DziQ
DziQ
  15 грудня 2009 (pierwszy post)
Od kilku lat trwa protest kibiców Legii skierowany przeciwko rządzącej klubem spółce ITI. Jest to walka o możliwość normalnego chodzenia na mecze piłkarskie i kibicowania swej drużynie tak, jak mogą to czynić kibice we wszystkich innych polskich miastach. Ale przede wszystkim nasz protest jest walką o elementarne prawa obywatelskie, wolność słowa, możliwość wyrażania swoich poglądów, swobodę podróżowania po Polsce na mecze ligowe, o uchronienie stadionu przed przeistoczeniem się w sterylne więzienie, gdzie możliwość kupna biletu przysługuje jedynie nielicznej grupie bardzo zamożnych i posłusznych ITI osób.

Nie przechodź obok tej sytuacji obojętnie!
Wesprzyj nas swoim podpisem!
Jutro ITI-landem może zostać Twój ukochany klub!

1.Wypowiedzcie się co ogólnie o tym sądzicie?
2.Odwiedźcie stronę i się podpiszcie !
3.Czy waszym zdaniem ten protest coś zdobędzie?
DziQ
DziQ
  17 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a skad Ty to wiesz? ile razy byl jakis dym u nas? ;] ja pamietam tylko Widzew i lekkie pobudzenie na Zaglebiu L. i Cracovii chyba....

z youtube zapewne wie :)
DziQ
DziQ
  17 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie ma to jak solidarnosc kibicowska...dobrze,ze to tylko fotka...bo normalnie kazdy nas wspiera.

nie ma co się załamywać tutaj wszyscy tylko tabela i relacja live na livescore ;p
Predator007TSW
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
Predator007TSW
  17 грудня 2009
DziQ
DziQ: nie ma co się załamywać tutaj wszyscy tylko tabela i relacja live na livescore ;p

WYpraszam sobie ja się do wieekszosci tutaj nie przyznaje
Donald WHO YOU?
Predator007TSW
Predator007TSW
  17 грудня 2009
Zjezdziłem troche km w dopingowaniu druzyny czy to piłkarzy czy koszykarek, i nigdy jako siedzacy i ogladajacy mecz. Takze mnie odrzuc:)
Donald WHO YOU?
karpik1916
karpik1916
  17 грудня 2009
Predator007TSW
Predator007TSW: WYpraszam sobie ja się do wieekszosci tutaj nie przyznaje

Racja, nie wszyscy, ale 97% :)
DziQ
DziQ
  17 грудня 2009
Predator007TSW

nie miałem tutaj Ciebie na myśli :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Racja, nie wszyscy, ale 97% :)

no powiedzmy że 97% :)
gife
gife
  17 грудня 2009
DziQ
DziQ: karpik1916:a skad Ty to wiesz? ile razy byl jakis dym u nas? ;] ja pamietam tylko Widzew i lekkie pobudzenie na Zaglebiu L. i Cracovii chyba.... z youtube zapewne wie :)

Cóż..najbardziej mi utkwił PP jak przerżnęliście i nie było Wam do śmiechu :] Ja się cieszyłem jak dziecko do pewnego momentu :]
Więcej nie będę tłumaczył..to nie rozmowa na statystyki wyjazdowe :]
RAV79
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 2
RAV79
  17 грудня 2009
DziQ
DziQ: Wypowiedzcie się co ogólnie o tym sądzicie?
..jakbym byl wiernym kibicem Legii ,to w dupie miałbym jakieś ITI tylko wiernie kibicowałbym swojej drużynie....ewentualnie zróbcie zrzutę i kupcie Legie ..a zresztą niech Legia pozbędzie sie swojego sponsora...może ktoś wyłoży kasę na rozwydrzonych kibiców,którzy robią wstyd na caly europe...
Carlsb
Carlsb
  17 грудня 2009
hmmmm nie wypowiadałem sie na ten temat bo jestem nieobiektywny :) stoję po jednej ze stron więc siłą rzeczy ciężko o obiektywizm ... na szczęście w kibicowaniu nie chodzi o obiektywizm, więc czuję się rozgrzeszony :)

