Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: ma ale raczej jako chwyt marketingowy... w słabych warunkach tylko statyw... temu muszę obniżać przysłonę, żeby bezpiecznie wydłużyć czas, przez co głębia ostrości jest mizerna...

tak jak napisalem wyżej przy tak krotkiej ogniskowej można z ręki duzo dłuższy czas wyciągnąć
shamaramorgan
shamaramorgan
  17 stycznia 2010

zdjęcia zrobione za czasów życia mojej świętej pamięci cyfrówki :]
Dodam dwa, bo idę zaraz spać, a komputer ciągle mi się zawiesza.

za bardzo wyostrzyłam, teraz niewiele mogę z tym zrobić.

jedno z moich ulubionych zdjęć i miejsc.
Tutaj niedokładnie usunęłam ławkę ;)

dobrej nocy

MyslPozytywnie85
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 16
MyslPozytywnie85
  17 stycznia 2010

żebyś od razu skierował temat na techniczne detale, to nie musiałbym się rozpisywać bez sensu, wcale nie chodziło mi o to... zszedłeś na mój temat, ja wszedłem na Twój... to pierwsze zdjęcie pod słońce jakie w miarę mi wyszło i nie kierowałem się żadnymi zasadami... wolę eksperymentować niż ulegać konwenansom... co nie znaczy, że nie lubię przyswajać teorii, chętnie na ten temat poczytam ;)

HandOfFate
HandOfFate
  17 stycznia 2010
Flo
Flo: no ja wiem, ale uważasz, że moje zdjęcia są tak stylizowane?

w moim mniemaniu skromnym tak, lekka dominanta jednego koloru, reszta kolorow wyplowiala itd, dla mnie taki wlasnie vintage :)
nie mowie ze to cos zlego, mnie osobiscie po prostu sie to nie podoba bo wszystkie 15latki tak robia i stalo sie to nudne
spioch
spioch
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: jedno z moich ulubionych zdjęć i miejsc. Tutaj niedokładnie usunęłam ławkę ;) dobrej nocy

Pierwsze miodzio ! A co do drugiego to fakt widać jak zapierniczałaś stemplem ;)

Ale nie wiem po co bo ja dałbym szeroki kadr i umieścił drzewo z ławką po boku .. a na tle góry.
spioch
spioch
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: to pierwsze zdjęcie pod słońce jakie w miarę mi wyszło i nie kierowałem się żadnymi zasadami... wolę eksperymentować

No tak czyli coś na zasadzie " o ja pierd** w chu** tych ustawień tutaj ale poprzestawiam trochę , pozmieniam zrobię ze 40 ujęć a na kompie się jedno wybierze"

Żeby zrobić dobre zdjęcie musisz znać teorię bo jak tego nie nadgonisz to do końca życia jak Ty to nazwałeś .. Twoje zdjęcia będą jednym wielki nieudanym eksperymentem.
HandOfFate
HandOfFate
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: pskowronski

zdjecia masz kiepskie, takie zwyczajne, niczym nie wyrozniajace sie z tlumu i sam fakt tego ze masz lustrzanke a nie kompakt nie zrobi z Ciebie mistrza, a ze zdjec Twego autorstwa arcydziel. Sam nie jestem mega cudownym fotografem i daleko mi do tego poziomu ale mysle ze chociaz nadrabiam okiem i pomyslem tam, gdzie inni nic nie widza i trzaskaja zwyczajne zdjecia...zreszta, nie mnie oceniac to, jakie zdjecia robie, robie je dla siebie poki co, i to mnie maja sie podobac. Tak tez jest. Krytyke lubie i szanuje jak jest poparta czyms wiecej niz haslem "bleee"
shamaramorgan
shamaramorgan
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale nie wiem po co bo ja dałbym szeroki kadr i umieścił drzewo z ławką po boku

ale z tamtej perspektywy nie byłoby widać próchnicy drzewa, a o nią mi najbardziej chodziło.
Gdzieś powinnam mieć zdjecie z Twojej perspektywy, jutro poszukam i ewentualnie wstawię ;)
spioch
spioch
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie osobiscie po prostu sie to nie podoba bo wszystkie 15latki tak robia i stalo sie to nudne

