Earth
Earth
  26 maja 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
tadziotadzio
tadziotadzio
  9 sierpnia 2014
Wy piszecie o sporcie? -_-
Earth
Earth
  9 sierpnia 2014
praksyda
praksyda: pewnie ze najlepiej w domu każdy u siebie sie czuje, tez nie wszyscy na starość potrzebuja opieki 24h, ale ja bym nie chciała nikomu na strośc planów na zycie krzyzować, tylko dlatego że jestem stara, a widząc ludzi, którzy opiekują sie swoimi rodzicami nie tryskają radością z tego powodu.

To przecież nie oznacza, że trzeba oddawać rodzica (który też miał swoje plany a poświecił nam młodość) oddać na takie śmietnisko bo "sprawia problem", opieka nad osobą, która nam poświęciła życie nie powinna być problemem. Są inne rozwiązania, nawet pielęgniarki domowe, czy kogoś prywatnego do pomocy gdy my mamy pracę. Jakoś nie wydaje mi się, by ci ludzie, którzy oddają rodziców do takich miejsc nie wiedzieli co się tam dzieje. :)
praksyda
praksyda
  9 sierpnia 2014
Earth
Earth: To przecież nie oznacza, że trzeba oddawać rodzica (który też miał swoje plany a poświecił nam młodość) oddać na takie śmietnisko bo "sprawia problem", opieka nad osobą, która nam poświęciła życie nie powinna być problemem.

no własnie nie powinna a czesto tak jest.
Dziewczyne znam, mieszka wieś obok ma troje dzieci, mąż tylko pracuje, ona nie może iśc do pracy bo cięzko schorowana matka, która robi siku gdzie stanie, wymaga opieki 24h, pampersy sama zdejmuje, na pielegniarke ją nie stać, kiedys siedziała i ryczała bo stwierdziła ze nie ma juz siły ani pieniędzy na nią a co dopiero na dzieci, a na ośrodek też jej nie stać zeby ja oddać gdziekolwiek, bo matka renty po ojcu nie ma, rozwiodła się w młodych latach.
Ja sobie tego nawet nie wyobrażam, wegetowac całe życie, zajmowac się trojgiem dzieci i matką z rozumem 1 rocznego dziecka, z mała pomoca opieki społecznej, to jest masakra jakaś.
Inni co mają kase pewnie dla wygody oddają rodziców do takich ośrodków, pewnie ich byłoby stać na pielęgniarki.
Na wszystko znalazłoby się rozwiązanie, ale czesto życie zmusza niektórych do takich kroków.
praksyda
praksyda
  9 sierpnia 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Wy piszecie o sporcie? -_-

tak, trenuję też sprint, od lodówki do komputera.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  10 sierpnia 2014
Nutii też się tak bawicie w woju :D

http://www.facebook.com/photo.php?v=685925664815314
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  10 sierpnia 2014
dobra beka :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 sierpnia 2014
http://www.se.pl/rozrywka/plotki/wojna-w-warsaw-shore-pawel-i-ewelina-zdradzili-ekipe_416735.html

Ewędlina i jej wpisy :nie:
w ogóle, że Paweł z nią gdziekolwiek jeździ d83dde02
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
RexMundi
RexMundi
  12 sierpnia 2014
Robin Williams nie żyje ehh
...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  12 sierpnia 2014
Przykre tym bardziej, że samobójstwo. Niedługo zaczną wymierać wszyscy na których się wychowałam. ; )

Niemniej :D :
RexMundi
RexMundi
  12 sierpnia 2014
nie drwij Patrzysjza z Piotrusia Pana 261d
...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  12 sierpnia 2014
Całe życie bawił ludzi, myślę, ze nie chciałby żeby teraz po nim płakano. ;)
A od tego obrazka burza w internetach jak nie wiem. :rotfl:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  12 sierpnia 2014
kurde nie tak dawno na kursie doskonalącym angielskiego w woju oglądaliśmy Good Morning Vietnam bez polskich napisów
w ogóle sam aktor często z własnej inicjatywy widywał się w Afganie czy Iraku z amerykańskimi żołnierzami, działał też na rzecz cierpiących na PTSD

Earth
Earth: Całe życie bawił ludzi, myślę, ze nie chciałby żeby teraz po nim płakano. ;)

d83ddc4d
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  12 sierpnia 2014
Już w ten weekend !!

http://fantasy.premierleague.com/

Mamy 13 osób, przydałby się jeszcze Andrzej jako obrońca tytułu, oczywko poruszę w robo jeszcze chociaż te lapsy więcej w tmobajl siedzą :/
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  13 sierpnia 2014
https://www.youtube.com/watch?v=53_wf-Y0kLM
chyba lepiej się ogląda niż za dnia, oto nocna próba defilady w Warszawie
d83ddc4d
Earth
Earth
  13 sierpnia 2014
https://www.youtube.com/watch?v=ukssBMn22Lo

Deweczka maja, sineglazaja, bez tebja mjenie nie prażit i dnia :nutki: