Gutek909
Gutek909
  11 January 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Hahahaha teraz to mnie rozwaliłeś. My mamy gorszy skład od Chorwatów, Francji i Islandii?? Człowieku co Ty wygadujesz.... Nasza drużyna składa się z 16 bardzo dobrych zawodników, a te drużyny, które wymieniłeś maja "gwiazdy" i tylko dzięki nim wygrywają.

właśnie przez to mamy gorszy skład, że nie mamy gwiazd, co z tego, że mamy 16 równorzędnych zawodników skoro w decydujących momentach nie mamy takiego Karabaticia czy Balicia...
Przyznam się, że do tej pory nie pomyliłem się ani razu w typowaniu przebiegu spotkania, przegraliśmy tylko te mecze, które uważałem, że przegramy... więc nie mów mi, że nie potrafię ocenić potencjału danych drużyn...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli macie pretensje co do poziomu sędziowania Norwegów i znacie angielski to wysyłajcie petycje do prezesa Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej. Oto jego e-mail: wiederer@eurohandball.com

Podaj lepiej adres zamieszkania pary sędziowskiej, puścimy tam chłopaków z wizytą:lol:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
thomas893
thomas893
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: za pretensje ( uzasadnione ) , które miał do sędziów :) a uzasadnione dlatego, bo rzut Cupicia obronił Szmal, piłka leżała w polu bramkowym, Cupic ją wziął i odrzucił w bok.. to było już po gwizdku sędziego, czyli niesportowe zachowanie powinno się równać kara 2 minutowa

że też Boguś żadnemu z nich nie wy.:cenzura:.zielił :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli macie pretensje co do poziomu sędziowania Norwegów i znacie angielski to wysyłajcie petycje do prezesa Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej. Oto jego e-mail: wiederer@eurohandball.com

taa... znowu pokazujmy ile w Polsce mieszka debili :ziew:
egze
egze
  30 January 2010
Tak patrząc co się dzieje w Polsce po tym meczu, przypomina mi się siostra z którą grałem w chińczyka w dzieciństwie... uważała się za o wiele lepszą w tą grę i ilekroć przegrywała mówiła, że to wszystko wina oszustwa...

tak samo biedne Polaczki ilekroć przegrają zawsze zwalają winę na sędziów.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 January 2010
No tak jest. Na Webba jaka akcja była:ziober2:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Gutek909
Gutek909
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte:

puknij się w głowę może lepiej :)

egze
egze: tak samo biedne Polaczki ilekroć przegrają zawsze zwalają winę na sędziów.

kurde, jak zawsze ? zrozum w końcu Wojtek, że sędziowie naprawdę ten mecz zawalili, sami później przepraszali Wente po spotkaniu.. Przepraszaliby gdyby nie mieli nic sobie do zarzucenia ? Wątpię :)
Przegraliśmy ten mecz, bo zabrakło nam skuteczności w drugiej połowie i tyle, sędziowie dołożyli swoją cegiełkę do tego, bo kto wie jakby ten mecz się potoczył gdyby nie te pare kontrowersyjnych decyzji :)
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
egze
egze: właśnie przez to mamy gorszy skład, że nie mamy gwiazd, co z tego, że mamy 16 równorzędnych zawodników skoro w decydujących momentach nie mamy takiego Karabaticia czy Balicia... Przyznam się, że do tej pory nie pomyliłem się ani razu w typowaniu przebiegu spotkania, przegraliśmy tylko te mecze, które uważałem, że przegramy... więc nie mów mi, że nie potrafię ocenić potencjału danych drużyn...

Powiem Ci, że obserwuje Twoje wszystkie decyzje co do meczów i stwierdzam z całą pewnością, że masz po prostu farta. Obstawiasz ostrożnie i trafiasz, a potem się podniecasz przed kolegami i na forum, że trafiłeś w wynik. Na piłce ręcznej to Ty się nie znasz, bo mówiąc, że mamy najsłabszy skład z czwórki mistrzostw Europy ośmieszasz się po prostu. Mój 6 letni kuzyn wie więcej od Ciebie. A i nie myśl sobie, że Cię obrażam czy coś. Ja po prostu piszę co myślę... to się chyba szczerość nazywa.
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Powiem Ci, że obserwuje Twoje wszystkie decyzje co do meczów i stwierdzam z całą pewnością, że masz po prostu farta. Obstawiasz ostrożnie i trafiasz, a potem się podniecasz przed kolegami i na forum, że trafiłeś w wynik. Na piłce ręcznej to Ty się nie znasz, bo mówiąc, że mamy najsłabszy skład z czwórki mistrzostw Europy ośmieszasz się po prostu. Mój 6 letni kuzyn wie więcej od Ciebie. A i nie myśl sobie, że Cię obrażam czy coś. Ja po prostu piszę co myślę... to się chyba szczerość nazywa.

tak przepraszam, mamy najlepszy skład z całej czwórki półfinalistów, jesteśmy faworytem w finale, mam nadzieję, że zagramy tak błyskotliwie jak w półfinale :tak:

Człowieku zrozum, że to Ty wypisujesz dyrdymały... gdybyś był Francuzem czy Chorwatem w życiu byś nie napisał, że Polacy mają lepszy skład :)
A jak przegramy z Islandią to też będę miał farta? Tak, tak lecę na farcie... na farcie otwarcie mówiłem, że Hiszpanie to dla nas żaden przeciwnik, na farcie mówiłem, że Francja jest najsilniejsza w naszej grupie i że z Chorwacją przegramy, teraz na farcie mówię, że jesteśmy słabsi od Islandczyków, że kondycyjnie mamy duże problemy, co widać przy precyzji rzutów. Wszystko to na farcie :)

Wiesz wolę być farciarzem całe życie niż żyć w świecie dziwnych wizji, w których to Bogdan Wenta to Bóg szczypiorniaku, a nasi piłkarze ręczni to herosi...

Konto usunięte
Konto usunięte: kurde, jak zawsze ? zrozum w końcu Wojtek, że sędziowie naprawdę ten mecz zawalili, sami później przepraszali Wente po spotkaniu.. Przepraszaliby gdyby nie mieli nic sobie do zarzucenia ? Wątpię :) Przegraliśmy ten mecz, bo zabrakło nam skuteczności w drugiej połowie i tyle, sędziowie dołożyli swoją cegiełkę do tego, bo kto wie jakby ten mecz się potoczył gdyby nie te pare kontrowersyjnych decyzji :)

błędy sędziowskie się zdarzają, to prawda, ale mnie bardziej chodzi o to, że większość chce wystosowywać jakieś protesty, twierdzi, że sędziowie byli mściwi w stosunku do nas, trwają dywagacje na temat jakiegoś układy...
przecież to ośmiesza Polskę i Polaków, tak samo jak ośmieszała nas sprawa Howarda Webba. Piłka ręczna to sport, tutaj błędy sędziowskie są wliczono w ryzyko zabawy...
Jestem pewny, że gdyby nasi zawodnicy zagrali tak jak w pierwszej połowie, to nikt by się sędziów nie czepiał.
Gutek909
Gutek909
  30 January 2010
egze
egze: błędy sędziowskie się zdarzają, to prawda, ale mnie bardziej chodzi o to, że większość chce wystosowywać jakieś protesty, twierdzi, że sędziowie byli mściwi w stosunku do nas, trwają dywagacje na temat jakiegoś układy... przecież to ośmiesza Polskę i Polaków, tak samo jak ośmieszała nas sprawa Howarda Webba.

ale ludzie tak robili i będą robić, to się nie zmieni... To jest po prostu Polska :] tu takie rzeczy zdarzają się często.. Sądzę, że nikt żadnego protestu nie wystosuje, bo to byłoby śmieszne :ninja:

egze
egze: Jestem pewny, że gdyby nasi zawodnicy zagrali tak jak w pierwszej połowie, to nikt by się sędziów nie czepiał.

możliwe, że tak, ale niestety przegraliśmy.. nie jestem tak perfidny, że czepiam się tylko błędów sędziów, bo wiem, że w drugiej połowie nasi zagrali poniżej swoich możliwości..
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: ale ludzie tak robili i będą robić, to się nie zmieni... To jest po prostu Polska :] tu takie rzeczy zdarzają się często.. Sądzę, że nikt żadnego protestu nie wystosuje, bo to byłoby śmieszne

moim zdaniem 90 procent winy leży po stronie komentatora, który powinien być bezstronny, a cały czas wtrącał swoje trzy grosze na temat pracy sędziów...