Hand 15stki sobie odpuść bo raz że prokurator a dwa że jak to przeczytają wkurzą się i zaczną Ci dawać jedynki na profilu to na minus zejdziesz i nie będziesz już taki cool :lol:
MyslPozytywnie85
MyslPozytywnie85
  17 stycznia 2010

a tu się mylisz, bo przyciski są zaj*biste:) i obsługa ich nie jest dla mnie czarną magią ;) zależności między iso, ev, przysłoną i czasem może i tak... ale to jest do nadrobienia i nie boje się o to ;) a zdjęcie w tym dniu zrobiłem jedno pod słońce a nie 40 jak to sugerujesz... więc widzę, że próbujesz mnie zaszufladkować gdzieś pod "nieudany eksperyment" tak więc pokój!!!, bo nic tu więcej po Tobie nie mogę się spodziewać .

spioch
spioch
  17 stycznia 2010

Nie szufladkuje :) Jesteś po prostu kolejną osobą tutaj która ma jakiś tam sprzęt ...
Ale ma duże braki w podstawowej teorii.

Jeśli chodzi o mnie to zanim jeszcze miałem aparat to już czytałem jego instrukcje oraz zamawiałem książki z neta ... Jak potem wziąłem sprzęt do ręki to nie patrzyłem jak ciele w namalowane wrota i nie pisałem na fotce postów typu "jak zrobić dobre zdjęcie"
A wierz mi że tutaj to plaga, ludzie uważają że instrukcja obsługi to zbędna rzecz.

MyslPozytywnie85
MyslPozytywnie85
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte:

ja też lubię swoje zdjęcia i mogą być przeciętne, kiepskie, zwyczajne, nie wyróżniające się z tłumu, a sam fakt posiadania lustra nie robi ze mnie mistrza, a ze zdjęć arcydzieł... za to robi ze mnie poszukiwacza, daje mi możliwość odejścia od stereotypów, co za tym idzie daje mi możliwość popełniania błędów, daje mi możliwość nauki i obserwacji... zgłębiania tematu... po to kupiłem lustro, bo tu o wszystkim decyduję ja i jeśli coś spier**le to wiem, że ja to zrobiłem a nie "auto" mojego aparatu...
MyslPozytywnie85
MyslPozytywnie85
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte:

no widzisz ja tak nie uważam, nie piszę takich postów, ani nie czekam na "rewelacje" ze strony pseudo popleczników, którzy tylko czekają na rewanż... źle mnie oceniłeś, braki mam, ale uzupełniam bo to mnie interesuje... a wystawiłem zdjęcia tu bo chciałem poznać inny punkt widzenia niż mój...
HandOfFate
HandOfFate
  17 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Hand 15stki sobie odpuść bo raz że prokurator a dwa że jak to przeczytają wkurzą się i zaczną Ci dawać jedynki na profilu to na minus zejdziesz i nie będziesz już taki cool

nie mam zdjec w profilu, nikt mi maksików nie stawia ani jedyneczek :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: ja też lubię swoje zdjęcia i mogą być przeciętne, kiepskie, zwyczajne, nie wyróżniające się z tłumu, a sam fakt posiadania lustra nie robi ze mnie mistrza, a ze zdjęć arcydzieł... za to robi ze mnie poszukiwacza, daje mi możliwość odejścia od stereotypów, co za tym idzie daje mi możliwość popełniania błędów, daje mi możliwość nauki i obserwacji... zgłębiania tematu... po to kupiłem lustro, bo tu o wszystkim decyduję ja i jeśli coś spier**le to wiem, że ja to zrobiłem a nie "auto" mojego aparatu...

no i najwazniejsze ze Ty je lubisz. Ja sie za mistrza zadnego nie mam, wrecz za typowego amatora, ale imo zdjecia robie klase lepsze niz Twoje, zreszta mozesz sie cofnac na wczesniejsze strony tego tematu i sam poszukac moich zdjec to bedziesz mial jakies tam porownanie :)
bartheq
bartheq
  18 stycznia 2010

a wy nadal o tym samym? zajmijcie sie robieniem zdjec a nie dyskutowaniem (: