Gutek909
Gutek909
  11 Januari 2010 (pierwszy post)
Grupa A

1. Chorwacja
2. Norwegia
3. Rosja
4. Ukraina

Grupa B

1. Austria
2. Dania
3. Islandia
4. Serbia

Grupa C

1. Niemcy
2. Polska
3. Słowenia
4. Szwecja

Grupa D

1. Czechy
2. Francja
3. Hiszpania
4. Węgry

Polacy swoje spotkania grupowe rozegrają w Innsbrucku.. :]

Terminarz grupowych spotkań Polaków:
19.01 Niemcy - Polska
20.01 Polska - Szwecja
22.01 Polska - Słowenia

Q. Czy Polacy w końcu pokażą się z dobrej strony na ME ? ( patrz: awansują do czołowej 4 )
Q. Czy powrót do kadry Mariusza Jurasika może okazać się kluczowy ?
Q. Wasz faworyt ?
Q. Jakiego finału oczekujecie ?

Przypominam, iż w ostatnią sobotę Polacy zakończyli towarzyski turniej w Niemczech, na którym zajęli drugie miejsce, przegrali tylko z wielką Chorwacją...

Czekają nas znowu wielkie emocje !

:piwo:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  28 Januari 2010
Jak to mówią mecz bez historii, szybko zostanie zapomniany...
Nasi momentami wygladali jakby grali w sparingu .. mnostwo bledow ... nieskutecznosc... na wyroznienie zasluzyl jedynie Szmal.
Od poczatku Francja prowadzila i ani razu nie bylo remisu... nie wliczam 0:0

coz... dobrze Wenta mowil "panowie grajmy z jajami" "jezeli tak macie grac to mozna bylo w ogole nie wychodzic na ten mecz"

Teraz Chorwacja, oby Polacy sie wybudzili z tego francuskiego snu.
Gutek909
Gutek909
  28 Januari 2010
ziemniak
ziemniak: Nie oglądałem rok temu MŚ.

hmmm

ziemniak
ziemniak: Widać jak ty się znasz na ręcznej, jak dziś Francuzi nie pokazali nic wielkiego, to powiedz mi w takim razie kiedy pokazali to Polacy ?

np. w meczu z Hiszpanią, prosta odpowiedź... Widziałeś kiedyś dobry mecz Francji ? chyba nie, obejrzyj sobie drugą połowę spotkania, które grali ze Słowenią, to był jedyny moment, w którym Francuzi grają tak jak potrafią..

ziemniak
ziemniak: tak jest najłatwiej powiedzieć, bo łatwiej sie z porazki potem wytłumaczyć.

hahahah
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  28 Januari 2010
LeonGrande
LeonGrande: dobrze Wenta mowil "panowie grajmy z jajami" "jezeli tak macie grac to mozna bylo w ogole nie wychodzic na ten mecz"

Fajnie, że to tak dobrze slychać. Kiedyś w jakimś meczu pamiętam, jak ostro rzucał bluzgami:rotfl:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
egze
egze
  28 Januari 2010
Że niby co? Że niby Polska miała wygrać z Francją?

Śmiech na sali :)

Wiedziałem, że z grupy wyjdzie Polska i Francja.

Moim zdaniem Polska zajmie w tym turnieju 4 miejsce.
arturrr991
arturrr991
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Widać jak ty się znasz na ręcznej, jak dziś Francuzi nie pokazali nic wielkiego, to powiedz mi w takim razie kiedy pokazali to Polacy ?

Bardzo dobrze się zna na ręcznej, bo wie co mówi. Poza kilkoma dobrymi akcjami Francji była to zwykła, skuteczna gra francuzów. Polacy troszkę zaspali na początku i już nie byli w stanie tego odrobić... Uważam, że finał cały czas w naszym zasięgu, z czego można wywnioskować, że wierze w dobry mecz z Chorwacją:) Jak na moje Chorwaci są za pewni siebie i Polacy ich rozpykają. Łatwo nie będzie, damy rade:)
Gutek909
Gutek909
  28 Januari 2010
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Kiedyś w jakimś meczu pamiętam, jak ostro rzucał bluzgami

ostatnio ze Słowenią jak wziął czas minute przed końcem : " jak będą 3-4 s to wypie:cenzura:rdol w trybuny i ch:cenzura:uj " do Jureckiego Michała chyba to mówił :P
Gutek909
Gutek909
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte:

hmm dzięki, ale źle zacytowałeś :ninja:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: " jak będą 3-4 s to wy..ol w trybuny i ch.. "

:lol:

ahahahaha to sie nazywa krotka ale jakze rzeczowa rada :crylol:

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Fajnie, że to tak dobrze slychać. Kiedyś w jakimś meczu pamiętam, jak ostro rzucał bluzgami

I slynne pozostalo do konca... mamy duzo czasu!
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio ze Słowenią jak wziął czas minute przed końcem : " jak będą 3-4 s to wy..ol w trybuny i ch.. " do Jureckiego Michała chyba to mówił :P

No nie zważa na nic:lol2:

egze
egze: Moim zdaniem Polska zajmie w tym turnieju 4 miejsce.