Konto usunięte
Konto usunięte: możliwe, że tak, ale niestety przegraliśmy.. nie jestem tak perfidny, że czepiam się tylko błędów sędziów, bo wiem, że w drugiej połowie nasi zagrali poniżej swoich możliwości..

moim zdaniem wyraźny kryzys naszą reprezentację dotknął już po meczu z Hiszpanią... z Czechami jeszcze jakoś udało się wygrać, ale później było coraz gorzej... teraz sił starczyło na jedną połowę... Szansę z Islandią wypatruję taką, że oni również dzisiaj mieli spory przestój na początku drugiej połowy, kiedy to Francuzi im odskoczyli...
Problem w tym, by Polacy byli w stanie wyjść w pełni sił na to spotkanie...
Gdzieś tam jednak widać brak światowej klasy środkowych rozgrywających, lewego rozgrywającego i skrzydłowych... O ile na początku turnieju bracia Lijewscy czy Mariusz Jurasik prezentowali się bardzo przyzwoicie, o tyle teraz jest coraz gorzej... Samą obroną przecież meczów nie wygramy...
Ale takie to już są te ME, nigdy nam w tej imprezie nie szło... nasi szczypiorniści i tak wykonali krok w dobrą stronę, równie dobrze mogli przegrać wszystkie spotkania w grupie i odpaść z hukiem już dawno...
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
egze
egze: tak przepraszam, mamy najlepszy skład z całej czwórki półfinalistów, jesteśmy faworytem w finale, mam nadzieję, że zagramy tak błyskotliwie jak w półfinale Człowieku zrozum, że to Ty wypisujesz dyrdymały... gdybyś był Francuzem czy Chorwatem w życiu byś nie napisał, że Polacy mają lepszy skład :) A jak przegramy z Islandią to też będę miał farta? Tak, tak lecę na farcie... na farcie otwarcie mówiłem, że Hiszpanie to dla nas żaden przeciwnik, na farcie mówiłem, że Francja jest najsilniejsza w naszej grupie i że z Chorwacją przegramy, teraz na farcie mówię, że jesteśmy słabsi od Islandczyków, że kondycyjnie mamy duże problemy, co widać przy precyzji rzutów. Wszystko to na farcie :) Wiesz wolę być farciarzem całe życie niż żyć w świecie dziwnych wizji, w których to Bogdan Wenta to Bóg szczypiorniaku, a nasi piłkarze ręczni to herosi...

Ja Ci człowieku nie wypominam tego, że żyjesz na farcie, ani tego, że typujesz na farcie. Po prostu widzę, że masz strasznie dziwne podejście. Kiedy Polacy zagrają z silniejszym państwem od siebie od razu ich skreślasz. To, że mamy dobry skład to akurat nie moje słowa, a wielu trenerów na świecie. Jakbyś się choć trochę interesował piłką ręczna to takie wywiady z trenerami innych państw na temat Polski nie były by Ci obce, a ja widzę, że jesteś zielony w tym temacie. Najbardziej jednak śmieszy mnie to, że uważasz, że dziś sędziowie nie zawinili. Skoro w wywiadach po meczu, wszyscy nasi szczypiorniści o tym mówili, Bogdan Wenta także, to chyba oni lepiej wiedzą. Także nie wciskaj mi tu takich bzdetów, że sędziowie nie zawinili. Oczywiście nie przez to przegraliśmy, ale po części wpłyneło to na wynik.
A tak wracając do tego co napisałeś o jakimś guru czy coś... to powiem Ci szczerze, że wole żeby moim "guru" był Bogdan Wenta i jego podopieczni niż tak jak w Twoim przypadku Chorwaci i Francuzi, którym strasznie du:cenzura:pe liżesz.
koraspl
koraspl
  30 January 2010
Mowilem juz wczesniej ze Norwegowie nie powinni sedziowac meczow z udzialem reprezentcji Polski.Mysle jednak ze wieksze pretensje powinnismy kierowac w swoja strone.Fakt faktem sedziowanie bylo pod Chorwatow i to bylo widac golym okiem lecz w pewnej chwili w naszych szeregach zabraklo kogos takiego jak Tkaczyk .Z calym szacunkiem do Jaszki i Rosinkiego to dobrzy pilkarze reczni ktorzy rozegrali dobre mistrzostwa lecz taki gracz jak Tkaczyk robi roznice.W pewnej chwili gdy Chorwacja odskoczyla nam na dwie bramki nie wiedzielismy kompletnie co grac w ataku.W takim momencie przydalby sie wspomniany Tkaczyk ktory paroma niekonwecjonalnymi zagraniami badz tymi jego slynnymi rzutami z obu nog moglby dac nam ta roznice .
Ogolnie nie ma co rozpaczac trzeba sie cieszych ze w tej chwili jestesmy trzecia sila na swiecie.
Co do meczu z Islandia jezeli zagramy na naszym dobrym poziomie to sobie poradzimy.Na papierze jak i w rzeczywistosci jestesmy zespolem lepszym z wiekszymi mozliwosciami i potencjalem.
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do meczu z Islandia jezeli zagramy na naszym dobrym poziomie to sobie poradzimy.Na papierze jak i w rzeczywistosci jestesmy zespolem lepszym z wiekszymi mozliwosciami i potencjalem.

