Gutek909
Gutek909
  11 stycznia 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
egze
egze
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: w pierwszej polowie ewidentnie gwizdali pod chorwatow

głupoty, tak samo karali ich jak i nas... tyle, że nasi częściej dawali powody do tego, by ich karać.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 stycznia 2010
No to gramy o brąz.
Co tam ciekawego w typerze się dzieje? :)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
egze
egze
  30 stycznia 2010
No cóż polegliśmy czego można się było spodziewać.
3 gole na takim poziomie to prawie przepaść, Chorwaci byli dzisiaj lepsi i nie ma co się usprawiedliwiać sędziami. Mam nadzieję, że nasi powalczą o brąz, choć i tak moim zdaniem faworytami w tym meczu będą Islandczycy.
Batyslav
Batyslav
  30 stycznia 2010
egze
egze: głupoty, tak samo karali ich jak i nas... tyle, że nasi częściej dawali powody do tego, by ich karać.

tjaaaa jakos fauli w ataku i 2minutowek nie lapali jak nasi
Gutek909
Gutek909
  30 stycznia 2010
jak możecie mówić, że sędziowie nie gwiżdżą pod Chorwatów, jak to kur:cenzura:wa gołym okiem widać, nawet dla zupełnego laika... Fakt, nasi sami są sobie winni, że ten mecz przegrali, w drugiej połowie trafiał tylko młody Jurecki.. Niektóre z decyzji sędziów w tym meczu są dla mnie niezrozumiałe, Chorwat popełnia błąd w ataku, a sędziowie dyktują rzut karny, za obronę w polu bramkowym.. Tak samo jedna akcja jeden sędzia pokazuje faul w obronie Chorwatów, drugi faul w ataku naszego i co ? piłka dla chorwatów, to tylko niektóre przykłady, było ich zapewne więcej, ale teraz nie jestem w stanie o tym gadać..

Żeby nie było, nie usprawiedliwiam porażki decyzjami sędziów, ale Norwegowie sędziowali dziś źle i tyle.

Brawo dla chłopaków za pierwszą połowę, bura za drugą..
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 stycznia 2010
Fajnie jak jeden sędzia pokazywał faul i piłkę dla nas a drugi kroki. Wtedy zgłupiałem:ziober2:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
egze
egze
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: tjaaaa jakos fauli w ataku i 2minutowek nie lapali jak nasi

Dwuminutówek akurat więcej mieli chyba Chorwaci :Woot:
arturrr991
arturrr991
  30 stycznia 2010
Polaków na samym wstępie można pochwalić za dobry mecz. Szczególnie w pierwszej połowie grali o niebo lepiej od Chorwatów. Niestety w drugiej połowie troszkę się pogorszyło i przegraliśmy.
Nie można mówić, że sędziowie dzisiaj dobrze sędziowali. Dopatrzeć się można było przynajmniej 7-8 sytuacji, w których popełnili błędy niestety na naszą nie korzyść. Trochę szkoda, że mecze półfinałowe sędziują tacy a nie inni sędziowie. Cieszy mnie fakt, że gra naszych się bardzo poprawiła i myślę, że brąz będzie:)
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  30 stycznia 2010
to był mecz do wygrania
PrezesWaszegoKlubu
PrezesWaszegoKlubu
  30 stycznia 2010
I tak właśnie koniec meczu aja dokładnie obejrzałem ten mecz i smiem twierdzić że sędziowie z Norwegi perfidnie się mscili za remis w ostatnich rozgrywkach.Co chwile było słychać że dopatrzyli się faulu.I jeszcze te nie słuszne danie upomnienia dla naszego Trenera.To jest przesada nie znać rywalizacji.Sport powinien być brany nie jak zabiłeś mi mame to ja ci teraz pokaże.Atak właśnie to wyglądało.
Ale Chorwaci prawie nic nie mieli upomnień czyżby w tak ważnym meczu grali przepiso na pewno nie.
Co o tym sądzicie??
Czy warto grać o brąz dostając nie słusznie potraktowani z Chorwatami?
krzychu7818
krzychu7818
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: smiem twierdzić że sędziowie z Norwegi perfidnie się mscili za remis w ostatnich rozgrywkach.

:lol: , dzięki za poprawę humoru :lol:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy warto grać o brąz dostając nie słusznie potraktowani z Chorwatami?

Przegrali na wlasne zyczenie, to nie wina sedziow.
egze
egze
  30 stycznia 2010
Śmiem stwierdzić, że większość kibiców w Polsce pod wpływem komentatora zaczyna wierzyć w urojone historie z mszczeniem się za nasz mecz z Norwegią!!!

Tak jakby ci sędziowie nie wiedzieli, że ogląda ich cała zainteresowana piłką ręczną Europa, tak jakby dla nich nie był to także ważny mecz i tak jakby w imię zemsty narodowej mieli przekreślać swą karierę sędziowską.

Bądźmy poważni, gdyby to Polacy wygrali nikt, by nie krzyczał, że skrzywdzono Chorwatów.
arturrr991
arturrr991
  30 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy warto grać o brąz dostając nie słusznie potraktowani z Chorwatami?

Oczywiście , że warto. A co do sędziów zgadzam się z Tobą. Gadam teraz ze znajomym, którzy tylko oglądają mecz i oni się dopatrywali bezsensowanych decyzji sędziów. Porażka boli tylko czemu zawinili w dużym stopni sędziowie?
krzychu7818
krzychu7818
  30 stycznia 2010
LeonGrande
LeonGrande: Przegrali na wlasne zyczenie, to nie wina sedziow.

otóż to , w pierwszej połowie powinno być conajmniej +4 dla nas , ale z taką skutecznością to nie ma co marzyć o wygranej
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.