Earth
Earth
  26 May 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
Earth
Earth
  9 June 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: A to zależy w sumie, i nie wiem od czego ;D. Ja moje poprzednie prace dostałam po znajomości, a obecną, najlepszą znalazłam sama. Nawet nie było tak, że odpowiedziałam na ogłoszenie, bo moja firma nie szukała nikogo, znalazłam się w takim punkcie w pewnym momencie, że wyszukałam sobie największe serwisy samochodowe ( żadne aso) i wysłałam mejla, w treści wklepałam jaka to jestem świetna, załączyłam CV i mi się udało ;D. Polecam ten sposób ;D.

No ja siedzę i wysyłam te CV, ale szukam pracy w Warszawie a tam jest 150 osób z większym doświadczeniem na moje miejsce :C Nu ale zamierzam tam pojechać i połazić po firmach osobiście jeszcze. :D
No to świetnie Ci się udało, może to też dobry pomysł. :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Jako kto szukasz pracy? napisz oryginalne CV - inne niz wszystkie

Copywriter/dziennikarz :-P
Mam dobre CV, oryginalne. Kiedyś jak szukałam dorywczego czegoś to się kurdę zgłaszali non stop ;D
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  9 June 2014
Earth
Earth: No ja siedzę i wysyłam te CV, ale szukam pracy w Warszawie a tam jest 150 osób z większym doświadczeniem na moje miejsce :C Nu ale zamierzam tam pojechać i połazić po firmach osobiście jeszcze. :D

Szczerze, to nie wiem czy to łażenie ma sens. De facto nie znam branży kopiwrajterów, ale mnie by to nie przekonało ;D.
Co do mojego sposobu, to się udało pewnie dlatego, że jeden z moich bosów jest mocno specyficzny, każdy normalny pewnie by olał mojego mejla, a on jednak się zainteresował, zaprosił na rozmowę, i po niej już byłam zatrudniona.
Powodzenia w każdym razie ;D.
:ziober2:
Earth
Earth
  9 June 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Szczerze, to nie wiem czy to łażenie ma sens. De facto nie znam branży kopiwrajterów, ale mnie by to nie przekonało ;D. Co do mojego sposobu, to się udało pewnie dlatego, że jeden z moich bosów jest mocno specyficzny, każdy normalny pewnie by olał mojego mejla, a on jednak się zainteresował, zaprosił na rozmowę, i po niej już byłam zatrudniona. Powodzenia w każdym razie ;D.

Hm, pozgłaszam się jak Ty do różnych firm tak po prostu, może trafię na jakiegoś specyficznego ktosia. A rozpisywałaś się nad swoją osoba, czy jakoś zwięźle? :D
Kombatant
Kombatant
  9 June 2014
Earth
Earth: szukam pracy w Warszawie a tam jest 150 osób z większym doświadczeniem na moje miejsce

Zacznij kariere zawodowa od pracy ... w nieswoim zawodzie, gdziekolwiek, dla zdobycia doswiadczenia, jak juz czegos sie zahaczysz szukasz nadal i w koncu dojdziesz do swojej wymarzonej pracy czyli jw dziennikarstwo, ewentualnie jakies staze , jak piszesz Wawa to uderzaj na sama gore - do tvnu xD

Tez na poczatku nie pracowalem stricte w tym co mialem na studiach
Earth
Earth
  9 June 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Zacznij kariere zawodowa od pracy ... w nieswoim zawodzie, gdziekolwiek, dla zdobycia doswiadczenia, jak juz czegos sie zahaczysz szukasz nadal i w koncu dojdziesz do swojej wymarzonej pracy czyli jw dziennikarstwo, ewentualnie jakies staze , jak piszesz Wawa to uderzaj na sama gore - do tvnu xDTez na poczatku nie pracowalem stricte w tym co mialem na studiach

Ja już się zgłosiłam nawet do pracy biurowej w PLUS-ie. ;D Tak więc różnie próbuję, w swoim zawodzie już pracowałam, ostatnio oddzwonili tylko okazało się, że jestem dopiero po licencjacie i nawet nie było jak się z tego wybronić. :D Obiecał, że zachowa moje CV na coś innego i się odezwie jak coś. Nie wiem czy to obiecanki cacanki czy serio, ale no. :D
MaqdaIena
MaqdaIena
  9 June 2014
Earth
Earth: Hm, pozgłaszam się jak Ty do różnych firm tak po prostu, może trafię na jakiegoś specyficznego ktosia. A rozpisywałaś się nad swoją osoba, czy jakoś zwięźle? :D

