Gutek909
Gutek909
  11 January 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
Każdy mecz gramy, żeby wygrać, tyle, że dla naszego zespołu taki mecz półfinałowy to ogromne wyzwanie, gramy z presją, a powiedzmy tacy Chorwaci czy Francuzi, wiele już osiągneły w ten dziedzinie więc są przygotowani na wszystko i dla nich to normalne. Nie wiecie jak to jest, gdy się gra z przeciwnikiem, który występuje w roli faworyta...
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: spi..aj !

NuTiiiiii
NuTiiiiii: NuTiiiiii

chłopaki co z Wami :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: A co do meczu Polaków nic dziwnego, że przegrywają...;| Nam to pisane..;x

Czemu niby nam to pisane?
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: W myśl Twojej logiki w naszym zespole nie ma prawdziwej "gwiazdy" i dlatego przegrywamy.

No oczywiście, że nie ma gwiazdy, bo nasza drużyna tworzy całość, co wielokrotnie podkreślają nasi zawodnicy. W, którymś wywiadzie powiedział Hiszpański trener, że Nasza drużyna jest jedyna w swoim rodzaju i, że gdyby nie nasze błędy to na każdych mistrzostwach bylibyśmy w finale.
WueRZet
WueRZet
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Każdy mecz gramy, żeby wygrać, tyle, że dla naszego zespołu taki mecz półfinałowy to ogromne wyzwanie, gramy z presją, a powiedzmy tacy Chorwaci czy Francuzi, wiele już osiągneły w ten dziedzinie więc są przygotowani na wszystko i dla nich to normalne.

2 medale na dwóch ostatnich czempionatach, 5 miejsce w Igrzyskach Olimpijskich. Twój argument jest błędny. Nasi są czołową drużyną w Europie, nauczyli się grać z presją na karku.

Nie dość, że twierdzisz, że w naszym zespole nie ma gwiazd to jeszcze umniejszasz naszym wcześniejsze osiągnięcia :and:
WueRZet
WueRZet
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: co wielokrotnie podkreślają nasi zawodnicy.

A znajdź mi jakikolwiek wywiad w którym jakiś Francuz, Chorwat, Duńczyk, czy Niemiec powie "Nie tworzymy zespołu, mamy jedną gwiazdę, która wszystko robi, reszta na parkiecie statystuje" :zonk: Sorry, ale taki argument jest zwyczajnie głupi. Każdy mocny zespół musi stanowić trwały kolektyw.
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie dość, że twierdzisz, że w naszym zespole nie ma gwiazd to jeszcze umniejszasz naszym wcześniejsze osiągnięcia

Nie odwracaj kota ogonem. Nie wyśmiewam naszej drużyny bo jestem z niej dumny. Mówię tylko, że u nas nie ma takich gwiazd jak we Francji i Chorwacji. Tworzymy całość i to był akurat komplement, bo wszystkie drużyny nam tego zazdroszczą. A co do osiągnięć Polaków, to nie chodziło mi o to akurat, tylko o złote medale.
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A znajdź mi jakikolwiek wywiad w którym jakiś Francuz, Chorwat, Duńczyk, czy Niemiec powie "Nie tworzymy zespołu, mamy jedną gwiazdę, która wszystko robi, reszta na parkiecie statystuje" Sorry, ale taki argument jest zwyczajnie głupi. Każdy mocny zespół musi stanowić trwały kolektyw.

Nikt tego nie powie, ale wszyscy o tym wiedzą. Nie mam zamiaru się kłócić, po prostu siedzę w tym sporcie czynnie biernie i wiem co pisze. Na przstrzeni lat jest to jeszcze bardziej widoczne.
thomas893
thomas893
  30 January 2010
ale w siatkówkę byśmy wygrali :rock:
:lol2:
Gutek909
Gutek909
  30 January 2010
z Francją nigdy chyba nie wygraliśmy
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: trochę kultury Panowie , przecież to tylko sport

Kurde a ja coś nie tak napisałem?
Ostatnio się wkurzyłem, ale nie dziś:lol:
Tylko i aż sport. Dla jednych nic ciekawego, inni wyrywają sobie włosy z nerwów;)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 January 2010
LeonGrande
LeonGrande: chłopaki co z Wami

A o to chodzi:lol:
Chyba chwilowy wstręt do Croatii.

Konto usunięte
Konto usunięte: w siatkówkę byśmy wygrali

I tego się trzymajmy:)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
gollkiper
gollkiper
  30 January 2010
i znów to samo Polacy przegrali a winni są oczywiście sędziowie
thomas893
thomas893
  30 January 2010
A jest ktoś w stanie mi powiedzieć, za co Wenta dostał tą kartkę? ;D
Gutek909
Gutek909
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A jest ktoś w stanie mi powiedzieć, za co Wenta dostał tą kartkę? ;D

za pretensje ( uzasadnione ) , które miał do sędziów :) a uzasadnione dlatego, bo rzut Cupicia obronił Szmal, piłka leżała w polu bramkowym, Cupic ją wziął i odrzucił w bok.. to było już po gwizdku sędziego, czyli niesportowe zachowanie powinno się równać kara 2 minutowa
LupusAbadon
LupusAbadon
  30 January 2010
Jeśli macie pretensje co do poziomu sędziowania Norwegów i znacie angielski
to wysyłajcie petycje do prezesa Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej.
Oto jego e-mail: wiederer@eurohandball.com
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.