Gutek909
Gutek909
  11 stycznia 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
arturrr991
arturrr991
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: aż tak optymistycznie nie można patrzeć, szczególnie po dzisiejszym spotkaniu.. Chłopaki już osiągnęli sukces, awansowali do pierwszej 4 , co nigdy się nam w historii nie udało.. Wierzę w medal, wiem, że będziesz ciężko, ale obiecałem sobie, że po meczu z Norwegią na poprzednich MŚ i po medalu na tejże imprezie nigdy nie zwątpię w kadrę prowadzoną przez Wente :)

Bogdan Wenta i jego podopieczni nauczyli mnie tego optymizmu:)
krzychu7818
krzychu7818
  28 stycznia 2010
o której godzinie grają w sobote półfinał ?

Gutek909
Gutek909
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: o której godzinie grają w sobote półfinał ?

14.00
krzychu7818
krzychu7818
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: 14.00

co tak wcześnie :wtf:

egze
egze
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Widać pesymistą jesteś, no ale każdy ma swoje zdanie. Jeśli uważasz, że Francja dzisiaj zagrała dobry mecz, to widać, że to był pierwszy mecz, który obejrzałeś w wykonaniu Francji..

Ty mylisz pojęcia!!!
Nie mówię, że to był najlepszy mecz Francji, tylko, że to był ich dobry mecz. Wygrana pięcioma bramkami nad Polską to nie taka łatwa sprawa nie sądzisz? Gdyby wynik był odwrotny srałbyś z radości i wychwalał grę Polaków.
Myślisz, że gdyby Polacy zagrali lepiej wygraliby? A skąd wiesz jak wtedy zagrałaby Francja? Piłka ręczna to sport, w którym w dużej mierze o dyspozycji jednego zespołu decyduje to jak gra drugi... czego świetnym przykładem nasz mecz z Czechami, gdzie poszliśmy w otwartą wymianę ciosów. To samo co Czesi grają Islandczycy i wiem, że nasi na tym mogą się przejechać. Z kolei Chorwaci grają piłkę ręczną na razie dla nas nieosiągalną, podobnie jak Francuzi. Oni mają gwiazdy, my mamy drużynę. Problem w tym, że gwiazdy mają to do siebie, że w najważniejszych momentach wezmą grę na swoje barki.
Jedyne na co możemy liczyć, to to, że w meczu o 3 miejsce spotkamy się z Francuzami, którzy trochę odpuszczą, w innym przypadku głodni sukcesu Islandczycy nas zmiażdżą swą skutecznością. O wygraniu z Chorwacją mowy być nie może.

To mówię ja, który na piłce ręcznej się nie znam, ale widzę co się dzieje w turnieju i staram się wyciągać konstruktywne wnioski.
Gutek909
Gutek909
  28 stycznia 2010
egze
egze: O wygraniu z Chorwacją mowy być nie może.

trochę za mocne stwierdzenie.. mimo wszystko Polacy mogą przy odrobinie szczęścia pokonać Chorwatów, muszą cały mecz zagrać na wysoki poziomie, nie odpuszczać w obronie, nie gubić się w ataku.. Powstrzymać Balicia, aby nie mógł dogrywać do Voriego, to będzie kluczowe.. Jeśli to się uda jestem spokojny..

Pamiętacie MŚ z przed roku ? Wszyscy mówiliśmy, że już po ptakach, a co się stało ? zdobyliśmy brązowy medal.. Co jak co, ale w tą reprezentację nie można wątpić, potrafią zdziałać cuda.. To nie jest reprezentacja w piłkę nożną, że z teoretycznie silniejszym rywalem porażkę można brać z góry..
arturrr991
arturrr991
  28 stycznia 2010
egze
egze: Ty mylisz pojęcia!!! Nie mówię, że to był najlepszy mecz Francji, tylko, że to był ich dobry mecz. Wygrana pięcioma bramkami nad Polską to nie taka łatwa sprawa nie sądzisz? Gdyby wynik był odwrotny srałbyś z radości i wychwalał grę Polaków. Myślisz, że gdyby Polacy zagrali lepiej wygraliby? A skąd wiesz jak wtedy zagrałaby Francja? Piłka ręczna to sport, w którym w dużej mierze o dyspozycji jednego zespołu decyduje to jak gra drugi... czego świetnym przykładem nasz mecz z Czechami, gdzie poszliśmy w otwartą wymianę ciosów. To samo co Czesi grają Islandczycy i wiem, że nasi na tym mogą się przejechać. Z kolei Chorwaci grają piłkę ręczną na razie dla nas nieosiągalną, podobnie jak Francuzi. Oni mają gwiazdy, my mamy drużynę. Problem w tym, że gwiazdy mają to do siebie, że w najważniejszych momentach wezmą grę na swoje barki. Jedyne na co możemy liczyć, to to, że w meczu o 3 miejsce spotkamy się z Francuzami, którzy trochę odpuszczą, w innym przypadku głodni sukcesu Islandczycy nas zmiażdżą swą skutecznością. O wygraniu z Chorwacją mowy być nie może. To mówię ja, który na piłce ręcznej się nie znam, ale widzę co się dzieje w turnieju i staram się wyciągać konstruktywne wnioski.

