dlaczego nie decydujemy jak długo mamy żyć, i kiedy chcemy umrzeć?!
Pytanie o Boga:), skoro Bóg nam dał wolną wolę do decydowania o sobie, to... strona 3 z 22
aha czyli żeby być uznaną przez wasze "towarzystwo" muszę kraść, palić, plądrować, zdradzać i dopiero wtedy mogę zostać przysłowiowym cyganem który dał się powiesić i równego wam. No nic z tego kolego
Możesz uznać mnie za kogoś pokroju Stefci Rudeckiej :) w tym "zacnym" towarzystwie, ale mój kodeks etyczno moralny jest wyżej od Boskiego, a na pewno wyżej od twojego towarzystwa.
Niestety kościół robi wszystko żeby odciąć człowieka od Boga, wybił więcej ludzi od Hitlera, no to niezłe "nie zabijaj"... a ludzie nadal myślą, że spotkają tam Boga...Dramat. Gdyby w końcu poznali prawdę, że tak naprawdę żaden pośrednik nie jest potrzebny między nim a Bogiem to kościół by upadł. Stanie się tak na pewno, ale potrzeba jeszcze trochę czasu :)
Każde myśli słowa i czyny są weryfikowane i to my sami się sądzimy i decydujemy o własnym losie po śmierci..
To zależy jak bardzo ludzka dusza została zdegradowana i czy nadal ma wystarczająco dużo światła, by pozwolono jej na naprawę swoich czynów (przeciętny Kowalski dostaje wtedy szanse w innym wcieleniu, by odzyskać utracone światło w macierzy). Natomiast największy grzesznik nie dostaje takiej szansy i zostaję wciągnięty przez siły ciemności, UFO i innych sługów zła, Dusza jest niszczona i wykorzystywana do produkcji płynów biologicznych, by przedłużać ich Duszy życie.
wiesz rosjanie, po powrocie gagarina spytali sie go, co tam widac w kosmosie, gagarin stwiedzil, ze jak juz wylecial na orbite, popatrzyl w prawo, popatrzyl w lewo i stwierdzil, ze nie widzi boga, wiec go nie ma.
Skoro pan bóg dał nam wolną wolę to dlaczego musimy w niego wierzyć ?
" JAM jest pan bóg TWÓJ który cie wywiodl z ziemi egipskiej.... "
"1 !! Nie bedzesz miał bogów cudzych przede mna... "
niby wolna wola a miłosierny jest takim egoista....
Pewnie głęboko w to wierzysz jednak prawda jest inna...
I czym go zastąpisz? Wszak przyroda próżni nie znosi. Kościołem latającego potwora? To nadal kościół, vel wspólnota ludzi czego zrozumienie stanowi dla was ogromne wyzwanie. Wydawałoby się, ze są to banalnie proste rzeczy a tutaj urastają do rangi PROBLEMU!