tak, jestem przeciwko działaniu ITI ... milion razy już było tutaj tłumaczone co mi się nie podoba w ITI ... i nie ma sensu pisać jeszcze raz .. :)

kibice Legii nie są aniołkami .. nie są aniołkami kibice Lecha, Wisły, Widzewa, Polonii Warszawa i tej z Bytomia , a także kibice GKS-u Tychy, Motoru Lublin, oraz Avii Świdnik...nie są aniołkami kibice Bayernu Monachium, Juventusu Turyn, Milanu, Tottenhamu ...

i tego nie zmienimy ... ani nie zmieni policja, ani rządy PiSu, PO, SLD, czy UPR ...

dlaczego nie zmienimy ? bo taka jest mentalność naszego społeczeństwa ... dzieciaki w gimnazjum robią takie rzeczy że głowa mała ..są źle wychowywani w szkołach, domach, czy innych instytucjach ...skoro źle się zachowują w domach, szkołach, na koncertach to czemu mają się zachowywać dobrze na stadionach ?

na stadion przychodzą ludzie już ukształtowani ... to jest takie miejsce gdzie jest społeczne przyzwolenie na przeklinanie .. nawet panowie w garniakach klną jak piłkarz zwali sytuacje ... awantura ? kiedy ostatni raz była większa awantura na stadionie Legii ? odpowiem-dwa poważniejsze zajścia od 2000 roku
... strasznie dużo .. łał .. kibice innych klubów myślę, że nie zrobili w tym okresie mniej zadym u siebie ..ale nie licytujmy się..wiem że wam chodzi o wyjazdy ...

inna sprawa to mecze na wyjazdach..no ale na mecze wyjazdowe nie jeżdżą przypadkowe osoby ... wyjazd do innego miasta gdzie Cię nie lubią może skończyć się źle dla Ciebie .... nie chcesz? nie jedź..na meczach we własnym mieście jest bezpiecznie :)

kibice Legii robią "wiochę" w Europie ? a reszta kibiców polskich drużyn nie ? mecz to nie wszystko, poza 90 minutami są jeszcze wydarzenia poza stadionem ...

nie wymagam żeby kibice innych klubów dobrze wypowiadali się na temat Legii..nie taka ich rola ... popierają protest ? fajnie :) nie popierają protestu, uważają go za bezsensowny, ale mądrze to stanowisko argumentują-fajnie że wypowiadają się na poziomie..

osoby które protestu nie popierają, a argumentują to że Legia to kur** i robią wiochę w Europie .. szkoda, że nie potraficie tego mądrze wyartykułować .. ale rozumiem .. nie jesteśmy aniołkami (ani wy ani ja) więc nie wymagam anielskiego zachowania:)

pragnę tylko zwrócić uwagę : sytuacja na stadionach polepszyła się w stosunku do lat 90-tych ... wtedy naprawdę było ostro..teraz jest kultura a awantury stadionowe to rzadkość ..

chamstwo na trybunach ? owszem, takie samo jak w pracowniczych korporacjach, kinie, na urodzinach, weselach, wiejskich potańcówkach, impreza domowych i klubach ...takie chamstwo jak na ulicach, w mediach, w polityce..

kto z was nie przeklinał w czasie meczu? przeklnąłeś ? a może wstałeś z miejsca w trakcie meczu i opuściłeś stadion ? jeżeli tak to nie wejdziesz już nigdy na stadion Legii... ITI takim osobom daje dożywotni zakaz wejścia na Legię (dożywotni, czyli do momentu kiedy ITI jest w Legii) .. fajnie co ?

zresztą ... dużo argumentów i artykułów jest na stronce której adres jest zamieszczony na zdjęciu ...nie mówię że macie podpisać się pod protestem, ale warto poznać zdanie drugiej strony .. warto poznać zdanie obu stron :) tak dla obiektywizmu ...

jakieś pytania ? chętnie odpowiem :)

kogoś uraziłem ? przepraszam :)
Predator007TSW
Predator007TSW
  17 грудня 2009
Carlsb

Brawo za ten post.