Tak też właśnie mi się wydaje, dlatego jestem spokojny, a zarazem zdenerwowany, bo wiem, że łatwo nie będzie:)
Gutek909
Gutek909
  30 January 2010
egze
egze: Gdzieś tam jednak widać brak światowej klasy środkowych rozgrywających, lewego rozgrywającego i skrzydłowych...

dlatego cały czas ubolewam nad brakiem Tkaczyka..

egze
egze: moim zdaniem 90 procent winy leży po stronie komentatora, który powinien być bezstronny, a cały czas wtrącał swoje trzy grosze na temat pracy sędziów...

w takim meczu, jeśli gra Twoja reprezentacja, półfinał ME mógłbyś być bezstronny ? ja nie :D

Konto usunięte
Konto usunięte: w pewnej chwili w naszych szeregach zabraklo kogos takiego jak Tkaczyk .Z calym szacunkiem do Jaszki i Rosinkiego to dobrzy pilkarze reczni ktorzy rozegrali dobre mistrzostwa lecz taki gracz jak Tkaczyk robi roznice.W pewnej chwili gdy Chorwacja odskoczyla nam na dwie bramki nie wiedzielismy kompletnie co grac w ataku.W takim momencie przydalby sie wspomniany Tkaczyk ktory paroma niekonwecjonalnymi zagraniami badz tymi jego slynnymi rzutami z obu nog moglby dac nam ta roznice .

oczywista oczywistość.. Tkaczyk umiał " pociągnąć " tą reprezentację.. Brał na siebie ciężar gry, tak jak mówisz ani Rosiński ani tym bardziej Jaszka nie dorastają Tkaczykowi do pięt niestety
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A tak wracając do tego co napisałeś o jakimś guru czy coś... to powiem Ci szczerze, że wole żeby moim "guru" był Bogdan Wenta i jego podopieczni niż tak jak w Twoim przypadku Chorwaci i Francuzi, którym strasznie dupe liżesz.

po prostu od początku do końca tych Mistrzostw były to dla mnie ekipy poza naszym zasięgiem, co się potwierdziło na parkiecie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja Ci człowieku nie wypominam tego, że żyjesz na farcie, ani tego, że typujesz na farcie.

udowodnij :p

Konto usunięte
Konto usunięte: Po prostu widzę, że masz strasznie dziwne podejście.

bo typuję zwycięstwa lepszych drużyn?

Konto usunięte
Konto usunięte: Kiedy Polacy zagrają z silniejszym państwem od siebie od razu ich skreślasz.

a więc jednak Chorwaci i Francuzi mają lepszy skład o naszych i są od nas silniejsze?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakbyś się choć trochę interesował piłką ręczna to takie wywiady z trenerami innych państw na temat Polski nie były by Ci obce,

a co mają mówić, skoro nasz zespół doszedł tak daleko :rotfl:
zapytałbyś dzisiaj Wentę co sądzi na temat Islandczyków czy Duńczyków i też by Ci powiedział, że to mocne drużyny...

Konto usunięte
Konto usunięte: jesteś zielony w tym temacie

tak nie mam pojęcia o piłce ręcznej i jest mi z tym dobrze :)

Konto usunięte
Konto usunięte: wszyscy nasi szczypiorniści o tym mówili, Bogdan Wenta także, to chyba oni lepiej wiedzą.

a co mieli mówić?

Konto usunięte
Konto usunięte: Także nie wciskaj mi tu takich bzdetów, że sędziowie nie zawinili.

nie zawinili :nie: sędziowie są od sędziowania (czasem też od mylenia się)
nikt nie zawinił :) po prostu nasi byli dziś słabsi od Chorwatów

Konto usunięte
Konto usunięte: w pewnej chwili w naszych szeregach zabraklo kogos takiego jak Tkaczyk

to widać już niestety od paru spotkań...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.