Gutek909
Gutek909
  11 January 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: w takim meczu, jeśli gra Twoja reprezentacja, półfinał ME mógłbyś być bezstronny ? ja nie :D

na pewno nie rzucałbym hasła, że sędziowie to Norwegowie i dlatego sędziują przeciwko nam...
Jeśli sobie dobrze przypominam to ci sędziowie sędziowali już nam wcześniej spotkanie ze Słowenią i wtedy też się nie spisali, ale nie należy tego rozpatrywać w kwestiach narodowościowych, a tak niestety wiele osób wciąż robi.
arturrr991
arturrr991
  30 January 2010
egze
egze: a więc jednak Chorwaci i Francuzi mają lepszy skład o naszych i są od nas silniejsze?

Tego nie napisałem, więc nie łap mnie za słówka. A po za tym Francuzi i Chorwaci zagrali od nas lepiej, nigdy nie powiedziałem, że jesteśmy od nich silniejsi, powiedziałem tylko, że są jak najbardziej do ogrania.

Konto usunięte
Konto usunięte: a co mają mówić, skoro nasz zespół doszedł tak daleko zapytałbyś dzisiaj Wentę co sądzi na temat Islandczyków czy Duńczyków i też by Ci powiedział, że to mocne drużyny...

Nie rozumiesz, że nie chodzi o mistrzostwa? Jakieś pół roku temu, przed turniejem kilku trenerów wypowiadało się o naszej drużynie.

egze
egze: tak nie mam pojęcia o piłce ręcznej i jest mi z tym dobrze :)

To po co się udzielasz na tym forum?

egze
egze: a co mieli mówić?

Prawdę mieli mówić, więc powiedzieli. Widać, że nigdy nie byłeś na parkiecie i nie grałeś w meczach o wszystko. To, że Lijewskiemu zęba wybili Chorwaci i nikt nic nie odgwizdał to jest w porządku??
smencik
smencik
  30 January 2010
SĘDZIA UJ!
egze
egze
  30 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Tego nie napisałem, więc nie łap mnie za słówka. A po za tym Francuzi i Chorwaci zagrali od nas lepiej, nigdy nie powiedziałem, że jesteśmy od nich silniejsi, powiedziałem tylko, że są jak najbardziej do ogrania.

ale gdy ja piszę, że jesteśmy słabsi to się bulwersujesz i mówisz, że się nie znam :)
a przecież są lepsi :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie rozumiesz, że nie chodzi o mistrzostwa? Jakieś pół roku temu, przed turniejem kilku trenerów wypowiadało się o naszej drużynie.

a kto pytał?

zresztą trudno się tak nie wypowiadać o jednej z najlepszych ekip na świecie :)
poza tym ja oceniam reprezentacje po tym co prezentują na turnieju, a nie po tym, co pół roku temu powiedział jakiś tam trenerek jeden z drugim :)

Konto usunięte
Konto usunięte: To po co się udzielasz na tym forum?

bo lubię jak moje tezy z księżyca się spełniają :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Prawdę mieli mówić, więc powiedzieli. Widać, że nigdy nie byłeś na parkiecie i nie grałeś w meczach o wszystko. To, że Lijewskiemu zęba wybili Chorwaci i nikt nic nie odgwizdał to jest w porządku??

wybicie zęba zdarza się w sportach tak kontaktowych jak piłka ręczna i sędziowie tego nie muszą zauważyć :) co wcale nie oznacza, że sędziują tendencyjnie...

----------
nie mogę pojąć jednego, toku rozumowania ludzi, którzy twierdzą, że sędziowie z Norwegii byliby w stanie poświęcić własną karierę sędziowską dla tego, by zrobić na złość Polakom...
Postawcie się w ich położeniu :) Przecież oni też taki mecz musieli sędziować w stresie, wiedząc ile osób na nich patrzy :)
Gdyby nasi zawodnicy popełnili dzisiaj tyle błędów co sędziowie to byśmy ten mecz wygrali spokojnie.
smencik
smencik
  31 January 2010
Powiem tak... Obrona grała lipę przez większość turnieju i tym razem również Sławek kolegów wspomagał. W ataku też bez fajerwerków :and: Mimo wszystko mogliśmy wygrać, ale niestety się nie udało. Szkoda.
DziQ
DziQ
  31 January 2010
Teraz walczyć trzeba na 110%
egze
egze
  31 January 2010
No to zobaczymy jak to z tą mobilizacją Polaków jest... no i kondycją :)
thomas893
thomas893
  31 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: że też Boguś żadnemu z nich nie wy..zielił

dlaczego na Bogdana powiedziałem Boguś :woot:
:lol2:
Gutek909
Gutek909
  31 January 2010
ehhh nasi kompletnie rozbici :| widać, że uszło z nich powietrze..
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  31 January 2010
Czyli tak jak myślałem zajmiemy 4 miejsce. Mecz oddajemy bez walki a to mnie najbardziej denerwuje.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
thomas893
thomas893
  31 January 2010
egze
egze: nie mogę pojąć jednego, toku rozumowania ludzi, którzy twierdzą, że sędziowie z Norwegii byliby w stanie poświęcić własną karierę sędziowską dla tego, by zrobić na złość Polakom...

prezesem federacji piłki ręcznej jest Norweg, a vice-prezesem jest Chorwat :lol2: i wszystko jasne :lol:
tibauld
tibauld
  31 January 2010
Za wczorajszy mecz trzeba podziękować sędziom :ninja: Ciekawe przyjęli jakąś korzyść majątkową od Chorwatów czy za darmo tak... :rotfl:

A dzisiaj to już w ogóle masakra. Zostaniemy z 4 miejscem :and:
MonsterCock69
MonsterCock69
  31 January 2010
dzisiaj tez mozna zwalic na sedziow??
tibauld
tibauld
  31 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj tez mozna zwalic na sedziow??

:ziew:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 January 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Za wczorajszy mecz trzeba podziękować sędziom

gófno prawda :)
to nie sędziowie nie trafiali karnych za naszych
to nie sędziowie gubili piłki w ataku za naszych
i to nie sędziowie razili nieskutecznością za naszych

po prostu Francja/ Chorwacja to zespoły poza naszym zasięgiem na tym turnieju
a Islandia cóż w Pekinie na IO byłem wkurzony na Polaków że przegrali z nimi a teraz widzę że jednak złość była nieuzasadniona bo są lepsi od naszych

oby tylko organizatorzy na czas sprowadzili flagi inne takie tam gadżety na ceremonie
bo na próbie generalnej 3 miejsce przypisali Polsce
...Ignorance is bliss...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.