duchu prawdy.
Szatan nigdy nie będzie bogiem, bo już udowodnił, że za głupi, chciwy, za samolubny. Nie ma w nim prawdy, miłości i światła, jest po prostu martwy. W trawestów mam uwierzyć? W aborcję? A może w eutanazję? Mam uwierzyć w wojny na tle religijnym? A może w narkotyku? To pasuje tylko do jego fikcji, a nie do harmonii z której podchodziłem.- realnej ziemi, świata stworzonego przez jedynego Boga. I dobrze o tym wiesz.