Kilka zdań, nie rozpisywałam się mocno, ale pewnie dlatego, że moja praca nie polega na kwiecistych słowach, w odróżnieniu od Twojej ;D.
Napisałam, że kocham mechanikę i motoryzację, że znam się na tym często lepiej niż dany mężczyzna, a że mało takich bab jak ja to się mną Krzysztof zainteresował ;D.

Earth
Earth: Obiecał, że zachowa moje CV na coś innego i się odezwie jak coś. Nie wiem czy to obiecanki cacanki czy serio, ale no. :D

Czapek był doskonałym przykładem, w sumie jest nadal, na to, że jak ktoś obiecuje że zachowa CV to może mówić prawdę. Do niego odezwali się po 1,5 roku od rozmowy, do niedawna na pewno pracował w tej firmie, obecnie nie wiem ;D. W każdym razie się doczekał ;D.
Earth
Earth
  9 June 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Kilka zdań, nie rozpisywałam się mocno, ale pewnie dlatego, że moja praca nie polega na kwiecistych słowach, w odróżnieniu od Twojej ;D. Napisałam, że kocham mechanikę i motoryzację, że znam się na tym często lepiej niż dany mężczyzna, a że mało takich bab jak ja to się mną Krzysztof zainteresował ;D.

Faktycznie brzmi bardzo intrygująco i sama pewnie bym zaprosiła na rozmowę taką osobę by sprawdzić ile w tym prawdy. :D

MaqdaIena
MaqdaIena: Czapek był doskonałym przykładem, w sumie jest nadal, na to, że jak ktoś obiecuje że zachowa CV to może mówić prawdę. Do niego odezwali się po 1,5 roku od rozmowy, do niedawna na pewno pracował w tej firmie, obecnie nie wiem ;D. W każdym razie się doczekał ;D.

O proszę, to dodaje otuchy, szczególnie, że Pan brzmiał bardzo sympatycznie i szczerze. Ale wolę się miło zaskoczyć i nie nastawiać na nic. :)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 June 2014
kuva mam chłopa co mi robi łazienkę już grubo ponad miech ....
planując remont generalny chaty bo ja tak miałem gdyż M4 z rynku pierwotnego do wszystkiego dodajcie plus 3-4 tyg

myślałem, że na Mundialu będę leżał przed nowym 50 calowym TV a tu wyjdzie oglądać na 2 chaty
i kuva nawet lapsy przy przeładunku drzwi potrafią coś zyebać i teraz ościeżnica do wymiany i kolejne 2 tyg czekania
to tylko w naszym polskim grajdole d83ddc4e
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Kombatant
Kombatant
  10 June 2014
Ostatnimi dniami jest glosno o niejakim "Bogusiu" z Wawy, co to BMW M3 leci sobie slalomem w ruchu miejskim po 200km/h nie patrzac na innych na swiatla na podwojna , jadac pod prad sciga sie z motocyklami, pirat idiota czy dobry kierowca i rispekt dla niego?
Kombatant
Kombatant
  10 June 2014
Dla tych co nie widzieli popisów
http://www.youtube.com/watch?v=6YUBjJiF0tE
MaqdaIena
MaqdaIena
  10 June 2014
Earth
Earth: Faktycznie brzmi bardzo intrygująco i sama pewnie bym zaprosiła na rozmowę taką osobę by sprawdzić ile w tym prawdy. :D

Ogromną satysfakcję mi sprawia to, że sama zdobyłam pracę, że dzięki sobie tylko jestem tam kim jestem ;D. Fajne to mocno.

Earth
Earth: O proszę, to dodaje otuchy, szczególnie, że Pan brzmiał bardzo sympatycznie i szczerze. Ale wolę się miło zaskoczyć i nie nastawiać na nic. :)

I słusznie, nadzieją nie można żyć ;D.