Moim też.
Każde inne odbiorę jako sukces.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
arturrr991
arturrr991
  28 Januari 2010
egze
egze: Wiedziałem, że z grupy wyjdzie Polska i Francja.

Wszyscy o tym wiedzieli, więc tak się nie ciesz, że odkryłeś Amerykę:)

egze
egze: Że niby co? Że niby Polska miała wygrać z Francją?

a niby czemu nie? Francja dzisiaj marnie zagrała, tyle, że my marniej. Ale gdybyśmy byli skuteczniejsi to my byśmy cieszyli się z wyniku tej konfrontacji.

egze
egze: Moim zdaniem Polska zajmie w tym turnieju 4 miejsce.

Mylisz się. Z medalem wyjedziemy na bank.... Ja stawiam na złoto, bo wiem, że Polacy tak łatwo nie odpuszczą. Wiem, że dla niektórych jest to śmieszne, ale nie interesuje mnie zdanie innych. Jeśli będzie mniej niż złoto to będzie wielka szkoda... będzie z czego wyciągać wnisoki na następne mistrzostwa:)
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  28 Januari 2010
LeonGrande
LeonGrande: slynne pozostalo do konca... mamy duzo czasu!

To też słyszałem;)
Gutek909
Gutek909
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja stawiam na złoto, bo wiem, że Polacy tak łatwo nie odpuszczą. Wiem, że dla niektórych jest to śmieszne, ale nie interesuje mnie zdanie innych. Jeśli będzie mniej niż złoto to będzie wielka szkoda... będzie z czego wyciągać wnisoki na następne mistrzostwa:)

aż tak optymistycznie nie można patrzeć, szczególnie po dzisiejszym spotkaniu.. Chłopaki już osiągnęli sukces, awansowali do pierwszej 4 , co nigdy się nam w historii nie udało.. Wierzę w medal, wiem, że będziesz ciężko, ale obiecałem sobie, że po meczu z Norwegią na poprzednich MŚ i po medalu na tejże imprezie nigdy nie zwątpię w kadrę prowadzoną przez Wente :)
egze
egze
  28 Januari 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Wszyscy o tym wiedzieli, więc tak się nie ciesz, że odkryłeś Amerykę:)

wszyscy o tym wiedzieli, a srali w baty przed Hiszpanią :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: a niby czemu nie? Francja dzisiaj marnie zagrała, tyle, że my marniej. Ale gdybyśmy byli skuteczniejsi to my byśmy cieszyli się z wyniku tej konfrontacji.

tak strasznie marnie zagrali, szczególnie ich bramkarz...
toć Polska większość meczów wygrywała w dużo gorszym stylu niż dzisiaj Francja!!!

Konto usunięte
Konto usunięte: Mylisz się. Z medalem wyjedziemy na bank.... Ja stawiam na złoto, bo wiem, że Polacy tak łatwo nie odpuszczą. Wiem, że dla niektórych jest to śmieszne, ale nie interesuje mnie zdanie innych. Jeśli będzie mniej niż złoto to będzie wielka szkoda... będzie z czego wyciągać wnisoki na następne mistrzostwa:)

a jak zdobędą 4 miejsce to nie powiesz, że odkryłem Amerykę z tym, że na pewno zajmą 4 miejsce?
Gutek909
Gutek909
  28 Januari 2010
egze
egze: tak strasznie marnie zagrali, szczególnie ich bramkarz...

no właśnie, jedynie bramkarz zagrał na swoim poziomie i Narcyz jeszcze :]

egze
egze: toć Polska większość meczów wygrywała w dużo gorszym stylu niż dzisiaj Francja!!!

zgodzę się, ale Francja ma o wiele większy potencjał niż my, od takiej drużyny jaką mają Francuzi wymaga się o wiele więcej niż to co pokazują na tych ME :)

Ja z przebiegu tych mistrzostwa jestem zadowolony, co będzie dalej, to będzie !
arturrr991
arturrr991
  28 Januari 2010
egze
egze: a jak zdobędą 4 miejsce to nie powiesz, że odkryłem Amerykę z tym, że na pewno zajmą 4 miejsce?

Widać pesymistą jesteś, no ale każdy ma swoje zdanie. Jeśli uważasz, że Francja dzisiaj zagrała dobry mecz, to widać, że to był pierwszy mecz, który obejrzałeś w wykonaniu Francji..
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.