Ja nie mylę pojęć, tylko po prostu piszę to co widzę i co jestem w stanie wywnioskować oglądając prawie każdy mecz na tych mistrzostwach. Polska zagrała marnie to prawda, Francuzi zagrali lepszą piłkę od naszej, ale gdybym ich nie znał to po dzisiejszej grze w życiu bym nie powiedział, że są mistrzami świata i olimpijskimi. Dziwi mnie strasznie fakt, że nie wierzysz w mecz z Chorwacją. Chorwacja, też nie gra swojej piłki na tym turnieju i moim zdaniem jest dużo słabszą drużyna niż Francja, którą dzisiaj przy lepszej skuteczności mogliśmy spokojnie pokonać. Dlatego uważam. że mecz z Chorwacją jest dla nas do wygrania, a później Francja , z która jestetśmy w stanie sobie poradzić.
tibauld
tibauld
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Euro 2010

ta Euro a w kadrze Francji tak jak w reprezentacji piłki nożnej, większość to czarni :and: Nie nie jestem rasistą ;(

Szkoda tego pierwszego miejsca, wtedy byłby wielki finał z Chorwacja, tak jak chciałem, tak możemy odpaść przedwcześnie.

Mecz ten dla zwykłego śmiertelnika, kibicującemu naszej reprezentacji nie mógł się podobać, od samego początku było widać jak to się potoczy. ;( Mieliśmy takie szczęście, piłka wychodziła od dwóch słupków, była poprzeczka, bramkarze bronili a tak bardzo nie chcieliśmy tym sytuacjom dopomóc, szkoda.
egze
egze
  28 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja nie mylę pojęć, tylko po prostu piszę to co widzę i co jestem w stanie wywnioskować oglądając prawie każdy mecz na tych mistrzostwach. Polska zagrała marnie to prawda, Francuzi zagrali lepszą piłkę od naszej, ale gdybym ich nie znał to po dzisiejszej grze w życiu bym nie powiedział, że są mistrzami świata i olimpijskimi. Dziwi mnie strasznie fakt, że nie wierzysz w mecz z Chorwacją. Chorwacja, też nie gra swojej piłki na tym turnieju i moim zdaniem jest dużo słabszą drużyna niż Francja, którą dzisiaj przy lepszej skuteczności mogliśmy spokojnie pokonać. Dlatego uważam. że mecz z Chorwacją jest dla nas do wygrania, a później Francja , z która jestetśmy w stanie sobie poradzić.

Ty wiesz swoje, ja wiem swoje :)

Ja jestem w o tyle korzystnej sytuacji, że jak Polska wygra to będę mile zaskoczony, Ty natomiast możesz być jedynie niemile zaskoczony.
smencik
smencik
  28 stycznia 2010
Nie oglądałem meczu, ale nadal wierzę w chłopaków :tak: Nie dramatyzujmy :) Przegrać z Francją to nie wstyd. Teraz trzeba wyciągnąć wnioski i wejść na pełnej ****** w półfinał :tak:
egze
egze
  29 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Przegrać z Francją to nie wstyd.

tak samo jak przegrać z Chorwacją czy Islandią.

Na ME zostały cztery najlepsze drużyny i Polska po prostu wydaje mi się z nich najsłabsza.
Może gdyby w kadrze był Tkaczyk, a Marcin Lijewski i Bielecki byli w lepszej formie, to bym wierzył w dotarcie do finału.
arturrr991
arturrr991
  29 stycznia 2010
egze
egze: tak samo jak przegrać z Chorwacją czy Islandią.

Z Islandią też twierdzisz, że przegramy?? :rotfl:
ziemniak
ziemniak
  29 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Widziałeś kiedyś dobry mecz Francji ?

Z Polska grali fatalnie z tego co mowisz, to, az boje sie pomyslec co by bylo gdy zgarali na poziomie przegralibysmy pewnie z 15 punktami
egze
egze
  29 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Z Islandią też twierdzisz, że przegramy??

Owszem, uważam, że Islandia to niezwykle niewygodny rywal, grający w takim stylu, który wyraźnie nie leży naszym, o czym można się było doskonale przekonać podczas Igrzysk Olimpijskich w Pekinie.
Gutek909
Gutek909
  29 stycznia 2010
ziemniak
ziemniak: Z Polska grali fatalnie z tego co mowisz

czytaj uważnie :)
nie powiedziałem, że grali fatalnie, po prostu nie zaprezentowali takiej gry w piłkę ręczną, z którą my nie mielibyśmy szans się mierzyć.. :] Polacy po prostu zagrali najsłabszy mecz jak do tej pory, a mimo to Francja wygrałaby tylko 5 bramkami.. Racją jest też, to co powiedział Wojtek, że nie wiemy czy jakby się zachowali Francuzi gdybyśmy my zagrali wielki mecz.. Kto wie, może się jeszcze na tych mistrzostwach o tym przekonamy :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.