Konto usunięte
Konto usunięte: Zacznij kariere zawodowa od pracy ... w nieswoim zawodzie

Czemu ?
Tzn. wiadomo, jeżeli przez dłuższy okres czasu nie można znaleźć zatrudnienia w tym co się chce, a wiadomo trzeba coś do gara wkładać to nie ma się innego wyjścia niż popracowanie w czymś zupełnie innym. Jednak jeżeli ma się więcej czasu na szukanie to nie ma co kombinować uważam.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tez na poczatku nie pracowalem stricte w tym co mialem na studiach

A ja tak i całe szczęście chyba, bo praca w tamtym miejscu mi uświadomiła że nie chcę się zajmować ludźmi i ich 'leczeniem' ;D.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: o tylko w naszym polskim grajdole

Dlaczego tak piszesz ? Remontowałeś kiedyś mieszkanie za granicą ?

Konto usunięte
Konto usunięte: pirat idiota czy dobry kierowca i rispekt dla niego?

Zwykły debil, ale jednocześnie musi być dobrym kierowcą skoro nie zabił ani siebie, ani nikogo innego.
Ktoś mi mówił, że to jakiś młody kierowca rajdowy, nie wiem ile w tym prawdy.
Gorzej jak te gówniarze teraz zechcą go naśladować i zaczną wariować swoimi starymi 'trójkami', i 'piątkami' na ulicach miasta.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  10 June 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: statnimi dniami jest glosno o niejakim "Bogusiu" z Wawy, co to BMW M3 leci sobie slalomem w ruchu miejskim po 200km/h nie patrzac na innych na swiatla na podwojna , jadac pod prad sciga sie z motocyklami, pirat idiota czy dobry kierowca i rispekt dla niego?

Widziałem i do dziś zastanawiam się jak wyglądają mordy niebieskich panów jak patrolowali kogoś tam a on przemknął obok nich pewnie grubo ponad 150km/h.
Ten obok i tak twardziel bo nie jeden by się posrał od tych manewrów i tak tekst poleciał "muszę Cię temperować"

i na koniec beka z milicji, nie mogą namierzyć białej Beemki 3 jakby co 2 Polaka taką miał d83dde02

MaqdaIena
MaqdaIena: Dlaczego tak piszesz ? Remontowałeś kiedyś mieszkanie za granicą ?

Nie, ale pewnie jest lepiej bo wszyscy polscy fachowcy tam uciekli. Dziś kolejny przypał, po 2 tyg przyszedł koleś montować żaluzje i okazało się, że drzwi balkonowe źle pomierzył i za krótkie prowadnice dał HAHA ja pier... śmiech przez łzy
i czekaj teraz znowu tydzień na dziada
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
MaqdaIena
MaqdaIena
  10 June 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Nie, ale pewnie jest lepiej bo wszyscy polscy fachowcy tam uciekli.

Kurdę, znam kilku świetnych fachowców od wykończeniówek ;D.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Dziś kolejny przypał, po 2 tyg przyszedł koleś montować żaluzje i okazało się, że drzwi balkonowe źle pomierzył i za krótkie prowadnice dał HAHA ja pier... śmiech przez łzy i czekaj teraz znowu tydzień na dziada

A skąd wziąłeś tych ludzi ? Z ogłoszenia ? Ktoś polecił ?
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  10 June 2014
NuTiiii boshhh dajesz się doić jakimś pseudo budowlańcom
Konto usunięte
Konto usunięte: pirat idiota czy dobry kierowca i rispekt dla niego?

zwykły debil i farciarz

nawet mi może się udać śmignąc miastem na chybił trafił co nie czyni mnie świetnym kierowcą

śmieszna jest nieudolnośc policji co go nie moga złapać a facet z RMF robił z nim dziś wywiad :lol:
...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  10 June 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Ogromną satysfakcję mi sprawia to, że sama zdobyłam pracę, że dzięki sobie tylko jestem tam kim jestem ;D. Fajne to mocno.

Wierzę! :) Mam nadzieję, że sama kiedyś będę mogła mieć taką satysfakcję. Przez ostatni rok starałam się jednak coś robić i zdobyć jakieś doświadczenie (naprawdę sporo zawdzięczam Kukaszowi naszemu forumowemu ;)) więc nie zaczynam zupełnie od zera. :)

MaqdaIena
MaqdaIena: I słusznie, nadzieją nie można żyć ;D.

No właśnie. :)