ROzbraja mnie głupie gadania jacy to zli kibole, chocby sprawy związane z "nie kulturalnym zachowaniem", wyzwiska itp. A jak janusze siedza na tyłkach i dra sie solidarnie sedzia ch, albo wypier, lub jeb... pzpn to jest kulturalne. Niestety mamy takie media, że z małej chmury robią duży deszcz.
Donald WHO YOU?
thomas893
thomas893
  17 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ..jakbym byl wiernym kibicem Legii ,to w dupie miałbym jakieś ITI tylko wiernie kibicowałbym swojej drużynie....

posty Kolegi wyglądają jakby były pisane bez kompletnej znajomości sytuacji jaka ma miejsce w Legii...
tibauld
tibauld
  17 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie ma to jak solidarnosc kibicowska...

nie będę popierał klubu z którym się nie utożsamiam i z którym nie mam nic wspólnego, jak wierzysz w Boga to wierzysz w każde słowo papy Rydzyka ? :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: dobrze,ze to tylko fotka...bo normalnie kazdy nas wspiera.

pewnie kibice znienawidzonych klubów też :lol:

weź nie pitol głupot ;p

jedyny klub jaki mógłbym wspierać to klub z mojego miasta Sparta Augustów, a pieprzenie że nikt niczego tu nie ogląda jest ciekawym stwierdzeniem, chyba tylko cienkiej i bezbarwnej Legii od lat, która nie może stać się konkurencyjna dla Wisły :ziober2:
karpik1916
karpik1916
  18 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: pewnie kibice znienawidzonych klubów też weź nie pitol głupot ;p

az nie mam sily sie tu przepychac bo to nie ma sensu...
Chcesz przykłady? Chociażby zdjęcie, które tu jest zamieszczone to transparent Zagłębia w Lubinie, Wisła, Lech, Zawisza, kibice na meczu reprezentacji...i praktycznie każda przyjezdna drużyna jak jeszcze mieliśmy sektor gości...
Wyjątkiem może byc Polonia W. , ale to są "ludzie honoru" :mrgreen:

@Carlsb:
nic dodac, nic ujac...
19MiSka08
19MiSka08
  18 грудня 2009
DziQ
DziQ: nie ma co się załamywać tutaj wszyscy tylko tabela i relacja live na livescore ;p

Predator007TSW

Ja nie używam livescore.

Konto usunięte
Konto usunięte: posty Kolegi wyglądają jakby były pisane bez kompletnej znajomości sytuacji jaka ma miejsce w Legii...

Albo jest januszem typowym...

Konto usunięte
Konto usunięte: pewnie kibice znienawidzonych klubów też

Dziwne.... Jestem kibicem Wisłoki. Lubię jeździć na Górnika. Po ostatniej akcji ... nienawidzą się dość porządnie, ale w takich chwilach wszyscy kibice powinni się jednoczyć a nie pier* dolenie o Marynie..., że ten tamto a tamten s ramto... ;/

Konto usunięte
Konto usunięte: Chcesz przykłady?

Tu nie trzeba przykładów tylko normalnie należy przetłumaczyć a jeśli nie dociera to przecież wszystkich nie nawrócisz...Każdy ma swoją ideologię.

Konto usunięte
Konto usunięte: awantury stadionowe to rzadkość ..

Rzadkość ? Racja...jedynie w tych klubikach wiejskich możesz się z nią spotkać...;x

Konto usunięte
Konto usunięte: kogoś uraziłem ? przepraszam :)

Nie mnie nie uraziłeś. I nie przepraszaj masz chyba swoje zdanie na ten temat.
Mądrze napisane.
19MiSka08
19MiSka08
  18 грудня 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Po ostatniej akcji ... nienawidzą się dość porządnie,

Chodziło mi o nienawiść Górnika do Legii.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.